Σχεδίαζαν εισβολή στον Έβρο για να ανατρέψουν τον Ερντογάν

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

"Σιγά μην γίνει πόλεμος.."*

Με τίτλο «δεύτερη κρίση Ιμίων», η εφημερίδα Ταράφ δημοσιεύει ηχητικά ντοκουμέντα με συγκλονιστικά στοιχεία για το τουρκικό στρατιωτικό «Σχέδιο Βαριά» που αποσκοπούσε στην πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν, μέσω της πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε 175 σελίδες απομαγνητοφωνημένου ηχητικού υλικού, παρουσιάζονται οι απόρρητες συζητήσεις από 5/3/2003 έως και 7/3/2003 μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων του Πρώτου Σώματος Στρατού, οι οποίοι φέρονται να προτείνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία χαμηλής έντασης σύγκρουσης με την Ελλάδα για την σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας και την (προσπάθεια..) κατάληψης τμήματος του ελληνικού Έβρου.

Στις συζητήσεις που διήρκησαν δύο μέρες, συγκεκριμένα ο αρχηγός του 1ου Σώματος Στρατού Τσετίν Ντογάν προτείνει την κατάληψη τμήματος ελληνικού εδάφους δίπλα στο βόρειο τμήμα του ποταμού Έβρου. Παράλληλα, εισηγείται να ενισχυθεί η παρουσία της τουρκικής αεροπορικής δύναμης στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, ένας άλλος ανώτατος στρατιωτικός, ονόματι Τουντζάι, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο εκδιώχθηκαν οι Ίμβριοι από το νησί τους, θέλοντας έτσι να παραλληλίσει τις δύο ιστορίες.

«Κάναμε το νησί ανοιχτές φυλακές, δημιουργήσαμε μονάδα στρατοχωροφυλακής και αυτό προκάλεσε την αποχώρηση των Ρωμιών από την Ίμβρο το 1965», ακούγεται να λέει. Πάντως, η απάντηση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ στα δημοσιεύματα της Ταράφ είναι πως πρόκειται απλώς για στρατιωτικά σενάρια και όχι για προσπάθεια κατάρριψης της κυβέρνησης.

www.hbnews.gr

http://www.taraf.com.tr/haber/46700.htm


Ερώτηση 24/1 : Άραγε τα διαβάζουν αυτά οι φωστήρες που εισηγούνται μείωση της οροφής του ΕΣ και κλείσιμο ενεργών μονάδων;

*Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ προς τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ κατα την διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.



13 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2010 στις 1:49:00 π.μ. EET  

Αμ δε που τα διαβάζουν! Αν τα διάβαζαν και κάναν σωστή αξιολόγηση, θα αναπροσάρμοζαν τις προτεραιότητες τις οικονομικής πολιτικής, έτσι ώστε να γινουν περικοπές εκεί που πρέπει. Ο ελληνικός στρατός πρέπει να καταστεί περισσότερο ετοιμοπόλεμος, και απ' την άλλη να κοπούν τα τεράστια μπαχτσίσια που συνοδεύουν τις παραγγελίες των εξοπλισμών. Αν κοπούν αυτά, θα υπάρξει μείωση των εξόδων χωρίς μείωση της ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΚΠ

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2010 στις 10:49:00 π.μ. EET  

ΣΙΓΑ ΑΡΧΗΓΕ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

(Ιστορική ρήση).

Φοβούνται πολύ τα άρματα χωρίς βλήματα και την αντίδραση των Ελλήνων πολιτικών που θα τρέχουν να ζητούν κατάπαυση πυρός.

------------------

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο στρατηγός Ντογάν είχε αναφέρει τα εξής: «Με τη διάθεση της αναγκαίας αεροπορικής δύναμης και με περιορισμένες δυνάμεις σε συγκεκριμένα σημεία, μια περιοχή, την οποία μπορούμε να ονομάσουμε Ανω-Βόρειος Εβρος, να καταληφθεί. Ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοσθεί η επιχείρηση αυτή θα πρέπει να συμβάλει στη διασφάλιση της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=9758861

Με ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ δυναμεις. Φανταστείτε πόσο για τα μπάζα είμαστε και πόσο σίγουροι είναι πως οι κυβερνήσεις μας θα ικετεύουν ανακωχή. Η πιθανότητα γενίκευσης του πολέμου, όπως το 1987, δεν τους απασχολεί πια και λογικό είναι.


Αν γινόταν το σχεδιο τελικά και χάναμε κομμάτι της Θράκης, ποιος θα ευθυνόταν;

Ξερω, σιγά μη γίνει πόλεμος!

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2010 στις 1:38:00 μ.μ. EET  

Οι τελευταίες πληροφορίες για τα σχέδια 'Βαριοπούλα' καταδεικνύουν ζητήματα που όλοι τα γνώριζαν εκτός βεβαια της ελληνικής διεθνολογογικής κοινότητας. Από τη μια το ΕΛΙΑΜΕΠ με Ντοκο, Γρηγοριαδη ('ευχαριστως να μπει η Τουρκια στην Ευρωπη') και απο την άλλη οι Ηφαιστος, Πλατιας (εφαρμόζωντας ασχετα θεωρητικά κατασκευασματα πυρηνικής αποτροπής που μαθανε στα νιατα τους) και οι λοιποι συνοδοιποροι αμφοτερων των πλευρων που με τα θεωρητικά έργα τους τόσα χρόνια δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πόσο πολύπλοκος, ύπουλος, με πολλές παραμέτρους που αλλάζουν σαν αλγόριθμοι είναι ο τουρκικός κινδυνος. Εγώ απλα εχω λόγω να εχω εμπιστοσυνη στους χειρισμους υπηρεσιακών παραγόντων.
Και οσον αφορα το τελευταιο εξαγγελθεων προγραμμα εξοπλισμων της Τουρκίας, ελπίζω να το εφαρμόσουν- για να διαλυθει τελείως η οικονομία τους και να φτάσει στα ύψη το δημόσιο χρέος τους, αναγκαζοντας τους να κανουν υποτίμηση (που σημαινει ακριβότερα όπλα για αυτους). Η Σοβιετική Ενωση διαλύθηκε γιατι τη δεκαετία το '80 παρασύρθηκε σε κούρσα εξοπλισμών. Η Τουρκία μάλλον θα ακολουθήσει την τύχη της. Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2010 στις 3:05:00 μ.μ. EET  

Φιλε 25 Ιανουαρίου 2010 1:38:00 μ.μ.

Μάλλον δεν έχεις κοιτάξει το τουρκικό δημόσιο χρέος πρόσφατα. Είναι το 1/3 του ελληνικού ως ποσοστό του ΑΕΠ. Μάλλον εμείς πάθαμε αυτό που έπαθε η Σ. Ένωση και όχι η Τουρκία.

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2010 στις 6:27:00 μ.μ. EET  

το 2003 εγιναν πολλα "περιεργα"..ορισμενα εχουν αναφερθεί και σε αυτό το blog παλιοτερα

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2010 στις 6:57:00 μ.μ. EET  

Μονο το 2003; Καθε λιγο βγαινει κι αλλο.

Το σχεδιο Κλουβι που θα σκοτωναν τον Πατριαρχη Βαρθολομαιο και τους Αρμενιους Πατριαρχες το 2007, το θυμαστε;

http://www.todayszaman.com/tz-web/news-193716-military-silent-on-weapons-to-be-used-to-activate-cage-plan.html

http://www.todayszaman.com/tz-web/news-193998-101-plotters-planned-to-overthrow-government-by-using-us-says-bartholomew.html

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2010 στις 9:01:00 μ.μ. EET  

Έχει δίκιο ο φίλος. Οι διεθνολόγοι μας χρονια διαβάζουνε τα βιβλία τους και όχι τουρκικές εφημερίδες που αποκαλύπτουν τα στρατηγικά τους σχέδια.

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2010 στις 12:22:00 μ.μ. EET  

Oι τουρκαλαδες δεν ειναι μπουνταλαδες σαν τους σοβιετικους. η ελλαδα
καταφερε να χρεωκοπησει παρα τα λεφτα της ΕΕ. Οσον αφορα τους
διεθνολογους σε ενα πραγμα θα σημφωνησω με εναν απο αυτους (Ηφαιστο)
οτι το ελληνικο δημοσιο πεταει ασκοπα λεφτα σε τμηματα και κεντρα
διεθνολογιας για να καθεται ο καθε diethnologist να γραφει την
θεωρητικη του παπαριά και να προωθει αντζεντες των διαφόρων χορηγων

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2010 στις 2:40:00 μ.μ. EET  

τι συνέβαινε το 2002-2003? ας θυμηθούμε. ήταν τότε που όλοι νόμιζαν ότι ο τουρκικός κίνδυνος είχε παρέλθει-μετά τη διπλωματία των σεισμών (1999) και, ενώ είχε ενταθεί η συζήτηση για το σχεδιο Αναν- που το ήθελε η Τουρκία. (τότε είχε εισέλθει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρω- 'θωρακίζοντας' όπως νόμιζαν κάποιοι τη θέση της στην ΕΕ.). Φαινομενικά λοιπόν κάποιος θα υπέθετε ότι εφόσον θέλουν οι Τούρκοι το σχέδιο Αναν θα 'καθόντουσαν φρόνιμα' και δεν θα προκαλούσαν κρίση (πέρα των 'συνηθισμένων' κρίσεων με τις παραβιάσεις που αντιμετωπίζει με επιτυχία η Πολεμική Αεροπορία). Όμως οι στρατηγοί έκαναν ακριβώς το αντίθετο: συζητούσαν σε σεμινάρια εισβολή στην Ελλάδα (για να ανατρτέψουν τον πρωθυπουργό τους- και βέβαια για να κατακτήσουν και κάποια εδάφη- μην το ξεχνάμε). Σίγουρα καθε στρατός έχει σχέδια εισβολής σε άλλο γειτονικό κράτος (ακόμη και οι φυλές των Ζουλού σε άλλες εποχές για τις γειτονικές φυλές). Όμως οι εχθρικές προθέσεις των Τούρκων προδίδονται από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξέταζαν αυτά τα σενάρια. Στο αγγλικό ποινικό δίκαιο υπάρχουν δυο όροι που όταν εκπληρώνονται ο ύποπτος κρίνεται ένοχος: το mens rea ('η ένοχη σκέψη: ότι το σκέφτηκε να κανει το έγκλημα') και το actus reus ('το ίδιο το έγκλημα').Ας το δούμε τώρα: οι στρατηγοί είχαν και το mens rea (το σχέδιο) και το actus reus- στο ότι το συζητούσαν σοβαρα.

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2010 στις 7:25:00 μ.μ. EET  

Πολύ σωστά, ξέχασες να προσθέσεις ότι το 2001 η Τουρκία είχε μπει στην επιτήρηση του ΔΝΤ μετά από αλεπάλληλες υποτιμήσεις της Τουρκικής λίρας και που οι εδώ φωστήρες πρότειναν μείωση των εξοπλισμών γιατί και καλά και οι Τούρκοι τους μείωναν. Μόνο που οι Τούρκοι παρά την οικονομική τους κρίση δεν μείωσαν τους εξοπλισμούς τους. Απλά κέρδισαν χρόνο κι εμείς εξακολουθούμε τον ύπνο του δικαίου.

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2010 στις 2:43:00 π.μ. EET  

Μετά απο τέτοια δημοσιεύματα κάτι θα ζητήσει η τουρκία. Μην βιάζεστε να βγάλετε άκρη. Βγάζει από πάνω της τις κατηγορίες για παρακράτος, εγκλήματα του στρατού και των ισλαμιστών. Παραμύθια για να μας πείσουν ότι τώρα γίναν δημοκρατικοί και δυτικοί. Μην βγάζεται συμπεράσματα τόσο γρήγορα.

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2010 στις 6:52:00 μ.μ. EET  

ποιος ηταν η πηγή της διαρροής?που έβγαλε ακόμη και τις διαφάνειες της παρουσίασης? (σε στικανια τα κυκλοφορεί το Γενικό Επιτελείο? Γιατί πήρε το ρίσκο- για την καριερα του (ανεξαρτητα από τα πιστευω του) και το εβγαλε? Ο καταλογος ειναι μεγάλος (100 και πλέον αξιωματικοί παρακολούθησαν το σεμιναριο). Αλλα και παλι οι Τούρκοι αξιωματικοί δεν εχουν συνηθίσει τον κόσμο να δρουνε σαν τη πηγή διαρροής 'το βαθύ λαρύγγι' στο σκανδαλο Ουοτεργκεϊτ. Υπάρχει μερίδα Τούρκων ανώτερων αξιωματικών που πρόσκεινται στον Ερντογαν, δρώντας ως κρυφοισλαμιστές?

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2010 στις 3:49:00 μ.μ. EET  

Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ότι σήμερα Κυριακή οι αρθρογράφοι της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ αναμεσά τους και ο πάντα έτοιμος για σχολιασμό Κουλουμπής- τέως καθηγητής- δεν κάνουν καμία αναφορά για αυτό το τουρκικό σεμιναριο και τα σχέδια πολέμου. Αντίθετα όταν βγαίνει μια ειδησούλα για τον εκδημοκρατισμό στην Τουρκία (ανακοινωνούν απλα ότι 'θα' αλλάξουν κάποιο νόμο) όλοι βγαίνουν και σχολιάζουν και επαινούν! Δίκιο έχει ο φίλος που γράφει πιο πάνω για τους διεθνολόγους. Μήπως οι διεθνείς σχέσεις είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να την αφήσουμε σε διεθνολόγους?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP