Διολίσθηση σε διάλογο εφ'όλης της ύλης με την Τουρκία προαναγγέλει ο ΓΑΠ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Διαψεύστηκαν με το χειρότερο τρόπο οι πληροφορίες που ήθελαν "σκληρή" απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Τούρκο ομόλογό του, ιδιαίτερα μετά τη κορύφωση των προκλητικών ενεργειών της γείτονος το τελευταίο διάστημα. Αντιθέτως, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προτείνει:

1. Την παραπομπή όλων των θεμάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε απ’ ευθείας διμερή διάλογο, ανατρέποντας τη πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ότι η μόνη ελληνοτουρκική διαφορά που υφίσταται αφορά το καθορισμό της υφαλοκρηπίδας και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική προσπάθεια για εκμετάλλευση του μειονοτικού.

2. Εισηγείται τη διεξαγωγή των διμερών συνομιλιών εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και με καταληκτική ημερομηνία, όταν οι πολυετείς διερευνητικές επαφές έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο με υπαιτιότητα της τουρκικής πλευράς.

3. Ζητά προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η διευθέτηση των προβλημάτων διμερώς, υιοθετώντας πλήρως τη θέση του αμερικανικού παράγοντα μετά τη Κρίση των Ιμίων με ορατό κίνδυνο την ανατροπή της Συνθήκης της Λωζάννης και την απώλεια εθνικού κυρίαρχου εδάφους.

4. Αποδέχεται πλήρως τις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο με την υιοθέτηση "κώδικα συμπεριφοράς" σε εθνικά κυρίαρχο χώρο, επισημαίνοντας απλά "ότι δε βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεών μας το casus belli, οι υπερπτήσεις και οι ερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα", όταν αυτές αποτελούν σαφώς εχθρικές πράξεις που θα μπορούσαν να επισύρουν ακόμα και την ένοπλη σύρραξη!

Πώς είναι δυνατόν ποτέ οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να σεβαστούν οποιονδήποτε "κώδικα συμπεριφοράς" στον Εθνικό Εναέριο Χώρο όταν η Άγκυρα έχει αποδείξει ότι δε σέβεται την υπογραφή της (βλ. μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ), όταν σχεδόν καθημερινά προχωρά σε παραβιάσεις, με υπερπτήσεις ελληνικού εδάφους, παρενόχληση της πολιτικής αεροπλοΐας και παρεμπόδιση διεξαγωγής στρατιωτικών γυμνασίων σε ήδη δεσμευμένες περιοχές;

Πως είναι δυνατόν να υιοθετήσουν κώδικα καλής συμπεριφοράς εκείνοι που πριν 4 χρόνια εκτέλεσαν επιθετική αναγνωριστική αποστολή στη Κρήτη, προκαλώντας το θάνατο του Σμηναγού Ηλιάκη; Με απλά λόγια, ο κ. Παπανδρέου αποδέχεται την πλήρη απόσυρση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων (άρα τίθεται υπό αμφισβήτηση η ελληνική κυριαρχία) από τον εθνικά ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου!

Η επιστολή Παπανδρέου δεν είναι τίποτα άλλο παρά άκριτη αποδοχή και ικανοποίηση τόσο των νεο-οθωμανικών βλέψεων του Davutoglu όσο και των μαξιμαλιστικών επιδιώξεων του κεμαλικού κατεστημένου της Άγκυρας, το οποίο μεταφράζεται σε de jure διχοτόμηση του Αιγαίου και φιλανδοποίηση της χώρας έναντι της Τουρκίας. (Πηγή)

8 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2010 στις 12:28:00 π.μ. EET  

Φτανει πια!!!!

Ποιον εκπροσωπει επιτελους ο ΓΑΠ???
Απο Ελληνες δεν ψηφιστικε?

Συμφωνει η πλειοψηφεια του ελληνικου λαου με αυτα τα πραγματα??

Πως θα γινει να τον σταματησουμε τον παρανοικο ρε παιδια!!

Ενα συλλαλητηριο για αυτα τα θεματα δεν θα γινει ποτε??

Πως μπορουμε να οργανωσουμε ενα?

Για καθε αλλη μ@@@κια, κατεβαινουμε στη βουλη, στα σοβαρα ολοι μονο αγανακτουμε...!!!

Ειμαι εξοργισμενος, απογοητευμενος και δεν εχω ιδεα τι μπορω/ουμε να κανω/ουμε για να τα αλλαξω/ουμε αυτα.

Δεν μπορουν δυο-τρεις γελοιοι να μας κοροιδευουν ετσι. Επαισχυντο. Σημερα οι εφημεριδες (βλ. ΝΕΑ) εκαναν λογο για σκληρη απαντηση του ΓΑΠ στον Ερντογαν εντος της ημερας και τωρα ερχεται αυτο?

Ο Δρουτσας λεει τις γνωστες π@@@ες -μονο λογια- και αλλα κανουν!
Τετοιο και σε ποσοτητα και σε συχνοτητα ψεμα δεν εχω δει απο καμια αλλη κυβερνηση!! Χυδαιοι!

Μια προτροπη στους bloggers:
Eνωθειτε, οι ομοιδεατες και ελατε να παρακινησουμε τον κοσμο! Σε ενα συνολικο φορουμ, δεν ξερω, ας οργανωθουμε, ο τρελος στην εξουσια μας κοροιδευει και ο ανοητος λαος ακολουθει σαν τα προβατα.

Δεν προκειται πλεον περι κλοπης χρηματων να κανουμε τα στραβα ματια και να ξεμπερδευουε με μια χρωκοπια η δανεισμο. Περαν του οτι διακυβευεται η εθνικη μας κυριαρχια, η τιμη μας και των προγονων μας, οι ιδεες μας, η υποληψη μας κ.α. ..εχουμε καποιον να μας κοροιδευει κατα μουτρα!!

Ο ενας διαπραγματευεται το CAOC της Λαρισας και ο αλλος, ο σκληρος χαριζει το Αιγαιο!

Θα βγουν αυριο παλι οι ισχνες φωνες της αντιπολιτευσης, θα πουλησουν οι εφημεριδες, τα στρατιωτικα περιοδικα και τα πανελς της τηλεορασης και ...τα παιδια μας στην καλυτερη (εμεις στην χειροτερη) θα τρεχουν και δε θα φτανουν!!

Και κανε βολτα στο Αιγαιο, εσυ μετα να ερχεται το τουρκικο λιμενικο να σου ζηταει ταυτοτητες και να βλεπεις απο πανω σου αεροπλανακια με ημισεληνο να πετανε και να λες, δες ενα Φ-35.
Καλη αρχη.

Δεν ειναι οτι φοβαμαι μην εξαφανιστουμε, αυτο δεν θα γινει ποτε, αλλα δεν αντεχω πλεον αυτη την ειρωνια απο την εξουσια των γελοιων (μας πολιτικων).

Φτανει πια! Ελεος!

Α.Δ.

Κ.Γ 26 Ιανουαρίου 2010 στις 8:21:00 π.μ. EET  

Δεν μπορείς να μπαίνεις σε συζήτηση (παζάρι στα τούρκικα) χωρίς απαιτήσεις. Όταν ζητάει μόνο ο άλλος, στο παζάρι κάτι θα χάσεις. Να κερδίσεις αποκλείεται.
Όταν ο άλλος σου στέλνει επιστολή και ζητάει τα πάντα πρέπει και εσύ στην απάντηση σου να ζητάς τα πάντα:
- Ενεργοποίηση της συνθήκης του Μοντρέ για διεθνή έλεγχο των στενών και αποδοχή των ζωτικών συμφερόντων της Ελλάδος στα στενά.
- Αποδοχή από την Τουρκία του δικαίου της θάλασσας και της Ελληνικής Α.Ο.Ζ.
- Επιστροφή των Ελλήνων στην Ίμβρο και την Τένεδο και ενεργοποίηση του αυτοδιοίκητου.
- Επιστροφή των περιουσιών των Ελλήνων στην Πόλη.
- Αποδοχή από τους Τούρκους της γενοκτονίας των Ποντίων.
- Εγκατάσταση της Frontex με Ελληνική παρουσία στα μικρασιατικά παράλια για περιορισμό της λαθρομετανάστευσης.
Αυτά θα μπορούσαν να είναι μερικά αιτήματα στην απαντητική επιστολή του κ. Παπανδρέου. Αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου μην περιμένεις να σε σεβαστούν οι άλλοι.

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2010 στις 9:58:00 π.μ. EET  

"Σκληρή απάντηση" τύπου "Νέο Βιτάμ Σοφτ"

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2010 στις 10:10:00 π.μ. EET  

O ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ PASOK ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΩΝ ΧΡΕΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΑΡΜΟΖΗ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ

ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΙΑΣΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ

ΣΕΛΕΥΚΟΣ

Αριστοτέλης 26 Ιανουαρίου 2010 στις 2:44:00 μ.μ. EET  

Όσοι είστε στην ΑΘήνα έχετε την Βουλή στα πόδια σας.

Εμείς εδώ στα σύνορα δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2010 στις 4:11:00 μ.μ. EET  

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο Δ/ΓΔΑΕΕ,
ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΗΓΕΣΙΑ
"ΣΙΓΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ".

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2010 στις 5:04:00 μ.μ. EET  

Νομίζω ότι κακώς πανικοβάλεστε όλοι: είναι γνωστό ότι υπάρχει ανικανότητα στους πολιτικούς μας αλλά υπάρχουν και κάποια όρια που συνήθως φροντίζουν να μην υπερβαίνουν γιατί θα συναντήσουν την αντίθεση του λαού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η απαντητική επιστολή Παπανδρέου, δε διαφέρει πολύ από την θέση της χώρας ως τώρα. Από αυτά που λεν τα δελτία ειδήσεων και οι εφημερίδες (τα στοιχεία αυτού του άρθρου ειναι αμφισβητίσιμα), προκύπτει ότι ο ΓΑΠ είπε ναι, να συζητήσουμε αλλά το μόνο πρόβλημα για μας είναι η υφαλοκριπίδα (πάγια ελληνική θέση) και αν δεν τα βρούμε να πάμε στη Χάγη (επίσης γνωστή ελληνική θέση). Πρέπει όμως να έχουμε υπόψη ότι στη Χάγη δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθεί απόλυτα μόνον ο ένας απ΄ τους δύο, κάτι θα δώσουν στον έναν, κάτι στον άλλον.
Συμφωνώ με ένα παραπάνω σχόλιο ότι πέρα απ' το να απαντάμε στις αιτιάσεις τους, πρέπει να προβάλουμε και τις δικές μας εντονότερα.

ΠΚΠ

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2010 στις 9:08:00 μ.μ. EET  

Δυστυχως ετσι που μας παει ο ΓΑΠ μπορει και να εξαφανιστουμε.

Απλα συμφωνω, τι αλλο να πει κανεις.

Ο ΓΑΠ προφανως ξεγελασε τον Ελληνικο λαο με ψεματα και τωρα ειναι βαλμενος να αφελληνησει την χωρα. Τοση ενεργεια για να εξυπηρετει τα συμφεροντα των Τουρκων και των λαθρομεταναστων. "Πρωθυπουργος" που αρνειται να κανει διαλογο με τον Ελληνικο λαο!!!

Με τοση παραπληροφορηση απο τα ΜΜΕ, χρειαζεται ισως παρα πολλη προσπαθεια για να αντιδρασει αυτος ο λαος. Σαν το παραμυθι με τον βατραχο, που βραζει επειδη το νερο ζεστενεται σιγα σιγα.

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα αντιληψης, αλλα ειναι θεμα οργανωσης. Καποιος πρεπει να οργανωσει τα πραγματα. Και δεν ειναι θεμα δεξιων η αριστερων, ειναι θεμα Ελληνων εναντι ανθελληνων. Οργανωση εναντιων των συμφεροντων που δεν εχουν πατριδα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP