Οργιάζουν οι ..ρουμάνοι τυμβωρύχοι στην Κύπρο

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Το ήδη φορτισμένο κλίμα στην Μεγαλόνησο ήρθε να ταράξει η σημερινή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, διευθύνοντα συμβούλου του εκδοτικού Οίκου «Δίας» και γιού του ισχυρού επιχειρηματία στον χώρο των media,Κωστή Χατζηκωστή. Ο νεαρός επιχειρηματίας δολοφονήθηκε από αγνώστους έξω από το σπίτι του στην Έγκωμη. Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον 43χρονο επιχειρηματία . Μόλις κατέφθασε έξω απο την οικία του ένας εκ των δραστών τον πλησίασε και τον πυροβόλησε εξ'επαφής δύο φορές.

Η οικογένεια Χατζηκωστή ελέγχει τον τηλεοπτικό σταθμό "Σίγμα" , την εφημερίδα "Σημερινή" και τον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρώτο". Aξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του δολοφονηθέντος, Κωστής Χατζηκωστής, ήταν από τους λίγους εκδότες στην Κύπρο που αντιστάθηκε στο εκτρωματικό Σχέδιο Ανάν και ασκεί ισχυρές πιέσεις στο ΑΚΕΛ και τον πρόεδρο Χριστόφια εναντίον των παραχωρήσεων που προωθούνται στα πλαίσια λύσης-ξεπουλήματος..Και στην περίπτωση της δολοφονίας Χατζηκωστή κάποιοι έσπευσαν να "διαρρεύσουν" ότι ο επιχειρηματίας ετοιμαζόταν να επενδύσει στα κατεχόμενα, αφήνοντας υπόνοιες για δάκτυλο εθνικιστών.

Η δολοφονία του νεαρού επιχειρηματία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών που ξεκίνησαν στις αρχές Δεκεμβρίου και έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και προβληματισμό στην Κυπριακή κοινή γνώμη.

  • Στις 2 Δεκεμβρίου η Λευκωσία γέμισε με συνθήματα "Η Κύπρος είναι τουρκική" ξυπνώντας μνήμες 1963 και προκαλώντας αναστάτωση στους πολίτες.(Μέρες 63 ξαναζεί η Κύπρος)
  • Λίγες μέρες αργότερα έλαβε χώρα το πρωτοφανές περιστατικό της κλοπής της σορού του Ηγέτη Τάσσου Παπαδόπουλου,παραμονή του ετήσιου μνημόσυνου του. Οι αρχές αρχικά συνέλαβαν 3 Έλληνες ΕΠΥ οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω ανυπαρξίας στοιχείων Κατόπιν ξεκίνησαν τα σενάρια για εμπλοκή σπείρας ...Ρουμάνων τυμβωρύχων. (Αδιανόητη προσβολή) Στα κατεχόμενα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Βολκάν δημοσίευσε άρθρο με τίτλο ''Ο δολοφόνος των Τούρκων δεν βρήκε ησυχία ούτε στον τάφο του"..." (Χωρίς σχόλια)
  • Οι "ανεξήγητες"προβοκατόρικες πράξεις συνεχίστηκαν στις αρχές Ιανουαρίου (8/1) όταν άγνωστοι κατέβασαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε στον τάφο του πρώην προέδρου και την πέταξαν σε παρακείμενο χώρο. (Όταν σε φτύνουν και εσύ επιμένεις ότι ψιχαλίζει..)
  • Ένα παρόμοιο περιστατικό 2 ημέρες αργότερα (10/1) ήρθε να προστεθεί στην μακριά λίστα των προβοκατόρικων ενεργειών. Αυτή την φορά τον στόχο απετέλεσαν οι ελληνικές και κυπριακές σημαίες στο τάφο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, αλλά και άλλων τάφων στο κοιμητήριο Λεμεσού. Οι δράστες, αφού αφαίρεσαν τις σημαίες, τις μετέφεραν στο παλιό σιντριβάνι του κοιμητηρίου και τις έκαψαν. Επίσης έσπασαν καντήλια και άλλα αντικείμενα, που βρίσκονταν στους τάφους. Αυτή την φορά βέβαια η ενέργεια αποδόθηκε σε...σατανιστές και όχι σε σπείρα Ρουμάνων..
Ρουμάνοι τυμβωρύχοι,σατανιστές και (φυσικά) κακοί εθνικιστές Έλληνες... Μήπως πρέπει να μπεί επιτέλους φρένο σε αυτή την θλιβερή επίδειξη Χατζηαβατισμού;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP