Συναντήσεις με ξένες αντιπροσωπείες σήμερα στο ΓΕΕΘΑ

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κινέζοι,Γάλλοι και Νατοικοί σήμερα στο ΓΕΕΘΑ

Συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του κινεζικού υπουργείου Άμυνας διεξάγονται σήμερα και αύριο στο ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, σκοπός της συνάντησης είναι η "εμπέδωση και η διεύρυνση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος."

Μεταξύ των θεμάτων της συνάντησης είναι θέματα επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και αμοιβαίας παρακολούθησης ασκήσεων, θέματα στρατηγικών μεταφορών, καθώς και η παρουσίαση του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ (Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών Αθηνών). Επίσης διερευνώνται θέματα στρατιωτικών δογμάτων, συνεργασίας στον τομέα στρατιωτικής ιστορίας, καθώς και ενίσχυσης της συμμετοχής Κινέζων αξιωματικών στο σχολείο Ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το ΓΕΕΘΑ θα επισκεφτεί σήμερα και γαλλική αντιπροσωπεία η οποία στα πλαίσια της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, θα συμμετέχει σε συνομιλίες με αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ. Σκοπός της συνάντησης είναι "η εμπέδωση και η διεύρυνση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων επί συγκεκριμένων θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος".

Μεταξύ των θεμάτων της συνάντησης είναι θέματα αναδιοργάνωσης και μετασχηματισμού των ΕΔ των δύο χωρών, ναυτικής ασφάλειας (πειρατεία, διδάγματα ναυτικών επιχειρήσεων) και στρατηγικών μεταφορών, οι ευρωατλαντικές δομές, θέματα κοινής εκπαίδευσης, καθώς και θέματα επιχειρήσεων υποστήριξης της ειρήνης. Τέλος, διερευνώνται και νέοι τομείς της ήδη ανεπτυγμένης ελληνογαλλικής στρατιωτικής συνεργασίας όπως μας ενημερώνει το ΓΕΕΘΑ.

Οι "αφίξεις" όμως δεν σταματούν εκεί καθώς σήμερα το πρωί επισκέφτηκε το ΓΕΕΘΑ και ο νέος Διοικητής Αεροπορικών Συμμαχικών Δυνάμεων του Στρατηγείου της Σμύρνης, Αντιπτεραρχος Ralph Jodice, o οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον προηγούμενο μήνα. Στα πλαίσια της εθιμοτυπικής επίσκεψης του θα παραμείνει στην χώρα μας από τις 14 έως και τις 16 Ιανουαρίου. Ο Αντιπτέραρχος Jodice είχε συνομιλίες με τον Υπαρχηγό Στρατηγείου ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Κλόκοζα.

Αύριο,15 Ιανουαρίου, θα επισκεφτεί το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα και το Συμμαχικό Αεροπορικό Κέντρο Επιχειρήσεων CAOC – 7, όπου θα συναντήσει τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητή του CAOC – 7, Αντιπτέραρχο (Ι) Ιωάννη Πατσαντάρα. Η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων του Αντιπτεράρχου Jodice με τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό ΓΕΑ και τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας αντίστοιχα, επικεντρώνεται σε "θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και αρμοδιότητάς τους"..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP