Διεθνώς απομονωμένο θεωρεί η Άγκυρα το ΡΚΚ

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Δημοσίευμα της εφημερίδας Zaman, επικαλούμενο αναφορές των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, υποστηρίζει ότι η λήψη μέτρων κατά του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) από τη τουρκική κυβέρνηση έχει οδηγήσει στην απομόνωση και τη διακοπή παροχής ξένης βοήθειας προς τους Κούρδους αντάρτες. Σύμφωνα με το εκτενές δημοσίευμα, η πλειοψηφία των παλαιών υποστηρικτών του ΡΚΚ αντιμετωπίζει πλέον εχθρικά τη κουρδική οργάνωση, προεξοφλώντας παράλληλα την ήττα του καθώς "καμία τρομοκρατική οργάνωση δε μπορεί να επιβιώσει χωρίς ξένη βοήθεια".

Ως κύριος υποστηρικτής του ΡΚΚ μετά τη Συρία, αναφέρεται η Ελλάδα, αξιωματούχοι της οποίας φέρεται να έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν τα στρατόπεδα εκπαίδευσης της οργάνωσης στη κοιλάδα Μπεκαά ενώ επισημαίνεται η παραμονή του Ocalan στην ελληνική πρεσβεία της Κένυας. Ανάλογη υποστήριξη φέρεται να παράσχει η Κύπρος, για την οποία αναφέρεται ότι αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη του ΡΚΚ επισκέπτονται τακτικά το νησί για τις διακοπές τους ενώ χρησιμοποιούν τις κυπριακές τράπεζες για τις οικονομικές συναλλαγές της οργάνωσης.
Άλλοι υποστηρικτές του ΡΚΚ ήταν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Αρμενία, η Γαλλία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Για τη Σερβία αναφέρεται ότι προμήθευσε τους Κούρδους αντάρτες με φορητά αντιαεροπορικά βλήματα Strela (SA-7), τα οποία είναι αποδεδειγμένα υπεύθυνα για τη κατάρριψη αρκετών μεταφορικών και επιθετικών ελικοπτέρων του Τουρκικού Στρατού. Η Γερμανία αναφέρεται ως κύριος οικονομικός υποστηρικτής του ΡΚΚ, η Ολλανδία ως κέντρο στρατολόγησης, στο Βέλγιο στήθηκαν τα πρώτα τηλεοπτικά στούντιο για τη μετάδοση κουρδικών εκπομπών, η Ελβετία και η Ιταλία ως χώρες που φιλοξένησαν τον Οcalan. Η τουρκική εφημερίδα θεωρεί ως υποστήριξη στο ΡΚΚ ακόμα και τη λειτουργία διαφόρων κουρδικών ενώσεων ή τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε Κούρδους πρόσφυγες όπως συμβαίνει στη Βρετανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία. Για τη Ρωσία, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι παρέχει λογιστική υποστήριξη καθώς και το 75% του φορητού οπλισμού των Κούρδων ανταρτών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πάντως η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο Ισραήλ όταν σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, ακόμα και οι ΗΠΑ ή το Ιράν υπήρξαν υποστηρικτές της κουρδικής οργάνωσης για σύντομο χρονικό διάστημα.

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2010/01/blog-post_02.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP