Νεοκλής Σαρρής : Tομές 29/12

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010



Mέρος 1ο:Η Ελλάδα πρώτη στο ποσοστό αλλοδαπών. Στην ΕΕ των 27, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό αλλοδαπών προερχόμενων από τρίτες χώρες. Μέσα σ αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση εξαγγέλλει την αθρόα πολιτογράφηση (λαθρο)-μεταναστών. (Eurostat: Το 8,1% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι αλλοδαποί, 16.12.09)

Mέρος 2ο:Το Κουρδικό... της Θράκης. Σχολιασμός ενός εκπληκτικού κειμένου με θέμα «Ο "αμερόληπτος" καθηγητής κ. Κων/νος Τσιτσελίκης και η λογική του ΚΕΜΟ ενάντια στις προκαταλήψεις», που δημοσιεύτηκε στην πομακική εφημερίδα Ζαγάλισα (http://www.zagalisa.gr/ ).

Mέρος 3ο: Ολίσθημα Πάγκαλου για το Κυπριακό. Η αναφορά του Α. Σαμαρά στο σχέδιο Ανάν, το οποίο χαρακτήρισε ως «αλήστου μνήμης», προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος υπέδειξε πως πρέπει να αφεθούν «μόνοι οι Κύπριοι να αποφασίσουν για τα εθνικά τους ζητήματα». Η αποστροφή του κ. Πάγκαλου γεννά σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά την προσέγγιση της
ελληνικής κυβέρνησης στο Κυπριακό. (Αφήστε μόνους τους Κυπρίους..., 25.12.09)

Mέρος 4ο:Θ. Δραγώνα: Επικίνδυνοι ισχυρισμοί. Με αφορμή άρθρο με θέμα «Συμπαράσταση στη Θάλεια Δραγώνα», που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αυγή στις 27.12.09, εξετάζεται το ελλιπέστατο επιστημονικό έργο της κα Δραγώνα και δίνεται ένα πρακτικό παράδειγμα που φανερώνει τις πενιχρές γνώσεις της, όσον αφορά το οθωμανικό σύστημα. (Συμπαράσταση στη Θάλεια Δραγώνα, 27.12.09)

Mέρος 5ο: Θ. Δραγώνα: Οικονομικά συμφέροντα.Σχολιάζεται άρθρο με θέμα «Θ. Δραγώνα: Από τη διαχείριση των δις στην διακίνησή τους», που δημοσιεύτηκε στον Αντιφωνητή στις 1.12.09.

Mέρος 6ο:Διαφορά Τούρκων & Ελλήνων προοδευτικών. Με αφορμή τη «σταύρωση» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σχολιάζονται τρία σχετικά άρθρα του τουρκικού τύπου. (Τα δάκρυα της μικρής Μαρίνας και η τουρκική προπαγάνδα, 25.12.09)

http://www.youtube.com/watch?v=WHiqidzKNx0

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP