Mηχανοκίνητα τμήματα "γιόκ" στις εθνικές παρελάσεις..

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Από φέτος κομμένα τα μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις με την ευκαιρία εθνικών εορτών ή επετείων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος. "Τα μηχανοκίνητα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και το έργο των σχετικών μονάδων θα επιδεικνύονται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους που εδρεύουν οι μονάδες αυτές" δήλωσε επακριβώς ο κ.υπουργός οπότε απο εδώ και στο εξής θα συμμετέχουν στις παρελάσεις μόνο πεζοπόρα τμήματα, τουλάχιστον μέχρι να κριθεί "αντιοικονομικό" και αυτό..Για το θέμα ενημερώθηκε σχετικά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε απο τον εκρόσωπο τύπου του ΛΑΟΣ κ.Αιβαλιώτη ο οποίος δήλωσε: "Από έναν τόσο έξυπνο άνθρωπο, όπως είναι ο κ. Βενιζέλος, δεν περιμέναμε να ακούσουμε μια τέτοια δικαιολογία. Θα ήταν πιο τίμιο εκ μέρους της Κυβέρνησης να έλεγαν ότι στα πλαίσια της αποεθνοποίησης πήραν αυτή την πρωτοβουλία. Εν πάση περιπτώσει για λόγους ισορροπίας να καθιερώσουν την συμμετοχή στις παρελάσεις και αγημάτων λαθρομεταναστών".

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την περικοπή της συμμετοχής μηχανοκίνητων τμημάτων θα επιτευχθεί μια οικονομία της τάξης των 100.000 ευρώ ,την ίδια στιγμή που ορισμένοι τηλεαστέρες της ΕΡΤ αμοίβονται με ποσά της τάξεως των 360.000 ευρώ ετησίως ετησίως...

13 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2010 στις 6:54:00 μ.μ. EET  

Όταν κάνετε μια κίνηση κύριοι, να το κάνετε ολοκληρωμένα. Πάντως ακόμη και αυτή η περικοπή, είναι σημαντική.

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2010 στις 7:19:00 μ.μ. EET  

Όταν τα μηχανοκίνητα παρελαύνουν, το κάνουν για να αντιληφθούμε το έργο των μονάδων;;;;;;;

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2010 στις 7:22:00 μ.μ. EET  

Το ίδρυμα Σημίτη επιδοτείται όμως με χιλιάδες ευρώ...

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2010 στις 7:45:00 μ.μ. EET  

Καλό θα είναι να εξηγήσει κάποιος στον κύριο ΥΕΘΑ τι σημαίνουν το ηθικό και το φρόνημα στις ΕΔ και τι επίπτωση έχουν στην Αμυντική και Εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2010 στις 7:47:00 μ.μ. EET  

Για την στρατιωτική θητεία του κυρίου Βενιζέλου δείτε εδώ:

http://theamapati.wordpress.com/2009/10/12/benny/

Άν γίνει κανένα θερμό επεισόδιο, θ' αντιμετωπίσει τους Τούρκους με διάλεξη περί των συνταγματικών δικαιωμάτων των στρατευμένων!

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2010 στις 8:08:00 μ.μ. EET  

Ρε εθνομηδενιστές, όταν περνάνε τα τανκς καταλαβαίνουμε τι εστί στρατός ξηράς του 21ου αιώνα!! Πόσο κοστίζει η ΕΛΔΑΦ που τα ξύνει, η ΕΛΔΥΚΟ; Aπό τις παρελάσεις βρήκαν να κόψουν...ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2010 στις 12:23:00 π.μ. EET  

Θα πρέπει να ντρέπονται! Αν ήθελαν να κάνουν "οικονομία" οι κύριοι ας ξεκινήσουν απο το να κόψουν τις καινούριες μερσεντες στους βουλευτές. Ας μειώσουν τους 16 μισθούς των υπαλλήλων της βουλής και επιτέλους και την βουλευτική "αποζημίωση". Φυσικά για τα εκατομμύρια ευρώ που παίρνουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ούτε λόγος. Αλλά απο την άλλη χαλάνε την μοναδική στιγμή που ο λαός έρχεται κοντά στις ένοπλες δυνάμεις !!
Ντρόπη και πάλι ντροπή

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2010 στις 8:55:00 π.μ. EET  

Μου φαίνεται ότι ο Βενιζέλος τον έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο του σαν υπουργό. Μόνο από το ΥΠΕΘΑ ακούμε για συνεχείς περικοπές.

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2010 στις 1:07:00 μ.μ. EET  

Πριν από αρκετά χρόνια έκοψαν τις αντίστοιχες παρελάσεις στις επαρχιακές πόλεις και πλέον τα μηχανοκίνητα τμήματα ως φέτος παρελαύνουν σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη (ίσως και Πάτρα;), οπότε μην εκπλήσσεστε και τόσο. Είναι καλό να εξοικονομήσουν χρήματα απ' όπου μπορούν. Δεν είναι στο υπουργείο Άμυνας, ούτε το ίδρυμα Σιμήτη, ούτε η ΕΡΤ. Κατά τη γνώμη μου δεν πειράζει για κανά δυο χρόνια να μην περάσουν τα τανκς (παρότι προσωπικά πολύ μου άρεζαν τα μηχανοκίνητα τμήματα). Άμα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας ας ξαναρχίσουν να παρελαύνουν.

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2010 στις 1:49:00 μ.μ. EET  

Άμα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας ας ξαναρχίσουν να παρελαύνουν.
=============================

...τα τουρκικά άρμαστα, σωστά.

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2010 στις 7:42:00 μ.μ. EET  

Βαγγέλη Βενιζέλο. (και όλοι οι άλλοι) Αν θέλεις να κάνεις περικοπές και να συνεισφέρεις στην εθνική οικονομία εισηγήσου τα εξης: 1) Κατάργηση της επιδοτήσεως των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όσοι ανακατεύονται να πληρώνουν από την τσέπη τους. 2) Ο Μισθός του βουλευτή ανεξαρτήτως κόμματος να είναι 2000 ευρώ μηνιαίως το ανώτερο. Ανάλογα να ρυθμιστούν οι μισθοί των υπουργών νυν και τέως, των δικαστών κλπ. Για παπούτσια, ρούχα, χαρτί υγείας, βενζίνη, αυτοκίνητο, κλπ., να πληρώνεται από την τσέπη ενός εκάστου όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες. 3) Εξωπραγματικοί μισθοί διοικητών και συναφών θέσεων, τραπεζών, ΔΕΚΟ, οργανισμών κλπ., Τέλος. Όπως όλοι οι Έλληνες, έτσι και αυτοί. 4) Εξωπραγματικοί μισθοί τηλεοπτικών "αστέρων", δημοσιογράφων, κλπ. κρατικοδίαιτων της δημόσιας τηλεόρασης, Τέλος. Να πληρώνονται όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι. 1200-1500 Ε το μήνα. Αν δεν τους αρέσει ας αλλάξουν επάγγελμα. 5)"Ιδρύματα" πρώην πρωθυπουργών και προέδρων δημοκρατίας να καταργηθούν. Το ύψος των συντάξεων όλων αυτών να εξισωθεί με τις συντάξεις των υπολοίπων Ελλήνων οι οποίοι συμπληρώνουν 35-40 χρόνια εργασίας και οχι 2 βουλευτικές περιόδους. 6) Οι λαθρομετανάστες να πάνε πίσω στα χωριά τους και αν η χώρα χρειάζεται "χέρια" τότε η προσέλευση ξένων υπηκοων να γίνεται νόμιμα και σωστά. (διαρρέον κεφάλαιο από τα εμβάσματα των λαθρομεταναστών 58.000.000Ε ετησίως, από επίσημα στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος). 7)Να σταματήσει αμέσως η κάθε είδους επιδότηση στους οργανισμούς και στα σωματεία "σφραγίδες" και "φαντάσματα" 8) Οι κλέφτες να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα. 9)Οι μιζαδόροι των οπλικών συστημάτων να δώσουν στις Ε.Δ. όσες μίζες εισέπραξαν από συστήματα που πουλήθηκαν σ' αυτές. και 10) Να καθιερωθεί η ποινή του θανάτου για τους κλέφτες και τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος, ανεξαρτήτως θέσεως, ούτως ώστε να σταματήσει η ληστεία. Κάντα όλ' αυτά (αν μπορείς)ή έστω και κάποια απ' αυτά, και μετά συζητάμε. Η παρέλαση των μηχανοκινήτων σε μάρανε τρομάρα σου. ΥΓ. Αν ξέχασα και κάτι συμπλήρωσε το εσύ σαν πιο έμπειρος που είσαι.

Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2010 στις 12:32:00 π.μ. EET  

Έ ορέ Βαγγέλη. "Τα τανκς και τα κανόνια δεν είναι μακαρόνια". κατάλαβες;;;;

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2010 στις 10:06:00 π.μ. EET  

Παραπονιόμασταν ότι τα νέα άρματα μάχης δεν έχουν πυρομαχικά και είναι μόνο για παρελάσεις.

Και βάλθηκαν να μας αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν και χειρότερα τα πράγματα. Πλέον, ούτε για τις παρελάσεις δεν τα χρειαζόμαστε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP