Ανοιχτή η διαπραγμάτευση για το CAOC-4

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ανοιχτή παραμένει η διαπραγμάτευση για τη διοίκηση του νατοϊκού κέντρου αεροπορικού ελέγχου (CAOC) στη Λάρισα. Οπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από τον διακανονισμό που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο σε συνάντηση των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και προέβλεπε εναλλαγή ελληνικής και τουρκικής διοίκησης στο CAOC.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει καταστεί σαφές προς τους νατοϊκούς συμμάχους ότι η Αθήνα δεν θα δεχθεί επιμέρους συμφωνία για τη Λάρισα, αλλά την εντάσσει σε ένα συνολικότερο πλαίσιο συμφωνίας που θα διασφαλίζει την ελληνική παρουσία στο στρατηγείο της Σμύρνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έχει διαμηνύσει ότι εφόσον δεν εξασφαλίσει αναβαθμισμένη εκπροσώπηση στη Σμύρνη, θα ήθελε στη Λάρισα όχι Τούρκο αξιωματικό αλλά Αμερικανό. Ο κ. Βενιζέλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης παρουσίασαν χθες τον απολογισμό των 100 ημερών στο υπουργείο και τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα. Σε σχέση με τους εξοπλισμούς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επισήμανε ότι τα προγράμματα που θα δρομολογηθούν θα επιλεγούν με βάση τις ανάγκες και με κριτήριο τη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Σε σχέση με την οικονομική κρίση, επισημάνθηκε ότι η βασική ανησυχία που διατυπώνεται είναι μήπως η Ελλάδα καταστεί υπερήμερη σε σχέση με προγράμματα που ήδη τρέχουν. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η ανησυχία αυτή είναι αβάσιμη, αρκεί, όπως είπε, και οι πωλητές να είναι εντάξει ως προς τις υποχρεώσεις τους, όσον αφορά τον χρόνο παράδοσης, τις προδιαγραφές και τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Καθημερινή

2 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Ιανουαρίου 2010 στις 5:10:00 μ.μ. EET  

Δηλαδή, δεν ισχύουν οι προηγούμενες κατηγορίες, ότι η (τότε) ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε τούρκο διοικητή στην Λάρισα;

Ανώνυμος 13 Ιανουαρίου 2010 στις 5:42:00 μ.μ. EET  

για να πούμε μετα βεβαιότητας πρέπει να ξέρουμε επακριβώς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση δια των αρμοδίων υπουργών..

πάντως οι νατοικοί δεν νομίζω να τα βγάζουν απο το κεφάλι τους, κάποιοι έχουν λερωμένη την φωλιά τους.

καλώς έγινε η κριτική κατα την γνώμη μου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP