Εν Τάχει

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Για εξέταση απόκτησης 20 ελικοπτέρων SA-330 Puma για την Αεροπορία Στρατού, κάνει λόγο το περιοδικό Πτήση. Τα ελικόπτερα εξετάζονται στα πλαίσια μιας ενδιάμεσης λύσης μέχρι την άφιξη των NH-90 . Η Γαλλική Αεροπορία Στρατού αυτή την περίοδο παραλαμβάνει τα ΝΗ-90 που έχει παραγγείλει αποδεσμεύοντας παράλληλα αριθμό ε/π PUMA τα οποία θα μπορούσε να προμηθεύσει το κονσόρτσιουμ ΝΗΙ στην Ελλάδα.

Την απόκτηση σημαντικού αριθμού αμφίβιων οχημάτων AAV-7 απο τα αμερικανικά αποθέματα φαίνεται να εξετάζουν οι αρμόδιοι της Μεσογείων . Οι αναφορές -που χρειάζεται να επιβεβαιωθούν- κάνουν λόγο για περίπου 100 ΑΑV-7 αγνώστου διαμόρφωσης ,εκ των οποίων ορισμένα θα χρησιμοποιηθούν για ανταλακτικά για την υποστήριξη των υπολοίπων. Ο αριθμός αυτός κρίνεται ικανός για την εξυπηρέτηση των αναγκών της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Υπεγράφει προχθές 19/1το πρωτόκολο μεταξύ της SSM και της αεροπορικής βιομηχανίας TUSAS για τον εκσυγχρονισμό 149 εκ των 165 F-16 τα οποία θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα . Τα υπόλοιπα 16 θα αναβαθμιστούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Συντήρησης κι Εφοδιασμού που υπάγεται στην 1η Τακτική Αεροπορική Διοίκηση στο Δορύλαιο (Εσκίσεχιρ).

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ακσάμ σοβαρά προβλήματα στην παραλαβή των υπολοίπων Ισραηλινών ΜΕΑ τύπου Heron θα προκαλέσει η διαπίστωση ότι δεν ικανοποιείται η απαίτηση για "24ωρη παραμονή non-stop στην περιοχή" η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα κυμαίνεται στις 6-8 ώρες. Σύμφωνα με την εφημερίδα το πρόβλημα έγινε αντιληπτό στις δοκιμαστικές πτήσεις απο την βάση του Μπατμαν. Η ενσωμάτωση του εγχωριου συστήματος FLIR (Aselflir) σύμφωνα με τους Ισραηλινούς αυξησε κατα πολύ το βάρος του συστήματος, γεγονός που έκανε απαραίτητη την αύξηση της απόδοσης του κινητήρα για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις, κάτι το οποίο με την σειρά του συμπαρέσυρε και την κατανάλωση κτλ

2 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2010 στις 10:43:00 μ.μ. EET  

σαν πρώτες κινήσεις θεωρώ ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Για εμένα καλύτερα από την αρχή να είχαμε επιλέξει τα Puma και θα γλυτόναμε ένα κάρο λευτά. Ούτος ή άλλος και ο καλύτερος στρατός παγκοσμίος (ο Αμερικάνικος) έχει τα Blackhawk που δεν είναι καλύτερα από τα Puma. Και τα ΑΑV-7 είναι τα καλύτερα σήμερα για αμφίβειες επιχειρήσεις. Ακόμα και μεταχειρισμένα κάνουν δουλειά. Εάν θα μπορούσαμε να πάρουμε και καμιά 20 S-3 Viging αντί του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας θα είναι μια ακόμα πολύ έξυπνη κίνηση.

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2010 στις 11:49:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμε 10:43:00 μ.μ.

Το Blackhawk είναι κλάσεις ανώτερο από το SA-330Puma. Το Super Puma από την άλλη, φτάνει το Blackhawk σε επιδόσεις αλλά και πάλι δεν είναι καλύτερο. Όμως το Ec-725 είναι καλύτερο από το Blackhawk.

Αν η Ελλάδα επέλεγε το Ec-725 αντί του ΝΗ-90, σήμερα θα είχαμε σε υπηρεσία 30-40 ικανότατα ελικόπτερα.

20 S-3 Viking θα ήταν μια καλή λύση για την άμεση αποτελμάτωση της κατάστασης, όμως η στρατιωτική ηγεσία θέλει κάτι άλλο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP