Ομάδα Νομικών και ανεπάρκειες…

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Toυ Λάζαρου Μαύρου

Τη μιζέρια του Ελληνισμού και των δύο κρατών μας, ελλαδικού και κυπριακού, μπορούν να επαληθεύσουν ξανά οι όποιοι ξένοι. Και οι εχθροί μας. Δύο σχεδόν χρόνια μετά την εκλογή (24.2.08) του κ. Χριστόφια στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και 16 μήνες μετά την έναρξη (3.9.08) των «απευθείας συνομιλιών» του με τους Τούρκους, το ελλα-δικό μας κράτος αποφάσισε (18.1.10) να… συγκροτήσει στο Υπουργείο του των Εξωτερικών Ομάδα Νομικών, προς… ενίσχυση του κ. Χριστόφια στις συνομιλίες! Άρα;

Άρα ΔΕΝ υπήρχε ώς τώρα επαρκώς ικανή νομική υποστήριξη στον κ. Χριστόφια! Άρα, το ίδιο το ελλαδικό μας Υπ.Εξ. δεν ήταν αφ’ εαυτού και εκ της πάγιας, οργανικής και υπηρεσιακής στελεχώσεώς του, επαρκώς ικανό να προσφέρει, εξ αρχής και διαρκώς, «24 ώρες το 24ώρο», την απαιτούμενη νομική υποστήριξη! Στο υποτιθέμενο «1ο εθνικό θέμα», το Κυπριακό! Και χρειάστηκε Ομάδα Νομικών αίφνης:

-Στον δέκατο έκτο μήνα των συνομιλιών του Χριστόφια με τους Τούρκους!

- Στο τριακοστό έκτο έτος της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής!

- Στο πεντηκοστό έκτο έτος της επίσημης ελλαδικής - του ελλα-δικού μας κράτους - αρμόδιας «διαχείρισης» του Κυπριακού: 56 χρόνια από την 1η προσφυγή της Ελλάδος, 20.8.1954, στον ΟΗΕ για την Κύπρο!
Αυτή είναι μια λεπτομέρεια, επιπλέον όμως ένδειξη της διαχρονικής ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ και ανικανότητας του Ελληνισμού, ως κρατικής υπόστασης, σε σύγκριση με τους (και απέναντι στους) εχθρούς του. Εκείνοι έχουν κράτος που σχεδιάζει, παράγει, υποστηρίζει και εφαρμόζει, επίμονα, διαρκώς και μακροχρονίως, κρατική πολιτική. Όποιος καλός ή κακός, ικανός ή ανίκανος ηγέτης, ή κόμμα, ανέλθει στην εξουσία. Εμείς έχουμε, απλώς, ηγέτες και… «ηγέτες»! Και ό,τι κόψει ο νους τους! Ή, ό,τι τούς φωτίσει ο Θεός! Η ανεπάρκειά μας δεν είναι τωρινή, των δύο κρατών μας. Είναι παμπάλαιη. Απ’ την εποχή που μόνο το ελλαδικό κράτος είχαμε. Το δε Κυπριακό 1950-2010, προσφέρεται κατ’ εξοχήν στους μελετητές, ως η πλήρης απόδειξη για του λόγου το ασφαλές. Συλλογιστείτε πώς η αγωνιστικότητα, ο ηρωισμός και η αυτοθυσιαστική μας προθυμία, έφτιαξε την ΕΟΚΑ και τον απελευθερωτικό αγώνα 1955-1959.

Ύστερα, μελετήστε, με τις αναγκαίες συγκρίσεις, πώς το τουρκικό ΚΡΑΤΟΣ έφτιαξε την ΤΜΤ και το Επιτελικό Σχέδιο (ΚΙΡ) «Ανάκτησης Κύπρου». Συγκρίνετε Ελλήνων και Τούρκων, τους εκατέρωθεν κρατικούς σχεδιασμούς. Την εκατέρωθεν παραγωγή, υποστήριξη, υλοποίηση και επίμονη εφαρμογή κρατικής πολιτικής. Θα βρείτε ίσως γιατί οι Τούρκοι προσθέτουν νίκες. Κι εμείς πολλαπλασιάζουμε τις ήττες μας:

Με ποιών τη νομική υποστήριξη λ.χ. προσέφερε, άραγε, 23η Μαΐου 2008, τον «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» στους Τούρκους ο κ. Χριστόφιας;

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

5 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Ιανουαρίου 2010 στις 1:39:00 μ.μ. EET  

"Και ό,τι κόψει ο νους τους! Ή, ό,τι τούς φωτίσει ο Θεός!"

Έτσι, ακριβώς. Δυστυχώς...

Ανώνυμος 20 Ιανουαρίου 2010 στις 2:14:00 μ.μ. EET  

Παπανδρέου-Χριστόφιας:Όπως λέμε Σκύλλα και Χάρυβδις. Τα δύο ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν, που θα βρούν δύναμη να πουν ΟΧΙ και σε τι.
Είθε ο Θεός της Ελλάδος να δώσει δύναμη σε όλους μας για να ανταπεξέλθουμε στους δύσκολους καιρούς που είναι μπροστά μας.
Και αν κληθούμε για προάσπιση των πατρώων, με 2.500.000 στιλέτα καρφωμένα ήδη στην πλάτη μας, τα πράγματα προμηνύονται πολύ δύσκολα. Μακάρι να βγω ψεύτης.

Ανώνυμος 20 Ιανουαρίου 2010 στις 4:05:00 μ.μ. EET  

Αν η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έκρινε τώρα σκόπιμο να ζητήσει την βοήθεια της Ελλάδας, τότε καλά έκανε η Ελλάδα και συστάθηκε τώρα η σχετική ομάδα εργασίας νομικών.

Αν είχε ζητηθεί από νωρίτερα (π.χ. από την έναρξη των συνομιλιών Χριστόφια-Ταλάτ), τότε η Ελλάδα καθυστέρησε.

Το θέμα είναι λοιπόν, πότε ζητήθηκε η βοήθεια;

Mithridates 20 Ιανουαρίου 2010 στις 10:48:00 μ.μ. EET  

Μακάρι το πρόβλημά μας να ήταν οι συγκεκριμένοι 2 πολιτικοί. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο κι επεκτείνεται εκτός από τους πολιτικούς και στις διπλωματικές γραφειοκρατίες: φοβισμένες και αμήχανες διστάζουν ακόμα και να σκεφτούν το ενδεχόμενο να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων και να θέσουμε θέματα στην ατζέντα.

Κανονική λοβοτομή!

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2010 στις 6:26:00 μ.μ. EET  

παλι καλα που υπηρχε και ο γιγαντας καραμανλης ο μεγας γραψαρχη...ας
που 16 μηνες εγραφε πατριωτικα την κυπρο και τον Χριστοφια.....


"Ειναι πολυ μακρια η Κυπρος." θυμαστε ποιος το ειπε???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP