Σύγκρουση ακταιωρών στα Ίμια

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ενταση στα όρια του θερμού επεισοδίου προκάλεσαν χτες οι Τούρκοι στα Ίμια, καθώς επιδόθηκαν σε μπαράζ προκλήσεων, που ξεκίνησε με «έφοδο» αλιευτικών στα ελληνικά χωρικά ύδατα και κατέληξε σε σύγκρουση ενός σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού με τουρκική ακταιωρό, στις 9.30 το πρωί.

Τη σύγκρουση προκάλεσαν οι επιθετικοί ελιγμοί του τουρκικού σκάφους, καθώς νωρίτερα οι Ελληνες λιμενικοί είχαν απωθήσει Τούρκους ψαράδες που έφτασαν πολύ κοντά (ανάμεσα) στις δύο νησίδες των Ιμίων. Tα τουρκικά αλιευτικά αγνόησαν αρχικά τις ελληνικές υποδείξεις, με τον ισχυρισμό ότι κινούνται εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων. Μέσα σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε στην περιοχή η τουρκική ακταιωρός και άρχισε το γνωστό «κυνηγητό», ενώ χρειάστηκε να επικοινωνήσουν οι δύο αρχηγοί του Λιμενικού των δύο χωρών, προκειμένου να σταματήσει σε αυτό το σημείο η μίνι εμπλοκή. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες ζημιές για το τουρκικό σκάφος, ενώ μετά την απομάκρυνση των δύο πρώτων ακταιωρών έσπευσαν επιτόπου άλλα δύο σκάφη με λιμενικούς από τις δύο πλευρές.

Η νέα πρόκληση στα Ίμια αξιολογείται ως σημαντικό περιστατικό από την Αθήνα και σήμερα η ελληνική πλευρά θα προβεί σε αυστηρό διάβημα – σε υψηλό επίπεδο (πιθανόν στην Αγκυρα, αφού ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται από χτες σε περιοδεία στις βαλτικές χώρες).

www.agelioforos.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2010 στις 12:13:00 π.μ. EET  

Να σηκωσουν το γαντι, γιατι αν δε τους κοψουν τον αερα τωρα, μετα θα εχουμε αλλα...

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2010 στις 12:25:00 π.μ. EET  

Ο έγκυρος λέει ότι τους τρέψαμε σε άτακτη φυγή. Νενικήκαμεν μωρ' αδέρφια!

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2010 στις 12:36:00 π.μ. EET  

Έτσι ξηγούνται οι "οπισθωδρομικοί" Ουκρανοί στους παράνομους τούρκους αλιείς. Ρεσάλτο, συλλήψεις και βυθίσεις των παράνομων καϊκιών...

http://www.youtube.com/watch?v=d4QIOejVbos

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2010 στις 5:54:00 π.μ. EET  

Στην Ουκρανία δεν υπάρχει θέμα με τα ν.μ. , γνωρίζουν τι τους ανήκει και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν εφόσον παραβιάσεις τα ύδατα τους.Για να συμβεί κάτι τέτοιο εδώ πρέπει να προετοιμάσεις τον κόσμο για ''βύθιση'' και να έχεις ένα διπλωματικό πλάνο για το πως θα χειριστείς το περιστατικό.Με λίγα λόγια μη στέκεσαι μόνο στα μικροεπισόδεια τύπου μας ρίξανε τους ρίξαμε μας ξαναρίξανε :)

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2010 στις 10:50:00 π.μ. EET  

@ Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2010 12:25:00 π.μ.

Άμα το λέει ο έγκυρος, ....

:D

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2010 στις 1:10:00 μ.μ. EET  

γνωρίζουν τι τους ανήκει και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν εφόσον παραβιάσεις τα ύδατα τους.
____________________________

Αν δεν απατώμαι οι ουκρανοί έκαναν βυθίσεις σε καϊκια που αλίευαν παράνομα στην ΑΟΖ τους! Στο Αιγαίο ή στο Καστελλόριζο κανείς δε μιλά για ΑΟΖ. Η Τουρκία δε θα μας πείραζε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP