Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Ακόμα μια επιτυχία του λαλίστατου υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ..

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 8.00 έξω από το κτίριο της Βουλής, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η αστυνομία είχε προλάβει να εκκενώσει την περιοχή και να διακόψει την κυκλοφορία γύρω από το Σύνταγμα, καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 19:45. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Ο εκρηκτικός μηχανισμός (μάλλον ωρολογιακός) είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται έξω από παρτέρι, στη συμβολή της Λ.Βασιλίσσης Σοφίας και της Λ.Αμαλίας, κοντά στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Θραύσματα της έκρηξης σκορπίστηκαν και στη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ αποκλεισμένοι είναι οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή. Επιτόπου βρίσκονται κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας βλέπουν πίσω από την επίθεση τη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογη επίθεση σε χώρο της Βουλής, σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας.

Την ώρα της έκρηξης συνεδρίαζε στη Βουλή ο ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρ.Παπουτσής, σε δηλώσεις του στο Mega, είπε ότι πρόκειται για ένα χτύπημα κατά της Δημοκρατίας.


Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι δύο εύζωνες επέλεξαν να μην αφήσουν το μνημείο αφύλακτο και παρέμειναν στα φυλάκιά τους μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη αψηφώντας παντελώς τον κίνδυνο παρά την προτροπή των αστυνομικών να απομακρυνθούν. Ένα μπράβο στα παληκάρια αυτά, που τιμούν την στολή που φοράνε!

Πληροφορίες απο Newsroom ΔΟΛ

17 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Ιανουαρίου 2010 στις 9:39:00 μ.μ. EET  

Η Roketsan χτύπησε!!!

Ανώνυμος 9 Ιανουαρίου 2010 στις 9:39:00 μ.μ. EET  

Το θέμα είναι ότι δεν μετακινήθηκαν οι εύζωνοι;

Μα καλά το γεγονός ότι όλοι αυτοί που παρέχουν ασφάλεια στην βουλή είναι άχρηστοι δεν σας κάνει αίσθηση;

Ανώνυμος 9 Ιανουαρίου 2010 στις 9:42:00 μ.μ. EET  

περίεργες συμπτώσεις απόψε... έχει γούστο να βγει ο "έγκυρος" και να μιλήσει για επιβεβαίωση των γραφομενων του!

enkripto 9 Ιανουαρίου 2010 στις 9:46:00 μ.μ. EET  

βεβαίως και μας κάνει αίσθηση ανώνυμε φίλε. Το κύριο ζήτημα αυτό είναι και εκεί εστιάζονται και οι ευθύνες του αρμόδιου υπουργού,στο ότι μπαίνουν βόμβες κάτω απο την μύτη τους στο καλύτερα φυλασόμενο σημείο της ελληνικής επικράτειας και αυτοί ασχολούνται με επικοινωνιακές φούσκες

Ανώνυμος 9 Ιανουαρίου 2010 στις 9:50:00 μ.μ. EET  

Σε απόσταση 3-4 τετραγώνων γύρω από το εθνικό κοινοβούλιο έπρεπε να υπήρχε πλήρης κάλυψη από κάμερες ασφαλείας.

Ανώνυμος 9 Ιανουαρίου 2010 στις 10:00:00 μ.μ. EET  

Λέτε μετά την 'Ε' να αναλάβουνε την ευθύνη και στον "έγκυρο" ;;;

Tεσπά, πάλι καλά που δεν είχαμε θύματα.

Ανώνυμος 9 Ιανουαρίου 2010 στις 10:07:00 μ.μ. EET  

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ..ΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕ ΥΦΟΣ ΔΕΚΑ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΜΦΟ ΟΤΙ...ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ...ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ...

enkripto 10 Ιανουαρίου 2010 στις 12:26:00 π.μ. EET  

για το θέμα της εικόνας, αυτή εμφανίστηκε πρώτη φορά στις 6/1 σε ξένο φόρουμ (δες σχετική ανάρτηση) απο κάποιον τούρκο με το νικ corpusville, ο οποίος παραδέχτηκε οτι το "καλιτεχνημα" το έφτιαξε ο ίδιος στο photoshop.
http://www.network54.com/Forum/248068/thread/1263010573/last-1263073494/Next+%26quot%3BDefencenet.gr%26quot%3B-embarrassment

την εικόνα αναπαρήγαμε ελληνικό site (και κατόπιν αρκετοί άλλοι ιστοχώροι) λέγοντας ότι είναι διαφήμιση τουρκικής εταιρίας, ρίχνωντας ακούσια νερό στον μύλο της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης,ασχέτως αν πρόκειται για αθώο παιχνιδάκι η για κάτι άλλο..

η σημερινή έκρηξη ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο γιατι δεν πρέπει να αναπαράγουμε ΄τετοιου είδους προπαγανδιστικο υλικό άκριτα και χωρίς φιλτράρισμα.

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2010 στις 2:46:00 π.μ. EET  

Ναι, το θέμα είναι ότι οι Εύζωνοι έμειναν. Πιστοί στο καθήκον με κίνδυνο της ζωής τους. Ειναι η "σημερινή νεολαία", που τη βγάζει στις καφετέριες. Που είναι άνεργη. Που τα φέρνει δύσκολα βόλτα. Που δουλεύει σκληρά. Που δεν έχει μπαμπα πολιτικό να τον μεταθέσει σε μονάδα χυμείο. Τίμησαν τη στολή τους, το Εθνόσημο στο φέσι, το Μνημείο που φρουρούν.

Αυτοί που "έχουν χαλάσει", που είναι "φλώροι" και "'οχι σαν τους παλιούς".

Αυτοί θα κληθούν να πολεμήσουν εάν κι εφόσον οι απέναντι τολμήσουν κάτι. Και θα φανούν αντάξιοι των προγόνων μας.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ!!!

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2010 στις 10:24:00 π.μ. EET  

Σε ποιά χώρα (εκτος Αφρικής) το θέμα των 16 μισθών της Βουλής, την εποχή που το κράτος ζητά απο τους πολίτες να κάνουν θυσίες, δεν θα προκαλούσε επανάσταση ή τουλάχιστον εξέγερση ?
Εδω όμως, τα ΜΜΕ, που αναδείχτηκαν απο "τέταρτη εξουσία" σε πρώτη, που ελέχγουν και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, για το θέμα αυτό ΣΙΩΠΟΥΝ !!
Πίκρα, απογοήτευση, πόνος !! για όλες τις κυβερνήσεις και ΟΛΑ τα κόμματα που ενώ ήξεραν για τους 16 μισθους, το έκρυβαν απο εμας...
Εχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο κράτος και σε κάθε εννοια θεσμού και αρχής στην Ελλάδα.

x

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2010 στις 4:20:00 μ.μ. EET  

Μία διόρθωση:

Ο χώρος που έγινε η έκρηξη δεν είναι της Βουλής, αλλά είναι ένα μικρό παρκάκι (εκεί που κάθονται συνήθως οι φωτογράφοι με τα περιστέρια, για όποιον έχει περάσει). Στο σημείο αυτό, ο καθένας μπορεί να πλησιάσει και να πετάξει κάτι στον κάδο απορριμάτων που υπήρχε.

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 στις 5:32:00 μ.μ. EET  

Μετά την δολοφονία Σόντερς από την 17Ν ο Χρυσοχοίδης είχε δηλώσει έξω από το νοσοκομείο πως ,,αυτοί οι κύριοι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη,,
Το ίδιο δήλωσε και τώρα, και θα το πράξει.
Θα τους πιάσουν.

Ικανοποιημένος ανώνυμε 9 Γενάρη ώρα 10.07 μμ ??

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 στις 6:50:00 μ.μ. EET  

Αν και δεν είναι ο ... αναφερόμενος ανώνυμος, η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Την ίδια δήλωση έκαναν πολλοί υπουργοί Δημοσία Τάξεως (και τι άλλο να πουν, δηλαδή;).

Η διαφορά του Χρυσοχοΐδη ήταν ότι είχε την τύχη να εκραγεί στα χέρια ενός μέλους της 17Ν μια βόμβα, κι αυτός να συλληφθεί ζωντανός και... παραζαλισμένος, τη στιγμή που λόγω επικείμενων ολυμπιακών αγώνων στη χώρα κυκλοφορούσαν λυτές και οι υπηρεσίες του σύμπαντος κόσμου.

Σπουδαίο κατόρθωμα.

Εκεί που ο Ναπολέων προσπάθησε χωρίς τη βοήθεια της τύχης, την προκοπή την είδαμε. Αν μας λέει κάτι η υπόθεση ΕΛΑ.

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 στις 7:13:00 μ.μ. EET  

Aυτούς του ΕΛΑ τους ήξεραν ποιοι ήταν για χρόνια αλλά δεν ήθελαν να τους πιάσουν, τους είχαν πει να σταματήσουν. Και με την 17Ν, δεν ήταν δα ο Χ. Ξηρός και ο αναλφάβητοε αδελφός του Παναής τίποτα Ράμπο ή τα φαντάσματα που κυκλοφορούσαν μέσα σε μιά πόλη. Η 17 και ο ΕΛΑ μπορούσαν άνετα να είχαν εξαρθρωθεί πριν πολλά χρόνια. Οι αμερικάνοι που έλεγαν στις κυβερνήσεις εδώ πως ,,τους καλύπτετε,, είχαν 1000% δίκιο !!!

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 στις 7:24:00 μ.μ. EET  

Εγώ δεν αναφέρομαι ούτε σε θεωρίες, ούτε σε εικασίες, ούτε σε απόκρυφες πληροφορίες. Αναφέρομαι στα γεγονότα που είναι γνωστά σε όλους μας.

Επί Χρυσοχοΐδη συνελήφθη τυχαία, επ' αυτοφόρω, και παραζαλισμένο, μέλος της 17Ν, γεγονός τυχαίο. Αυτό οδήγησε στην μερική, έστω, εξάρθρωση της οργάνωσης.

εκεί που ο Χρυσοχοΐδης προσπάθησε με τους ίδιους όρους με τους προκατόχους του, δεν έδειξε καμία ιδιαίτερη επίδοση.

Συνεπώς, το αυτοκρατορικό υφάκι του περισσεύει.

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 στις 9:29:00 μ.μ. EET  

Αμα το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το πόσο αυτοκρατορικό υφάκι έχει ένας συγκεκριμένος άνθρωπος τότε πάω πάσο..

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 στις 10:19:00 μ.μ. EET  

(Αν είσαι ο Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 5:32), όχι, το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι το πόσο αυτοκρατορικό υφάκι έχει ένας συγκεκριμένος άνθρωπος. Αυτό είναι απλώς αστείο.

Αλλά έκανες μια πομπώδη δήλωση ("Μετά την δολοφονία Σόντερς [...]Θα τους πιάσουν.) θεωρώντας ότι μας υπενθυμίζεις πως το παρελθόν του συγκεκριμένου πολιτικού είναι κι εγγύηση.

Εγώ απλώς υπενθύμισα τα γεγονότα. Του έκατσε το ΠΡΟ.ΠΟ.

(Αν μη τι άλλο, αγνώμων δεν είναι...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP