«…της Ελλάδος φρουρός».

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Δικηγόρου-Προέδρου του Δ.Σ. του ΔΙΚΤΥΟΥ 21

Απ’ αλλού το περιμένεις κι απ’ αλλού σου έρχεται. Ποιό; Το παράδειγμα. Μια μικρή ελπίδα.
Η «πνευματική ηγεσία», παχιά – παχιά, περιφέρει κούτσα – κούτσα την ιδεοληπτική καμπουρίτσα της στις στήλες των συγκροτημάτων. Η κοντοστούπα ψυχή τους πότε μας έδωσε, εδώ και χρόνια μια ανάταση; Αν δεν ήταν κάτι κοσμοκαλόγεροι των βιβλιοθηκών και της έρευνας κι ο Μίκης, που και που, θα κοντεύαμε να ξεχάσουμε πως είναι η πνευματική πρωτοπορία μ’ όλους αυτούς τους γκρίζους που πάνε από ΜΚΟ σε «Ανεξάρτητη Αρχή» και τούμπαλιν.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε ή ακούσατε για μια πράξη τους και είπατε; Αααα, μα τι είπε ή τι έκανε ο άνθρωπος και τρέξατε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας, το φέρατε σαν παράδειγμα στα παιδιά σας; Πότε νοιώσατε τη βαθιά συγκίνηση που προκαλεί ο αυθεντικός, πρωτογενής Λόγος από μια ψυχή που αναζητά την αλήθεια, την γνώση κι αγαπάει βαθιά τον τόπο και το λαό; Πότε ήταν η τελευταία φορά που νοιώσατε ότι το παράδειγμα κάποιου σας συγκλονίζει και σας καλεί στο καθήκον;

Ήρθανε λοιπόν τρεις πιτσιρικάδες Εύζωνες και αδιαφορώντας για τον προφανή κι άμεσο κίνδυνο, απλώς παρέμειναν στη θέση τους. Άγρυπνοι Φρουροί. Αγέρωχοι. Ακίνητοι. Αμίλητοι. Οι αυτοϊκανοποιούμενοι «επαναστάτες» της πλάκας διατάραξαν την τάξη αλλά έδωσαν την ευκαιρία σε τρεις γιους, αδελφούς κι εγγόνια μας να δώσουν σε όλους ένα μεγάλο μάθημα. Τιμή στους ίδιους και στους γονείς που τους ανάθρεψαν. Τιμή στον Έλληνα Δάσκαλο που τους έμαθε γράμματα και φιλότιμο. Τιμή στον Διοικητή και τους Αξιωματικούς που εμπνέουν τέτοια Πίστη , τέτοια Τιμή.

Λοιπόν, είσαστε να κάνουμε κάτι; Να δώσουμε μια απάντηση στους ρουφιάνους, στους προβοκάτορες, στους ένοπλους «ιαχωβάδες» και στα πρακτόρια;
Αυτή τη Κυριακή το πρωΐ, να πάρουμε τα παιδιά μας, τους φίλους μας και να πάμε στο Σύνταγμα, στην μεγάλη αλλαγή της Φρουράς. Βγαίνει όλη, με την Σημαία της μπροστά. Με την επίσημη στολή με την χρυσοποίκιλτη φέρμελη. Πάμε να τιμήσουμε το παράδειγμα. Να τιμήσουμε το ένοπλο χέρι του Έθνους, τον θεματοφύλακα της Ελευθερίας μας. Αντε, αφήστε τα πληκτρολόγια και πάμε. Πάμε να δούμε να «περνάει ο Στρατός της Ελλάδος φρουρός». Ναι, ρε, ο Στρατός. Αμ’ ποιος; Ο …Αλιβιζάτος;



17 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 στις 4:15:00 μ.μ. EET  

Αυτά είναι φασιστικά πράγματα... αν μας έλεγες να πάμε στην αλλαγή φρουράς του Antikabir καλώς, αλλά όχι και στον Έλληνα Άγνωστο Στρατιώτη. Πιπέρι! Ως γνωστόν οι Εύζωνες κατέσφαξαν τον καψερό monkeydoniako και turcomano λαό και διέλυσαν τον αρμονικό πολυπολιτισμό της οθωμανικής λαικης δημοκρατίας.

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 στις 4:24:00 μ.μ. EET  

Εύγε στα Παιδιά. Να τα χαίρονται οι οικογένειές τους

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 στις 4:31:00 μ.μ. EET  

Μπράβο στους Εύζωνες.....

Μια κίνηση τόσο απλή αλλά με νόημα...

Μπράβο και στο Φαΐλο για την "ζουμερή" "πένα" του.....

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 στις 4:33:00 μ.μ. EET  

Bravo padia!

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 στις 4:35:00 μ.μ. EET  

Εγώ πάντως, την Κυριακή το πρωί θα είμαι εκεί.

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 στις 4:57:00 μ.μ. EET  

Να'σται καλα ρε αλάνια!

Να ρε ένα σωστό παράδειγμα για τον κόσμο , πήξαμε στους πούστηδες και στα λαμόγια

enkripto 11 Ιανουαρίου 2010 στις 5:11:00 μ.μ. EET  

Μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ιδέα, όλοι στον Άγνωστο Στρατιώτη την Κυριακή.

Ευχαριστούμε τον Φαήλο Κρανιδιώτη για το φοβερό κειμενάκι που μας έστειλε αλλά και για την εξίσου φοβερή ιδέα!

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 στις 5:26:00 μ.μ. EET  

Όσοι πάτε την Κυριακή, απολαύστε μαζί με τους Ευζώνους που παρελαύνουν και τα κάθε λογής σκυλιά που τριγυρνάν στην Πλατεία Συντάγματος να παρελαύνουν μαζί τους. Αφού κανένας υπεύθυνος δεν φιλοτιμείται να τα απομακρύνει.

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 στις 7:37:00 μ.μ. EET  

Prosypografw k to keimeno k tin idea! Na paei oso perissoteros kosmos mporei! Ekei fainetai an afta pou grafei o kathenas einai diatethimenos na ta stiriksei emprakta. Egw apo thessaliniki tha parastw stin antistoixi ekdilwsi sto l. Pyrgo!

Me filikous xairetismous!

Sarittarius 12 Ιανουαρίου 2010 στις 12:25:00 π.μ. EET  

Ωραια ιδέα!. Θα πάρω την κόρη μου και θα πάω. Να δει μερικούς αληθινούς λεβεντες να αποκτάει πρότυπα από μικρή..

enkripto 12 Ιανουαρίου 2010 στις 2:21:00 π.μ. EET  

η αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα γίνεται κάθε Κυριακή στις 11.00

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ!

Ανώνυμος 12 Ιανουαρίου 2010 στις 8:06:00 π.μ. EET  

H τελετή ξεκινά κατά τις 10:45, όταν αρχίζει να κατεβαίνει η Προεδρική Φρουρά από την Β. Σοφίας. Κρατάει περίπου 20-25 λεπτά. Όσοι πάν να παν λίγο πιο νωρίς 5-10 λεπτά για να πιάσουν θέση.

Ανώνυμος 12 Ιανουαρίου 2010 στις 8:51:00 π.μ. EET  

Να βαλετε και φωτογραφιες αν μπορειτε απο την αλλαγη φρουρας την κυριακκη για εμας που μενουμε μακρυα απο την Αθηνα ετσι για να δειχνω στον γιο μου.Ευχαριστω
Διογενης

Ανώνυμος 12 Ιανουαρίου 2010 στις 10:07:00 π.μ. EET  

@ Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 4:15:00 μ.μ.

Να στείλεις το βιογραφικό σου στα υπουργεία. Θα σε προσλάβουν αμέσως.

LOL

Ανώνυμος 13 Ιανουαρίου 2010 στις 3:34:00 μ.μ. EET  

Να παμε ολοι την Κυριακη.Ισως ξεκινησει κατι καλο,κατι αυθορμητο αμα ειμαστε πολλοι....Ποτε δε ξερεις...(βλ.κηδεια Γ.Παπανδρεου 1968,Πολυτεχνειο 1973).Ας μαζευτουμε 20000 αγνοι Ελληνες στο κεντρο της Αθηνας να αρχισουμε να ψελνουμε τον εθνικο υμνο,το ποτε θα κανει ξαστερια κλπ.,να ειναι μαζι και μερικες προσωπικοτητες κοντα μας και σου λεω εγω για ποτε παιρνουμε το παιχνιδι πανω μας.Αντε στο χερι μας ειναι αφηστε τα πληκτρολογια λιγο...


Δημητρης

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2010 στις 12:16:00 μ.μ. EET  

Τί έγινε?
Δυστυχώς δεν κατάφερα να έρθω.
Είχε κόσμο?
Δώστε καμιά λεπτομέρεια.

enkripto 17 Ιανουαρίου 2010 στις 6:52:00 μ.μ. EET  

Μια ευχάριστη έκπληξη

http://www.enkripto.com/2010/01/blog-post_646.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP