Αντίσταση στον νεο-oθωμανισμό

Τρίτη 4 Μαΐου 2010


Ενόψει της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 14-15 Μαΐου και των συμφωνιών που κυοφορούνται, το περιοδικό Άρδην και η εφημερίδα Ρήξη διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2,) με θέμα:

Αντίσταση στο Νεο-οθωμανισμό, όχι στην αυτοκρατορική επίσκεψη του Ερντογάν

Ομιλητές θα είναι οι:

Ο Αναστάσιος Πεπονής, τέως υπουργός, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, δημοσιογραφος, ο Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος και ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας.

Συντονίζει ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Στρατηγός ε.α.

9 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2010 στις 5:34:00 μ.μ. EEST  

Να μην συμμετέχει κανένας πολιτικός.Ούτε και ο κ. Πεπονής, υπουργός πολλών κυβερνήσεων.Η βρωμιά δεν μπορεί να καθαρίσει με τη βρωμιά. Είναι ΟΛΟΙ συνυπεύθυνοι για το σημερινό μας χάλι.

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2010 στις 5:49:00 μ.μ. EEST  

όχι και βρωμιά ο Πεπονής ανώνυμε,,ίσως απο τους πιο εντιμους πολιτικούς που περασαν το κατωφλι της Βουλής

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2010 στις 6:23:00 μ.μ. EEST  

Aγαπητέ/ή μου, δεν καταλαβαίνεις ότι ο οποιοσδήποτε συμμέτοχος κυβερνήσεων είναι εξ ορισμού αυτουργός ή ηθικός αυτουργός ή και τα δύο, για κατά συρροή εγκλήματα (οικονομικά και άλλα ) εναντίον της Ελλάδας;

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2010 στις 6:36:00 μ.μ. EEST  

βεβαίως και δεν το καταλαβαίνω. Τετοιες ολοκληρωτικές λογικές διαχέουν την ευθύνη σε όλους και δυσχεραίνουν την πραγματική απόδοση ευθυνών

εκτός και αν είσαι και εσύ των ίδιων απόψεων που έχουν κάποια σταγονίδια

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2010 στις 6:42:00 μ.μ. EEST  

Η συνολική απαξίωση του πολιτικού κόσμου μας οδηγεί σε ΠΟΛΥ ολισθηρά μονοπάτια...
Υπάρχουν άξιοι σε όλα τα κόμματα, όπως υπάρχουν και διεφθαρμένοι. Το ζήτημα είναι ο σωστός διαχωρισμός.
Όποιος τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι, στρώνει το έδαφος για εκτροπές.

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2010 στις 7:12:00 μ.μ. EEST  

Δημοκρατία δεν είναι να σε σέρνουν στο ΔΝΤ και να σου επιβάλλει μέτρα μια κυβέρνηση που εξελέγη λέγοντας ασύστολα ψέμματα, ενώ τόσους μήνες παίζει τέτοιο θέατρο που θα το ζήλευαν μεγάλοι συγγραφείς του θεάτρου του παραλόγου.Αυτό το σύστημα ( το πολιτικό) δεν νομιμοποιείται,παρ'όλο που έχει δημοκρατικό μανδύα.Ο λαός έδωσε την εντολή στο σημερινό πρωθυπουργό να κυβερνήσει.Αφού ο ίδιος εδήλωσε ότι δεν κυβερνά πρέπει να αρθεί η εντολή.Αυτή είναι η λογική και από εκεί πηγάζει η Δημοκρατία.Τα υπόλοιπα είναι σοφίσματα για να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα...

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2010 στις 10:12:00 μ.μ. EEST  

* Αυτοί που έκλεψαν (με το Χρηματιστήριο, τα ομόλογα, τις μίζες, τη φοροδιαφυγή) δεν τιμωρούνται.

* Αυτοί που δεν έκλεψαν καλούνται τώρα να πληρώσουν (διά βίου) τα σπασμένα (από τα ξεπουλημένα τιμαλφή) με το αίμα τους.

* Τους καλούν προς τούτο οι ίδιοι οι κλέφτες.

* Και τα τσιράκια τους: στην κυβέρνηση, στον δικομματισμό και στα ΜΜΕ.

* Ηδη οι δημόσιοι υπάλληλοι οδηγήθηκαν σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.

* Ηδη οι ιδιωτικοί υπάλληλοι οδηγούνται στην Ιερά Εξέταση - ποιος ζει - πώς; - και ποιος πεθαίνει. Οδηγούνται στον πιο φρικτό εργασιακό μεσαίωνα, από το 1917.

* Οι κλέφτες -φοροφυγάδες και νταβατζήδες- θα συνεχίσουν να κλέβουν, μάλιστα όσον ποτέ άλλοτε. Τόσα πολλά, από τόσον πολλούς, για τόσο πολύ..

ΝΕΟ 1204!!

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2010 στις 1:09:00 μ.μ. EEST  

Να ξεκαθαρίσουμε, ότι η συμμετοχή Πεπονή σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μας άφησε το μοναδικό σοβαρό νομοθέτημα της τελευταίας 20ετίας, το νόμο 2190/1994 περί ΑΣΕΠ (στην αρχική του μορφή, πριν τον κάνουν "σουρωτήρι").
Για αυτή του τη συνεισφορά στην αξιοκρατία, "τιμήθηκε" από τον ελληνικό λαό με εκλογικό αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, ενώ στις κομματικές οργανώσεις του κόμματός του θεωρείται "persona non grata" - δικαίως, με βάση το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως, κατά κανέναν τρόπο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει συμμετοχή στο σημερινό χάλι, διότι, εκτός από την παραπάνω προσφορά του στον τόπο, δεν έχει συμμετάσχει - αν δεν με απατά η μνήμη μου - σε καμία κυβέρνηση από την εκλογή Σημίτη και μετά (ανεπιθύμητος και εκεί, ως "εθνικιστής").

Από εκεί και πέρα, φίλοι χρήστες του forum, πρέπει να βγει κάποιος και να φωνάξει στα δημοσιογραφικά τσιράκια, να σταματήσουν να εμπαίζουν τον κόσμο με ψευτοκραυγές περί κάθαρσης και να του εξηγήσουν, ότι με το υφιστάμενο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ πλαίσιο, κανένας πρώην κυβερνητικός δεν πρόκειται να "πληρώσει για τα κλεμμένα", γιατί απλούστατα ΟΛΑ τα ποινικά αδικήματά τους έχουν υποπέσει στις σύντομες παραγραφές που ισχύουν για την ευθύνη των υπουργών επί πολλές δεκαετίες!

Κοντολογίς, τα ίδια υποκείμενα που ήταν φορείς της διαφθοράς και της κατάρρευσης είναι αδύνατο να εμφανισθούν και ως φορείς της κάθαρσης και αυτό ισχύει και για τα δημοσιογραφικά δεκανίκια τους. Όλοι αυτοί καλύπτονται πίσω από το μεταπολιτευτικό Σύνταγμα και υποκρίνονται ότι ευαγγελίζονται τον εξαγνισμό, διότι γνωρίζουν ότι αν ο λαός αντιληφθεί πως το αίτημα για ποινική τιμώρηση των ενόχων υπερβαίνει τις δυνατότητες του ισχύοντος Συντάγματος, οι εξελίξεις που θα προκληθούν θα σαρώσουν και τους ίδιους...

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2010 στις 10:41:00 μ.μ. EEST  

Κρίμα δεν θα μπορέσω να είμαι παρών !

Ζω σε άλλη πόλη !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP