Ένα εύλογο ερώτημα

Σάββατο 15 Μαΐου 2010


Και μιας και η επίσκεψη του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας του ΥΠΕΞ οι επισκέψεις ξένων πρωθυπουργών περιλαμβάνουν και κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Και αν δεν κάνουμε λάθος (που δεν κανουμε) ο Ερντογάν δεν κατέθεσε στεφάνι στο Σύνταγμα.. Για πιο λόγο άραγε παραβιάστηκε το διπλωματικό πρωτόκολλο; Τι έχουν να πούν για αυτό το ζήτημα ο κ.Δρούτσας και ο πολιτικός του προιστάμενος;

11 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2010 στις 12:57:00 μ.μ. EEST  

Αρνήθηκε λέγοντας πως μια τέτοια εικόνα δεν θα άρεσε στο λαό του! Καλά κάνει ο άνθρωπος! Εμείς τι κάνουμε; Που κάθε φορά καταθέτουμε στεφάνι στον τάφο (όχι σε μνημείο) ενός Τούρκου ηγέτη που κατέσφαξε κι εκδίωξε τον ελληνισμό της Ιωνίας! Αν πολιτική σημαίνει συμβολισμοί...το λάβαμε το μήνυμα!

Πενθεσίλεια

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2010 στις 1:11:00 μ.μ. EEST  

Ε τι είναι σας τους δικούς μας;

Είπαμε εδώ έχουμε μπόλικα γιουσουφάκια, χατζιαβάτηδες, χατζατζάρηδες.

Αρματιστής 15 Μαΐου 2010 στις 3:08:00 μ.μ. EEST  

Εκεί πάνω από τον άγνωστο στρατιώτη, εκεί που είναι οι ασπίδες, είναι γραμμένες κάποιες λέξεις:

ΕΣΚΗ ΣΕΧΗΡ (ΔΟΡΥΛΑΙΟ), ΚΙΟΥΤΑΧΕΙΑ, ΠΟΛΑΤΛΗ, ΣΑΠΑΝΤΖΑ, ΤΑΜΠΟΥΡ ΟΓΛΟΥ, ΚΑΛΕ ΓΚΡΟΤΟ, ΟΥΛΟΥ ΝΤΑΓ, ΤΣΑΛ ΝΤΑΓ, ΑΡΝΤΙΖ ΝΤΑΓ.

Για όσους δεν γνωρίζουν, εκεί βρίσκονται τα τιμημένα οστά χιλιάδων Ελλήνων μαχητών και το έδαφος είναι ποτισμένο με το αίμα αυτών τους. Πολέμησαν εκείνα τα παιδιά "τοις κοίνων ρήμασι πειθόμενοι". Πολέμησαν για την ολοκλήρωση των προαιώνιων πόθων της φυλής. Προδομένος αγώνας. Όπως πάντα. Και τώρα προδομένος. Εμείς τους ξεχάσαμε. Ο "Γιωργάκης", το παιδί που το παίζει σοσιαΛΗΣΤΗΣ πρωθυπουργός, μιλάει μέσα στη χώρα του Αγγλικά. Τι να πει κανείς! Πίκρα!!!

Οι Τούρκοι δεν ξέχασαν κείνα τα ονόματα και κείνες τις μάχες. Τις θυμούνται με δέος. Είναι λίγες δεκάδες χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άγκυρας. Είναι δυνατό να ξεχάσουν ότι οι πρώην σκλάβοι απείλησαν τη καρδιά της χώρας τους;;;

Να είστε βέβαιοι ότι το μάθημά τους το έμαθαν και ποτέ δεν αφήσουν να φθάσουν τα πράγματα σε τέτοιο σημείο.

Εγώ λέω να μη φοβούνται. Κανονίζουν γιαυτό οι Έλληνες πολιτικοί, οι περισσότεροι, και πάνω απ' όλα ο Γιωργάκης και ο μεγάλος τραγουδιστής, μιλάω για αυτό τον αμετροεπή, θρασύ και υβριστή χοντρό. Αυτό που πούλησε τη σημαία στα Ίμια και έτσι αναγνώρισε τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Αυτό που στη Μαδρίτη αναγνώρισε νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Αυτό που παρέδωσε στους Τούρκους στον Οτσαλάν.

Ας κοιμούνται ήσυχοι οι Τούρκοι.

Και εσείς που ακόμα ενδιαφέρεστε για τη πατρίδα μην αναρωτιέστε γιατί ο Ερντογάν δεν πήγε για κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο, ούτε γιατί οι Τούρκοι υποδέκτηκαν τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Γράψα με συρτάκι. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, διότι στην Ελλάδα η ηγεσία αποτελείται από κάτι φοβισμένους κουραμπιέδες.

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2010 στις 3:49:00 μ.μ. EEST  

Τις φωτογραφίες όμως με τους δικούς μας να τιμούν τον εθνάρχη τους (που παρεπιπτόντως μας κατέσφαξε) όμως εμείς γιατί πρέπει να τις καμαρώνουμε????

Τι γιουσουφάκια αρχηγούς έχουμε ρε παιδιά???
Έχουμε πολλά αρνητικά αλλα δεν το αξίζουμε αυτό.

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2010 στις 7:18:00 μ.μ. EEST  

Οι παλιοχανούμησες οι δικοί μας πρώτη στο μαυσωλείο.

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2010 στις 7:35:00 μ.μ. EEST  

Ειναι, ηταν και θα ειναι Βαρβαροι.Ακου λεει δεν πηγε για καταθεση στον Αγνωστο γιατι.. δηθεν.Ειναι μεγαλος Γάιδαρος ο τουρκος.Αυτος ο τυπος τωρα, ειναι φιλος του πρωθ. μας ειπαμε και δικος μας?
Τους τσουζει πολυ και για το 1821 και για τον πολιτισμο μας(που δεν εχουν) και νιωθουν τυψεις γιατι κατοικουν σε ενα "σπιτι" που δεν ειναι δικο τους-και ουτε ηταν ΠΟΤΕ-και τους τσουζει τελος γιατι θα χαθουν απο την Ιστορια σαν λαος.Αν καταφερε να ζησει λιγους αιωνες αυτος ο λαος ειναι γιατι ειχε και ζουσε με το Ελληνικο στοιχειο κοντα τους και διπλα τους.Για μενα ερχεται το τελος τους.
13

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2010 στις 7:59:00 μ.μ. EEST  

Καμαρώστε "ηγέτες"...μας κάνουν περήφανους! Ο επόμενος που θα προσκυνήσει το μνήμα θάναι ο κ. Σαμαράς...

http://4.bp.blogspot.com/_1vTQyoATyzs/S-6DA_HcZgI/AAAAAAAAAgU/cMO4swA6QXU/s1600/papandreou_kemal.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_1vTQyoATyzs/S-6DXAsiUsI/AAAAAAAAAgk/RswXuQA-_9A/s1600/kemal.jpg

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2010 στις 8:11:00 μ.μ. EEST  

ο Σαμαρας οποτε χρειαστηκε τα είπε τα όχι του..

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2010 στις 3:24:00 π.μ. EEST  

Ο Αντωνης φιλε μου 15 Μαΐου 2010 7:59:00 μ.μ. ειναι απο το νησι του Πελοπα και οχι απο το chicago οπως το χρυσο σου αγορι,αλλα αν βιαζεσαι να δεις τον Αντωνη στο τιμονι της χωρας και τι θα πραξη,υπομονη... Ο καθενας κρινεται για τις πραξεις που εκανε και οχι που θα κανει!
Α..!Και τα οχι του τα ειπε.

Ανώνυμος 20 Μαΐου 2010 στις 12:35:00 μ.μ. EEST  

Μια λεπτομέρεια που μας έχει ξεφύγει: δεν είναι πλέον Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας αλλά Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας. Οπότε το πρωτόκολλο τηρήθηκε μέχρι κεραίας!

JOHN MAKR 30 Μαΐου 2010 στις 2:59:00 μ.μ. EEST  

οπου ακομα και οι ναζι ως κατακτητες πλεον ηθελαν να τιμησουν το ΜΝΗΜΕΙΟ βαζοντας τυπικα για λιγο φρουρα με τους ευζωνους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP