Η Λυδία Λίθος των Ελληνοτουρκικών

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ανεβάζει τους τόνους για την επίσκεψη Ερντογάν η αξιωματική αντιπολίτευση, αμηχανία στους υποστηρικτές της λεγόμενης "ελληνοτουρκικής προσέγγισης".

Παρασκηνιακή σύγκρουση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας βλέπουν σήμερα οι εφημερίδες του ΔΟΛ, προσδιορίζοντας ως τους κύριους εκφραστές των δύο αντιπαλων σχολών σκέψης, τον Χρύσανθο Λαζαρίδη στενό σύμβουλο του προέδρου Α.Σαμαρά, ο οποίος υποστηρίζει ότι η σημερινή ανισορροπία δυνάμεων επιβάλει το πάγωμα των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων και τον Δ.Αβραμόπουλο ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει μια πιο "σώφρονα" στάση, πιο κοντά στην ακολουθούμενη σήμερα γραμμή "ελληνοτουρκικής προσέγγισης"..

Αφορμή φαίνεται να στάθηκε η συμμετοχή του κ.Λαζαρίδη στην προχθεσινή εκδήλωση του περιοδικού "Άρδην" (βλέπε : Εκδήλωση στο Χίλτον - Αντίσταση στον νεο-οθωμανισμό). Κεντρικός άξονας της ομιλίας του έμπειρου δημοσιογράφου απετέλεσε ο
ρεαλισμός της υποταγής που χαρακτηρίζει την ακολουθούμενη πολιτική και αφού ανέλυσε το δόγμα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου περί νεοοθωμανισμού, υποστήριξε ότι η σημερινή ανισορροπία δυνάμεων επιβάλλει την αναβολή της επίσκεψης του κ. Ερντογάν και το «πάγωμα» των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες διεξάγονται αυτό το διάστημα μακρυά απο τα φώτα της δημοσιότητας.

Η εμφανής αμηχανία των κύκλων που σπονσοράρουν το χρεοκοπημένο ιδεολόγημα της "ελληνοτουρκικής προσέγγισης" είναι σε ένα βαθμό δικαιολογημένη καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα, τονίζοντας δια του προέδρου Αντώνη Σαμαρά πως η αποφυγή κρίσιμων για τα εθνικά θέματα διαπραγματεύσεων από θέση αδυναμίας, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη "κόκκινη γραμμή".

Δεν έχει διαφύγει της προσοχής πολλών πως το ζήτημα της γενικότερης στρατηγικής στα Ελληνοτουρκικά θα αποτελέσει Λυδία Λίθο για τον Αντώνη Σαμαρά: σε αυτό το κρίσιμης σημασίας ζήτημα θα φανεί αν υπάρχει ηγεσία εμφορούμενη από μια νέα αντίληψη για την πορεία της χώρας στο διεθνή χώρο - εγγύ κι ευρύτερο, και η οποία είναι διατεθειμένη να έρθει σε ρήξη με το παρηκμασμένο παρελθόν της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Υπό αυτό το πρίσμα,τα πρώτα μηνύματα σίγουρα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση..

7 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Μαΐου 2010 στις 6:15:00 μ.μ. EEST  

Θα ήθελα να προσθέσω ένα εκ πρώτης όψεως άσχετο σχόλιο:
Δείτε στο U-tube απόσπασμα της ομιλίας του Μιχάλη Χαραλαμπίδη από το 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996 (πληκτρολογώντας αυτά τα στοιχεία) και ακούστε τον να προβλέπει ότι "στο τέλος του - τότε - γεωπολιτικού κύκλου, το 2004 ή 2010, η Ελλάδα θα είναι ένα, φτωχό ίσως, τούρκικο βιλαέτι ή γερμανικό λάντ(ερ)" και ότι ίσως "αντί η Ελλάδα να ενσωματώσει τη βαλκανική ενδοχώρα, ίσως η ενδοχώρα ενσωματώσει τα άκρα"!

Φυσικά, τέτοιοι άνθρωποι αποβάλλονται ως ξένο σώμα από το εγχώριο πολιτικό - μιντιακό - επιχειρηματικό κατεστημένο, παρουσιαζόμενοι ως γραφικοί, ενώ στην πραγματικότητα είναι απλώς επικίνδυνοι - για το κατεστημένο φυσικά...

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ 12 Μαΐου 2010 στις 9:29:00 μ.μ. EEST  

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ;

Ανώνυμος 12 Μαΐου 2010 στις 9:38:00 μ.μ. EEST  

χαχα ωραίος..εμ αφου δεν τον ειδες σε καμια εκπομπή του Πλεύρη, αποκλείεται να ειναι πατριώτης.

περαστικά σου

Ανώνυμος 12 Μαΐου 2010 στις 9:46:00 μ.μ. EEST  

μακαριοι οι πτωχοί τω πνεύματι

enkripto 12 Μαΐου 2010 στις 9:57:00 μ.μ. EEST  

κανοντας μια μικρή παρένθεση, να πώ ότι έτσι τον θέλουν κάποιοι τον πατρωτισμό.Γκροτέσκο και στο περιθώριο

όπως ειχε γραψει πολύ εύστοχα ο Φαήλος ο Κρανιδιώτης πρόσφατα :

"Το σύστημα αδέρφια, έτσι θέλει τον πατριωτισμό, γκροτέσκο, με ξυρισμένο κεφάλι, φυλετικές «τρίχες», στο πέντε τα εκατό. Είναι πολύ βολικό."

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2010 στις 6:29:00 μ.μ. EEST  

Χατζηαβάτη που αυτοαποκαλείσαι "Δημήτριος Ταμυνεύς",

βιογραφικό του Χρύσανθου Λαζρίδη θα βρεις εδώ

και σχετικό άρθρο εδώ.

Καλή ανάγνωση, αν και μάλλον τα ξέρεις ήδη...

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ 13 Μαΐου 2010 στις 8:09:00 μ.μ. EEST  

ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΟΗΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP