Ερώτηση προς το ΥΠΕΞ για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Eρώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: Γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου
Κατά την περίοδο 1916-1923 διεπράχθη ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην Ιστορία της ανθρωπότητας, η Γενοκτονία 353.000 Ελλήνων του Πόντου από την Κεμαλική Τουρκία. Τα τραγικά γεγονότα εκείνης της περιόδου θεμελιώνουν σαφέστατα την ύπαρξη Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με βάση τους διεθνείς ορισμούς της Γενοκτονίας, όπως καταγράφονται στα διεθνή κείμενα, και συγκεκριμένα στα άρθρα IΙ και ΙΙΙ της Διεθνούς Συμβάσεως του 1948 για την πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και του Άρθρου 6 του Καταστατικού της Ρώμης για την Ίδρυση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Το Φεβρουάριου του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Εν συνεχεία, ξένα κοινοβούλια αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων. Παρ’ όλα αυτά η πλειοψηφία των ξένων Κοινοβουλίων δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμα τη Γενοκτονία των Ποντίων ως Ιστορικό γεγονός, οι δε Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν έχουν ως σήμερα υποστηρίξει ενεργά καμία πολιτική προώθησης της αναγνώρισης από ξένα Κοινοβούλια, πολύ δε περισσότερο από το Κοινοβούλιο της Τουρκίας.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί σημαντική πράξη τόσο για τον Ελληνισμό, όσο και για τη Διεθνή κοινότητα, λόγω της αποκατάστασης της Ιστορικής αλήθειας και της Διεθνούς δικαιοσύνης. Μετά την πρόσφατη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Σουηδικό Κοινοβούλιο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σε ποιες πράξεις και πρωτοβουλίες και πότε προτίθεται να προβεί η Κυβέρνηση ενώπιον πολυμερών διεθνών οργανισμών, κοινοβουλίων και Κυβερνήσεων ξένων κρατών, προκειμένου να προωθήσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και να αποκαταστήσει την Ιστορική αλήθεια;

2) Προτίθεται η Ελληνική Κυβέρνηση να θέσει το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Τουρκική Κυβέρνηση;

Πέμπτη, 20η Μαΐου 2010

Οι ερωτώντες Βουλευτές:
Σάββας Αναστασιάδης
Αυγερινοπούλου Διονυσία
Καρυπίδης Αναστάσιος
Τζηκαλαγιάς Ζήσης
Χαλκίδης Μιχάλης

2 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2010 στις 7:57:00 μ.μ. EEST  

Ενώ θεωρώ εύλογη και σωστή την επερώτηση, απορώ που την υπογράφουν μόνο πέντε βουλευτές και μάλιστα της ΝΔ. Οι υπόλοιποι βουλευτές των άλλων κομμάτων αλλά και της ΝΔ, δε συμμερίζονται τα παραπάνω; Επίσης, η ΝΔ, σε αντίθεση με ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, κυβέρνησε επί σειρά ετών, γιατί δεν θέσαν τότε στο κόμμα τους το θέμα; Τελικά, είναι πολύ κακή η τακτική τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ να κάνουν αντιπολίτευση στα εθνικά θέματα...

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2010 στις 8:56:00 μ.μ. EEST  

ΑΝΥΠΕΞ Herr Droutsas:

Έεεμ, σύνεση και αποφασιστικότητα, στρατηγική ψυχραιμία, πράσινη ανάπτυξη, να μην διαταράσσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονες, πράσινη ανάπτυξη, οι Τούρκοι είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας, υπέρτατος στόχος η μείωση των αμυντικών δαπανών, πράσινη ανάπτυξη, 3 birds were sitting, δεν ήταν ακριβώς γενοκτονία, είστε υπερπατριώτες, πράσινη ανάπτυξη, πως κάνετε έτσι και μας χαλάτε τη σούπα, πράσινη ανάπτυξη κλπ κλπ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP