«Επιλογή μας απο την αρχή το ΔΝΤ»

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Κυνική ομολογία του υφυπουργού Οικονομικών Φ.Σαχινίδη

Απόσπασμα απο το σημερινό άρθρου του Γ.Δελαστίκ:

"Αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στη ΝΕΤ. Πραγματική πολιτική βόμβα! “Όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”, είπε και χαρακτήρισε το ΔΝΤ ως “πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά”!

Αυτό που καταλαβαίνει ο κοινός νους από τις υφυπουργικές δηλώσεις είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, αμέσως μόλις ανέλαβε, διαμόρφωσε την άποψη ότι πρέπει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ και ότι απλώς επειδή τα χρήματα του ΔΝΤ δεν επαρκούσαν, προσπάθησε να βάλει και την ΕΕ να “τσοντάρει”. Πικρές αλήθειες…"


3 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2010 στις 12:48:00 π.μ. EEST  

Κατά τα λοιπά,μας φταίνε οι κακοί κερδοσκόποι που εξαφάνισαν τα λεφτά που υπήρχαν (κατά δήλωση ΓΑΠ)

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2010 στις 12:49:00 π.μ. EEST  

Oι κοινοί απατεώνες μας κατάστρεψαν,θα δούμε σκηνές στο μέλλον απείρου κάλλους με αυτό που έκαμαν οι σοσιαλφασίστες.

Αρματιστής 11 Μαΐου 2010 στις 11:09:00 π.μ. EEST  

Είναι σίγουρο ότι ο Γιωργάκης ήλθε να κάνει μια «δουλειά». Για να πάρει την εξουσία είπε ότι υπάρχουν χρήματα. Κανένας δεν πιστεύει ότι ο «υπεύθυνος - μελλοντικός πρωθυπουργός» δεν γνώριζε την αλήθεια. Εδώ γνωρίζουμε τα πάντα εμείς οι αδαείς και δεν τα γνώριζε ο απόφοιτος του Χάρβαρντ; Στην εκπομπή του Πολίτη στη ΝΕΤ, την προηγούμενη Δευτέρα, 4/5, η Αννούλα Διαμαντοπούλου ψέλλισε κάτι για «ανεπάρκεια στις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου»! Είχε επέμβει ο Παπαχρήστος των ΝΕΩΝ και είπε ότι αυτός έκανε τότε την ερώτηση στο Γιωργάκη και συμπλήρωσε «μακάρι να μη την έκανα»! Ήταν εκτός γραμμής, ή έκανε κακό στο κολλητό του;

Μετά ο «Γιωργάκης» ανέλαβε την εξουσία, μας είπε ότι το έλλειμμα είναι 12,7% και στη συνέχεια άρχισε η μεγάλη παρλαπίπα, παραπλάνηση και τρομοκράτηση. Άρχισαν τα ταξίδια, οι αισχρές δηλώσεις για τη χώρα και την εθνική κυριαρχία και άλλες πολλές ασυναρτησίες. Ακούστηκαν για δείπνα με κερδοσκόπους, για Αμερικάνους που συμβουλεύουν, για υπαλλήλους κερδοσκόπων που έχουν αναλάβει υπεύθυνες θέσεις, για τη Τράπεζα της Ελλάδος και τα γνωστά Τ-3 και Τ-10, ένα ατελείωτο όργιο φημών, φυγή κεφαλαίων, κάθετη ύφεση, καταστροφή ανθρώπων και επιθανάτια αγωνία! Άνοιξαν όλα τα θέματα. Ακόμη και τα εθνικά παρά την αδυναμία στην οποία βρισκόμαστε. Τελικά μας κάθισε στο σβέρκο το Δ.Ν.Τ., βαρύ, ασήκωτο και χωρίς έλεος!

Είναι σίγουρο ότι μετά από μερικά χρόνια, ίσως πολύ σύντομα, η ομερτά της σιωπής θα σπάσει. Κάποιοι που δεν θα αντέξουν το βάρος του ανομήματος που έγινε σε βάρος της χώρας και του λαού, θα διαχωρίσουν τη θέση τους και θα μιλήσουν. Πολλοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν να είναι χειροκροτητές άνομων αποφάσεων και δεν θέλουν να υποστούν αυτά που βίωσε ο Κακλαμάνης και ίσως και χειρότερα! Ίσως και τα μεγάλα αφεντικά όταν θα έχουν κάνει τη δουλειά τους και θα τους είναι πλέον άχρηστοι οι κομπάρσοι του δράματος, θα δώσουν αρκετά στοιχεία στη δημοσιότητα για να τους κάψουν και να εκτονώσουν την οργή του λαού. Άλλωστε ο καμβάς είναι πλέον έτοιμος και ελάχιστες πινελιές απομένουν για την ολοκλήρωση του!

Οι παπαριές και απειλές του τύπου «όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον της πατρίδας», δεν αξίζούν φράγκο. Ο απλός λαός γνωρίζει ότι φτωχαίνει και καταστρέφεται. Παρά τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης, των ελεγχομένων μέσων ενημέρωσης και άλλων κέντρων, ο λαός έχει καθαρή αντίληψη του παιχνιδιού που παίζεται σε βάρος του.

Χθες στο SKY, 10/5, στην εκπομπή "ΦΑΚΕΛΛΟΙ" του Παπαχελά, ο Παπακωνσταντίνου ομολόγησε ευθέως ότι γρήγορα έμαθαν για τη κατάσταση της οικονομίας, το χρέος και τα ελείμματα, αλλά δεν μπορούσαν να βγουν στο λαό και να του πουν την αλήθεια.

Δηλαδή ομολόγησε ότι οι "υπεύθυνοι υποψήφιοι κυβερνήτες" της χώρας πριν την 4/10/2010 δεν γνώριζαν τη κατάσταση της οικονομίας, ενω ο Προβόπουλος λέει ότι τους ενημέρωσε. Δεν κολάνε αυτά ρε παιδιά! Κάποιος ή και όλοι τους λένε ψέματα.

Αλλά αφού μάθανε την αλήθεια τι κάνανε; Αντί να απευθυνθούν στο λαό και να τον ενημερώσουν για τη κατάσταση και τις προθέσεις τους να πάνε στο Δ.Ν.Τ., αυτοί οι υπέρμαχοι της διαβούλευσης και της διαφάνειας, αντι να απευθυνθούν στο λαό και να ζητήσουν την έγκρισή του, ή έστω στη βουλή και να συζητήσουν, προτίμησαν την παραπληροφόρηση, τη παραπλάνηση, το ψέμα και πάνω από όλα τη τρομοκράτηση. Ο Μαζιώτης ωχριά μπροστά τους.

Και όλα τα μέσα τους αβαντάρησαν. Για τη πατρίδα ρε γαμώτο!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP