Επίθεση με μολότοφ στην 133 Σμηναρχία Μάχης

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Συνεχίστηκαν οι επιθέσεις αγνώστων στο αεροδρόμιο του Καστελίου στο Ηράκλειο της Κρήτης και χθες το βράδυ. Άγνωστοι στη 01:05 τα ξημερώματα σήμερα έριξαν 15 βόμβες μολότοφ στο βορειοανατολικό άκρο του αεροδρομίου.

Οι μολότοφ έπεσαν περίπου 100 μέτρα από το σημείο όπου ήταν σταθμευμένα τα μαχητικά αεροσκάφη. Η αντίδραση ήταν άμεση, καθώς η μονάδα τέθηκε σε συναγερμό και αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του αεροδρομίου.

Εικοσιπέντε λεπτά αργότερα, άγνωστοι έκοψαν τα σύρματα της περίφραξης της μονάδας, στην ακριβώς απέναντι πλευρά από εκεί που έπεσαν οι πρώτες μολότοφ, μπήκαν μέσα και άναψαν μια φωτιά σε χόρτα.

Η πυρκαγιά σημειώθηκε μεταξύ τροχοδρόμου και διαδρόμου. Μόλις κινήθηκαν προς το μέρος τους οι δυνάμεις ασφαλείας του αεροδρομίου οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους δύο μήνες υπάρχει έντονη διαμάχη στην περιοχή σχετικά με το σχέδιο "Καλλικράτης". Η μονάδα ήταν αποκλεισμένη για περίπου 20 ημέρες από κατοίκους που αντιδρούσαν στο σχέδιο "Καλλικράτης" και χρειάστηκε παρέμβαση του εισαγγελέα για να απομακρυνθούν.

Ελευθεροτυπία

18 σχόλια:

Unknown 28 Μαΐου 2010 στις 8:10:00 μ.μ. EEST  

Μάλιστα... Εικοσιπέντε λεπτά μετά τη στιγμή που "η μονάδα τέθηκε σε συναγερμό και αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του αεροδρομίου" κάποιοι έκοψαν τα σύρματα, μπηκαν μέσα και άναψαν φωτια! Φοβερά μέτρα ασφαλείας! Να προσέχουν να μη σπάσουν κανένα νύχι μόνο! Έλεος ρε παιδιά!

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2010 στις 8:56:00 μ.μ. EEST  

Σπαρτιάτης και Μίνωας τσούζουν πολύ!

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2010 στις 10:03:00 μ.μ. EEST  

ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΜΕ Α...ΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!
ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!
ΑΜΗΝ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2010 στις 10:06:00 μ.μ. EEST  

Και τι θελετε να κανουν , να ανοίξουν πυρ? Σε τετοιες περιπτωσεις καλο ειναι να επεμβαινει η αστυνομια , γιατι αν αντιδρασει ως προβλεπεται η ασφαλεια αεροδρομιου θα θρηνησουν θυματα.

enkripto 28 Μαΐου 2010 στις 10:08:00 μ.μ. EEST  

κατανοητή η αγανάκτηση αλλά οι εξωθεσμικές "λύσεις", δεν είναι λύσεις..

τουλάχιστον όχι για τους πατριωτικά σκεπτόμενους Έλληνες, κάποιοι στο εξωτερικό ίσως να καλοβλέπουν τέτοιες εκτροπές.

Ας θυμηθούμε ότι με την "εθνοσωτήριο" χούντα η μισή Κύπρος τούρκεψε, και ας αναλογιστούμε τι λέμε

ας μην παίξουμε το παιχνίδι τους

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2010 στις 10:09:00 μ.μ. EEST  

"Σπαρτιάτης και Μίνωας τσούζουν πολύ!"

+1

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2010 στις 10:39:00 μ.μ. EEST  

θα αστειεύσε φυσικά...εισβολή σε στρατιωτική βάση και επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς,

και θα ...περιμένουν να έρθει η αστυνομία;

βεβαίως και πρέπει να ανοίξει πυρ η ασφαλεια της βασης, στο ψαχνό κιόλας

ΥΓ υπόψην,δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιοι ήταν οι υπευθυνοι..

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2010 στις 10:49:00 μ.μ. EEST  

Καμιά μέρα θα μας κάνουν καμιά είσοδο και κανονικοί τούρκοι πράκτορες-ειδικοδυναμίτες και θα περιμένουν στα στρατόπεδα πότε θα ρθει η αστυνομία η θα ψάχνουν μαχαίρι να σκίσουν τον ραμένο τελαμόνα.

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2010 στις 11:41:00 μ.μ. EEST  

κι εγώ είμαι της άποψης να ξαπλώσουν κανένα εμπρηστή κάτω ώστε να δούμε την φάτσα του στο τέλος της ημέρας........

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2010 στις 12:00:00 π.μ. EEST  

Σε μια σοβαρη χωρα οπως ειναι η Τουρκια εαν τολμουσαν να κανουν παρομοια ενεργεια θα τους ειχαν σκοτωσει στο αστυνομικο τμημα αυθημερον και δεν θα το επαιρνε χαμπαρι κανενας. οπως εγινε με εναν νταη Tουρκο που ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΕ μια κοπελα που ετυχε να ειναι η κορη του Αρχιεισαγγλέα Κωνσταντινουπολεως το 2005.
Μπορω να συγκρινω το γελοιο Ελλαδικο κρατος με το σοβαρο Τουρκικο;
OXI

wagelis 29 Μαΐου 2010 στις 1:17:00 π.μ. EEST  

Για τους ανωνυμους που φοβούνται μήπως η ασφάλεια ανοίξει πυρ και έχουμε κανένα θύμα καλά είναι να αναλογιστούν ότι μόλις πριν, τις προάλλες 3+1 συνπολιτες μας κάηκαν ζωντανοί από τέτοια τομάρια. Δηλαδή που πρέπει να φτάσουμε για να λειτουργήσει επιτέλους αυτό το κράτος.Για σκεφτείτε να καταστρεφόταν κανένα Αεροπλάνο? Ας σοβαρευτούμε πριν είναι αργά. Δεν θέλουμε χούντα αλλα σοβαρότητα. Και για τον φίλο που πιστεύει ότι η χούντα ευθύνεται για την Κύπρο τον πληροφορώ δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτό όμως είναι άλλο κεφαλαιο και ας το αφήσουμε καλύτερα.

va 29 Μαΐου 2010 στις 2:27:00 π.μ. EEST  

φιλε wagelis δε φοβαμαι αν θα ανοιξουν πυρ. Ξερω πολυ καλα ποιες θα επρεπε να ηταν οι αντιδρασεις της βασης οπως επισης γνωριζω ποια ειναι η περιμετρος του αεροδρομιου με δικαιοδοσια του διοικητη και οχι της αστυνομιας. Αλλα μιας και αναφερομαστε σε αλλες χωρες να υπενθυμισω οτι οι Αμερικανοι στις βασεις τους εχουν συνδυασμο φυλαξης απο αερονομια και αστυνομια, και ο καθενας αναλαμβανει αυτα που τον αφορουν. Οπως και να το κανουμε η ασφαλεια αεροδρομιου δεν ειναι εκπαιδευμενη να συλλαμβανει , αλλα ουτε και θα επρεπε να χανει χρονο με τετοιες μα@@@ες. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ¨ΑΝΑΞΙΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗΣ" ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2010 στις 8:35:00 π.μ. EEST  

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην Ελλάδα οι υπηρεσίες φοβούνται να εφαρμόσουν τον νόμο. Επίθεση σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στο οποίο μάλιστα φιλοξενούνται μαχητικά αεροσκάφη πρώτης γραμμής, είναι πολύ βαρύ παράπτωμα.

wagelis 30 Μαΐου 2010 στις 1:14:00 π.μ. EEST  

Φιλε va
Πρώτα απ ´όλα στις ΗΠΑ σε ξαπλώνουν ακόμα και αν κανεις απότομη κίνηση. Το θεωρώ υπερβολή αλλα έτσι είναι. Αυτό που με προβληματίζει σοβαρά είναι ότι σε λίγο αν συνεχιστεί έτσι θα γίνουμε Αβγανιστάν η Ιράκ. Επίθεση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις μπορεί να δημιουργήσει χάος και τότε μην μας κακοφανεί αν έρθουν καθεστώτα που δεν αρμόζει στην ΕΛΛΑΔΑ του 2010. Φιλικά σε όλους.

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2010 στις 7:59:00 π.μ. EEST  

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ "ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΥΧΙ ΜΟΝΟ!"ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ.ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ 133 Σ.Μ ΒΟΗΘΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

AegeanHawk 30 Μαΐου 2010 στις 2:24:00 μ.μ. EEST  

Πολλούς happytriggers βλέπω ότι έχει η Ελλάδα.

Σιγά ρε παιδιά, είσασταν εκεί και ξέρετε τι έκανε και τι δεν έκανε η ασφάλεια του αεροδρομίου ?

Αμάν πια με την αιώνια Ελληνική γκρίνια και μιζερο - ξερόλα.

Και ας αποφασίσομε, η Τουρκία είναι σοβαρή χώρα ή κυβερνιέται με τον πλέον φασιστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο? Οχι και να συγκρίνομε την χώρα μας με τους ισλαμοκεμαλοφασίστες της Τουρκίας.

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2010 στις 6:03:00 μ.μ. EEST  

Οι Ισλαμοκεμαλοφασίστες είναι που διεκδικούν εδάφη αέρα και θάλασσα από εμάς. Αυτοί μας απειλούν, αυτοί πετάνε με οπλισμένα μαχητικά πάνω από τα κεφάλια μας, αυτούς πιθανότατα θ' αντιμετωπίσουμε άν γίνει κανένα μπαμ.

Και αυτοί που θα στείλουν π.χ. στο Καστέλλι, όχι για Κέρβερο, αλλά για πραγματική επίθεση, θα έχουν σφάξει καμμιά 20ρια Κούρδους ο καθένας.

Ανώνυμος 3 Ιουνίου 2010 στις 1:29:00 μ.μ. EEST  

Στην περίπτωση της 133 φταίει ο διοικητής της βάσης διότι ξέρει καλά ότι στα στρατόπεδα υπάρχει απαγορευμένη ζώνη και επιτηρούμενη, όπου ελέγχετε και αυτή από την ασφάλεια του στρατοπέδου συνεπικουρούμενη από την αστυνομία, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις οι ΕΖ βρίσκεται σε συνεχής έλεγχο μπορείς ακόμα και την κυκλοφορία να κόψης αν συντρέχουν λόγοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP