Eπιχείρηση κατευνασμού των πιλότων

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Με προφανή σκοπό να επουλώσει τις πληγές που δημιουργήθηκαν όταν έσπευσε να κατηγορήσει τους πιλότους ότι «πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς» επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Τανάγρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τη δήλωση αυτή είχε κάνει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στις 26 Απριλίου, όταν περίπου 700 πιλότοι «πρώτης γραμμής» της Πολεμικής Αεροπορίας είχαν αρνηθεί να εκτελέσουν το ημερήσιο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή του πτητικού τους επιδόματος κατά 40%. Τότε, ο υπουργός Άμυνας είχε επίσης ισχυριστεί ότι οι ιπτάμενοι κάνουν κατάχρηση των μέσων πίεσης που διαθέτουν για συντεχνιακούς λόγους. Ο κ. Βενιζέλος έφτασε στην 114 Πτέρυγα Μάχης περίπου στις οκτώ το πρωί της Τρίτης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Βασίλη Κλόκοζα και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο.

Ο υπουργός Άμυνας συνομίλησε με τους πιλότους και τους τεχνικούς της 332 Μοίρας, επιχειρώντας να τους εξηγήσει ότι τα επιδόματα κινδύνου (δηλαδή το πτητικό) που λαμβάνουν θα αναπροσαρμοστούν. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα αντισταθμιστούν οι απώλειες στο εισόδημα των πιλότων πρώτης γραμμής από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του επιδόματός τους.

Οι συζητήσεις του κ. Βενιζέλου με τους πιλότους έγιναν σε κλίμα «αμοιβαίας κατανόησης», σύμφωνα με συνεργάτη του υπουργού Άμυνας
(...).

Πάντως ο κ. Βενιζέλος για ακόμη μια φορά δεν μπήκε στον πειρασμό να πετάξει ως συγκυβερνήτης με μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, σπάζοντας με τον τρόπο αυτό μια παράδοση που τηρούσαν ευλαβικά όλοι οι οι προηγούμενοι υπουργοί Άμυνας που θεωρούσαν υποχρέωσή τους να επιβούν σε κάποιο μαχητικό. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Τανάγρα, ο κ. Βενιζέλος παρακολούθησε ωστόσο ταχεία απογείωση μαχητικών επιφυλακής και του έγινε επίδειξη της έννοιας του scrabble

Πρώτο Θέμα

8 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2010 στις 4:35:00 μ.μ. EEST  

πως να πεταξει; υπαρχουν 3θεσια Μιράζ;

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2010 στις 5:07:00 μ.μ. EEST  

Γιατί, και να υπήρχαν θα χώραγε;

Axilleas Skordofoutsoglou 11 Μαΐου 2010 στις 5:23:00 μ.μ. EEST  

Πληροφορηστε τον κ.Βενιζελο οτι για την κουραστικη εκδρομη στην οποια αναγκαστηκε να υποβληθεί λειτουργει εστιατοριο στον διπλανο χωρο της ΕΑΒ Α.Ε. με πλουσια εδεσματα.
Αυτο στην περιπτωση που πεινάσει.
Λιγο η εξοχη, λιγο ο καθαρός αέρας όλα παιζουν τον,βιολογικο, τους ρολο...

-Σιγα μην πετάξει....

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2010 στις 5:35:00 μ.μ. EEST  

Ο χοντρος το έχασε το παιχνιδι. Ξέρει ότι συντομα θα έχει ανασχηματισμό και βουλωνει τρυπες.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2010 στις 7:05:00 μ.μ. EEST  

Δέν πέταξε φυσικά όχι από φόβο, αλλά επειδή δέν υπάρχει χοντροθέσιο Mιράζ.

Επίσης άν επέμενε (νά πετάξει) καί παρ' ελπίδα τόν "χωράγανε" υπήρχε περίπτωση νά αλλοιωθεί η αεροδυναμική τού α/φ.

Ασε δέ πού σέ περίπτωση eject θά εκτοξευόταν όλο μαζί τό κόκπιτ.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2010 στις 7:38:00 μ.μ. EEST  

και να ηθελε να πεταξει δεν νομιζω να τον αφηναν, δεν νομιζω να ειναι εντος των οριων βαρους για το καθισμα του Mirage 2000/-5.εδω οποιος πλησιαζει απο μας τα 90+ κιλα χλωμιαζει σαν μπανανα οταν παει στο ΓΝΑ...
Βενιζελος διαιτα κ μετα αν θελεις θα σου δειξουν οι συναδελφοι της Ταναγρας πως λεει καποιος τον Δεσποτη Παναγιωτη.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2010 στις 7:50:00 μ.μ. EEST  

Ενω ολοι οι προηγουμενοι που πεταξαν τι να πω ! τα λυσαν τα προβληματα μονο που ξεχασαν μεσα στην ζαλη της πτησης να παραγγειλουν ανταλακτικα θα μου πεις σιγα μην γινει πολεμος!

Ανώνυμος 12 Μαΐου 2010 στις 2:03:00 μ.μ. EEST  

otan parousiastika stin 124 gia 15 meres kaname so.be. kai stratikopisi paradexome pos beltiosa ti fisiki mou katastasi kata poli nomizo pos 15 meres sto kirio beni. tha tou edine ali optiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP