Η "εκπαίδευση" στο Αιγαίο και ο προκλητικός ψεύτης Μπασμπούγ

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

"Eκπαιδευτική" διαμόρφωση τουρκικού F-16 στο Αιγαίο : 4χΑΙΜ-9 και δύο εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων 330gal

«Δεν αποσκοπούμε στην πρόκληση κρίσης στο Αιγαίο, αλλά στην εκπαίδευση της πολεμικής αεροπορίας», δήλωσε προσφάτως σε τούρκους δημοσιογράφους ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ιλκέρ Μπάσμουγ αναφερόμενος στις καθημερινές παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου στο Αρχιπέλαγος.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή», ο Τούρκος επιτελάρχης υποστήριξε πως «τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις, πετούν δίχως οπλισμό» και ότι «οπλισμένα πετούν μόνο λίγα αεροσκάφη που συνοδεύουν», χωρίς φυσικά να μπει στον κόπο να εξηγήσει για ποιο λόγο είναι απαραίτητη η παρουσία οπλισμένων μαχητικών στους σχηματισμούς που παραβιάζουν καθημερινά τον Ελληνικό εναέριο χώρο.

Η αλήθεια φυσικά είναι ότι οι "εκπαιδευτικές αποστολές" τις ΤΗΚ, για τις οποίες χρησιμοποιείται ο κωδικός Hur Deniz (ελεύθερη θάλασσα) , είναι κανονικές επιχειρησιακές αποστολές κατά τις οποίες ένα μέρος των αεροσκαφών φέρει α/α όπλα σε διάφορα setup και όπως αποδείχτηκε από την τραγωδία Ηλιάκη, οι Τούρκοι πιλότοι φέρουν και ατομικό οπλισμό, κατι το ασυνήθιστο για.. εκπαιδευτικές πτήσεις.

"Εκπαιδευόμενος" Τούρκος ιπτάμενος παραλαμβάνει ανθοδέσμη μετά το πέρας της "εκπαίδευσης". Νοσοκομείο Λέσβου 1995.

Το γεγονός αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι οι Τούρκοι ιπτάμενοι έχουν πλήρη συναίσθηση ότι πετούν πολεμικές αποστολές σε εχθρικό εναέριο χώρο και είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα.. Και πολύ καλά κάνουν γιατί όπως έχει αποδείξει η ΠΑ πάμπολλες φορές στο παρελθόν, αν τα πράγματα ξεφύγουν εκτός ελέγχου οι επίδοξοι εισβολείς συνήθως καταλήγουν φιλοξενούμενοι του ΕΣΥ σε κάποιο ακριτικό νησί (1,2,3), ή στον πάτο του Αρχιπελάγους (1).

(Μπορείτε να το διαπιστώσετε διαβάζοντας το μεγάλο αφιέρωμα του Εν Κρυπτώ στην "εκπαίδευση" που κάνει κατά καιρούς η ΠΑ επι των εισβολέων στο Αιγαίο..κάνοντας κλικ στο "Αιέν Υψικρατείν" στα δεξιά της σελίδας)

Σύμφωνα με τον Τούρκο επιτελάρχη, στο περιθώριο της συνάντησης των Α/ΓΕΕΘΑ του ΝΑΤΟ πριν από 15 μέρες στις Βρυξέλλες είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο από τον οποίο ζήτησε «να αφαιρεθούν τα όπλα από τα αεροσκάφη αναχαίτισης για να μειώσουμε το βαθμό απειλής»..Πάντα σύμφωνα με την εκδοχή του Ι.Μπασμπούγ, ο πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος απάντησε πως "θα το σκεφτεί".

Η αντίδραση του Α/ΓΕΕΘΑ στα τουρκικά παραμύθια ήταν άμεση καθώς δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι ουδέποτε έγινε ο διάλογος και ότι στη συνάντηση των Βρυξελλών ο κ. Γιάγκος περιορίσθηκε στο να επαναλάβει τις πάγιες εθνικές θέσεις.


7 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Μαΐου 2010 στις 1:19:00 μ.μ. EEST  

Όταν αποδεχτούν το γεγονός ότι όποτε θέλουμε τους πηδάμε τότε και μόνο τότε δεν θα έχουν ατυχήματα τα γειτονάκια μας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΝΕΕΥΣ 20 Μαΐου 2010 στις 8:39:00 μ.μ. EEST  

Καί γιά νά τό αποδεχθούν,πρέπει νά πεισθούν,οπότε...άς στείλουν τά παλληκάρια μας 1-2 απ'αυτούς γιά "πατητές",(μπάς καί τό εμπεδώσουν καλύτερα τά μεμέτια).

Ανώνυμος 20 Μαΐου 2010 στις 11:43:00 μ.μ. EEST  

Απαιτούν οι Τούρκοι να αφοπλίσουμε τα αεροπλάνα μας πάνω από το Αιγαίο.
Εχουν πολύ θράσος να απαιτούν να είμαστε άοπλοι στο σπίτι μας.

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2010 στις 1:31:00 π.μ. EEST  

Εμείς τα ξέρουμε το θέμα είναι τι κάνει ο γιωργάκης.

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2010 στις 1:05:00 μ.μ. EEST  

Ωραία όλα αυτά, αλλά γιατί διακόπτονται απότομα το 1996; Πώς και δεν υπάρχουν άλλα περιστατικά μετά τα ζεϊμπέκικα και τις κουμπαριές, τη στιγμή που εντείνονται κάθε χρόνο οι παραβιάσεις σε συχνότητα και σε θράσος;

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2010 στις 8:57:00 μ.μ. EEST  

Ποιός σου είπε ότι διακόπτονται;

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2010 στις 11:41:00 π.μ. EEST  

Μόνο στο αντίκρισμα τον αεροπλάνων μας παθαίνουν ταραχή και για να τα λέμε όλα καλά λίγη στον κόσμο μπορούν να μας πάνε κόντρα οπότε να ρίξουμε την προσπάθεια στο αεροπορικό όπλο κάτι σαν το μπάσκετ μια φορά το πήραμε το 87 και από τότε μόνο 1 έχουμε όχι σαν το ποδόσφαιρο που χαρήκαμε και τώρα αγωνιούμε αν θα καταφέρουμε κάτι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP