Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χθεσινή εκδήλωση του Άρδην στο Χίλτον

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών η εκδήλωση του περιοδικού Άρδην "ενάντια στον νεο-οθωμανισμό", παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την εξασφάλιση κατάλληλου χώρου για την πραγματοποίηση της.

Η εκδήλωση αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Αιφνιδίως το τελευταίο επικαλέστηκε αδυναμία για τεχνικούς λόγους, λίγα μόλις 24ωρα πριν την ανακοινωθείσα ημερομηνία. Η έμπρακτη υπονόμευση της εκδήλωσης άφησε σοβαρές υπόνοιες για παρέμβαση από πλευράς ΥΠΕΘΑ και συγκεκριμένα από τον αναπληρωτή υπουργό Π.Μπεγλίτη, κάτι το οποίο κατήγγειλαν ανοιχτά με και με ανακοίνωση τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Ας σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είναι ένας εκ των θερμότερων υποστηρικτών της αποτυχημένης πολιτικής του κατευνασμού έναντι της Άγκυρας, που εγκαινίασε ως ΥΠΕΞ ο τωρινός πρωθυπουργός την περίοδο 1999-2004.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν σημαντική και αρκετά θετική εντύπωση έκανε η παρουσία μεγάλου αριθμού νέων. Οι ομιλητές Σταύρος Λυγερός, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιώργος Καραμπελιας ανέδειξαν το άκαιρο και λανθασμένο της χρονικής επιλογής πρόσκλησης του Τούρκου Πρωθυπουργού, αποτέλεσμα της ενδοτικότητα της πολιτικής μας ελίτ, αλλά και το πώς η Τουρκία θέλει να εκμεταλλευθεί την άσχημη οικονομική και πολιτική θέση για να προχωρήσει διεκδικήσεις δεκαετιών στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη, με λίγα λόγια να μας καταστήσει δορυφόρο της.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκπρόσωπος των Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας και ο πρόεδρος της Συντονιστική Επιτροπής Υποστήριξης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο Μανόλης Μηλιαράκης. Σύντομα θα είναι διαθέσιμο online οπτικοακουστικό υλικό.


3 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2010 στις 10:22:00 μ.μ. EEST  

Ευτυχώς που κάποιοι Ελληνες σκέπτονται, συσκέπτονται, ενημερώνουν και αγωνιούν, ακόμα....

Ανώνυμος 12 Μαΐου 2010 στις 4:21:00 π.μ. EEST  

Η Ιστορια μας θα κρινει ολους αυτους του τωρινους αρχοντες... μεχρι να ερθει ο ΕΝΑΣ.

Ανώνυμος 12 Μαΐου 2010 στις 8:09:00 π.μ. EEST  

περίπου 900 άτομα εκτιμώ ότι παρεστησαν, ένα κοινό με παλμό -συμμετοχή αλλά όχι χάβρα, ένα "παρόν" κοινό-συνειδητοποιημενο που οι ομιλητές καταφεραν να μην το "χασουν" ουτε λεπτό. Οι "αιφνιδιες" 2 απουσιες του γιου του Τασσου και του Τασου προβληματισαν...οι ανωθεν παρεμβασεις για "εξωση" απο πολεμικο μουσειο και δια πυρος και σιδηρου μετεγκατασταση στο χιλτον δεν εξεπληξαν...ολοι την παρασκευη στη συγκεντρωση!!!

ΚΙ ΕΝΟΣΩ ΕΣΕΙΣ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΣΕ ΜΠΟΥΣ, ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΤΙ
ΔΙΝΟΥΜΕ 'ΜΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟ ΤΟΝ ΜΟΝΤΗ:

«ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΚΙΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ, ΤΟΝ ΠΑΤΣΟΝ ΤΖΙΑΙ ΤΟΝ ΚΛΩΤΣΟΝ ΤΟΥΣ
ΕΜΕΙΣ ΤΖΕΙΑΜΑΙ: ΕΛΙΕΣ ΤΖΙΑΙ ΤΕΡΑΤΣΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΟΝ ΤΟΥΣ!»



πνυταγόρας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP