Αδειάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω ασφαλιστικού

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Με ρυθμούς βολής κατά ριπάς βάλλουν με τις παραιτήσεις τους τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, έτσι ώστε να αποφύγουν τη λαίλαπα που έρχεται με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Κάθε μέρα οκτώ αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού παραιτούνται από τις Ενοπλες Δυνάμεις ζητώντας να συνταξιοδοτηθούν, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 1.139.

Ειδικότερα, στον Στρατό Ξηράς έχουν υποβληθεί 386 παραιτήσεις, εκ των οποίων 315 κατατέθηκαν από αξιωματικούς και 71 από υπαξιωματικούς. Το 2009 τον δρόμο της οικειοθελούς αποχώρησης είχαν επιλέξει 498 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Στην Πολεμική Αεροπορία, η οποία εμφανίζει και τη μεγαλύτερη «αιμορραγία», από τις αρχές του 2010 έχουν παραιτηθεί 456 αξιωματικοί έχοντας συμπληρώσει το υποχρεωτικό όριο των 25 ετών στρατιωτικής υπηρεσίας, εκ των οποίων οι 37 ήταν ιπτάμενοι μαχητικών, μεταφορικών και πυροσβεστικών αεροσκαφών. Ολόκληρο το 2009 είχαν αποχωρήσει οικειοθελώς 352 αξιωματικοί. Δηλαδή, σε διάστημα μικρότερο από πέντε μήνες έχουν ήδη αποχωρήσει από το Οπλο περισσότεροι αξιωματικοί απ' όσους έφυγαν ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο.

Στο Πολεμικό Ναυτικό έχουν υποβληθεί 279 αιτήσεις παραίτησης, ενώ ολόκληρο το 2009 είχαν συνταξιοδοτηθεί οικειοθελώς 188 αξιωματικοί.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να «αναχαιτίσει» τις παραιτήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκε σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού και συζήτησε με τους αξιωματικούς. Παράλληλα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και αναζητούν λύσεις ώστε να αναπληρωθεί, στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας, το μεγαλύτερο κομμάτι των απωλειών που έχουν στον μηνιαίο μισθό τους.

Zougla.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος 31 Μαΐου 2010 στις 8:41:00 π.μ. EEST  

ναι,ασφαλιστικο το λεμε τωρα.Ειδικα για την Αεροπορια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP