Αλβανία : Πράσινο φώς για μόνιμη παρουσία του Τουρκικού Ναυτικού

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο περί "εισόδου και προσωρινής παραμονής" τουρκικής ναυτικής μονάδας στην Αλβανία. Την είδηση μετέδωσε σήμερα αργά το βράδυ το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Aνατολή, αναφέροντας πως ο νόμος πήρε το πράσινο φώς και από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Την σημασία του συγκεκριμένου νόμου τόνισε η πρόεδρος του κοινοβουλίου της γειτονικής χώρας, Yozefina Topalli, η οποία εξήρε την τουρκική στάση έναντι της φίλης και συμμάχου Αλβανίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες o νόμος αφορά την "ανάληψη καθηκόντων" εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα και την παροχή βοήθειας από την Τουρκική πλευρά αποσκοπώντας "στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού ναυτικού ". Θα επανέλθουμε στο θέμα μόλις γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

βλέπε σχετικό άρθρο :

Τουρκο-αλβανική στρατιωτική συνεργασία : Πρόκληση για την Ελληνική ασφάλεια

3 σχόλια:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΝΕΕΥΣ 25 Μαΐου 2010 στις 2:41:00 μ.μ. EEST  

Έ λοιπόν,άς φτιάξουμε κι εμείς ένα προγραμματάκι εκμάθησης τής Ελληνικής Ιστορίας -μέ έδρα τά Ιωάννινα- κι άς καλέσουμε ΕΠ'ΑΟΡΙΣΤΟΝ τούς σημερινούς απογόνους τών αρχαίων Καρδούχων,νά τούς μάθουμε τά τού Ξενοφώντος καί τού Στράβωνος.

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2010 στις 6:09:00 μ.μ. EEST  

Για αυτό είχαμε και το θέμα της υφαλοκρηπίδας!
Αν υπήρχε ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε στείλει όλους τους Αλβανούς πίσω.
Αντίθετα τους δίνει υπηκοότητα και ψήφους...

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2010 στις 12:50:00 μ.μ. EEST  

http://212.205.42.83/thbux/includes/newspapers_get_image.php?clip_id=47162635&format=jpeg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP