Υεμένη: Επιτυχής νηοψία σε πειρατικό σκάφος από τη φρεγάτα «Έλλη»

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Σε επιτυχη νηοψια ύποπτου πειρατικού σκάφους (skiff) 50 μιλια νότια της Υεμένης στον Κολπο του Αντεν προχωρησε η ελληνικη φρεγατα ''Ελλη'' που συμμετεχει στην επιχειρηση ΑΤΑLΑΝΤΑ της ευρωπαικης ναυτικης δυναμης κατα των πειρατων στην ευρυτερη περιοχη ανοικτα της Σομαλιας.

Η επιχειρηση εγινε το πρωί της Τριτης 4 Μαΐου 2010 οταν ελικόπτερο της ιαπωνικής δύναμης, που συνόδευε νηοπομπή εμπορικών πλοίων στο διεθνώς προτεινόμενο διάδρομο διέλευσης (International Recommended Transit Corridor), ενημέρωσε την φρεγατα ''Ελλη'' για την ύπαρξη του υποπτου σκαφους.

Η ελληνικη φρεγατα κινήθηκε αμεσως για να αναγνωρίσει το ύποπτο σκάφος στο οποίο διαπιστωθηκε οτι επέβαιναν επτά άτομα. Οπως ανακοινωθηκε οταν πλησίασε το πλοιαριο σε απόσταση 460 μέτρων εκτελέστηκαν φωνητικές προειδοποιήσεις από τη γέφυρα της φρεγατας χωρίς ομως αποτέλεσμα. Κατόπιν η φρεγατα εκτέλεσε προειδοποιητικές βολές με το δευτερεύον οπλισμό της (πολυβόλα MG3 και Browning) προς το ύποπτο σκάφος προκειμένου να σταματήσει, πάλι ομως χωρις αποτέλεσμα. Αντιθέτως το πειρατικό σκάφος εκτέλεσε ελιγμούς προσπαθώντας να διαφύγει. Η ''Ελλη'' ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να παρεμποδίσει το σκάφος χωρίς αποτέλεσμα. Τοτε εκτέλεσε πυρά σε ασφαλή απόσταση από το σκάφος προκειμένου να το αναγκάσει να σταματήσει.

Συμφωνα με την αναφορα που εγινε εκείνη τη στιγμή εθεάθησαν οι επιβαίνοντες να πετούν στη θάλασσα όπλα και άλλα υλικά και κατόπιν να σταματούν. Στη συνεχεια δύο ομάδες νηοψίας με την συνδρομή του ελικοπτέρου και διερμηνέα προσέγγισαν το σκάφος και εκτέλεσαν έρευνα. Κατόπιν εγκρίσεων από τον τακτικό διοικητή όλα τα ευρήματα (πυρομαχικά και ναρκωτικά) πετάχτηκαν στη θάλασσα. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας επετράπη στο σκάφος να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Σομαλία αφού πρώτα χορηγήθηκε στους επιβαίνοντες νερό και τρόφιμα.

Η τακτικη αυτη - οπως ανεφερε στρατιωτικη πηγη - τηρειται απο τα ευρωπαικα πολεμικα πλοια διοτι το νομικο καθεστως δεν ειναι σαφες ως προς την δικαιοδοσια .

Ο τακτικός διοικητής της επιχείρησης ΑΤΑLΑΝΤΑ της ευρωπαικης ναυτικης δυναμης , συνεχάρει το πλήρωμα της φρεγατας '' Έλλη'' λέγοντας ότι “ εκτέλεσε εντυπωσιακή δουλειά ενεργώντας με υπομονή, επιμονή και επαγγελματισμό “.

Τα Νέα

3 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2010 στις 12:30:00 π.μ. EEST  

Πάλι οι αυτιστικοί μας έφεραν την καλή είδηση (και την θετική διεθνή εκπροσώπιση).
Οι χοντρομπαλάδες πολιτικάντιδες; ΤΙ;!!!

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2010 στις 1:04:00 π.μ. EEST  

Ήθελα και να ήξερα, ψάχνουν τις βάρκες κάτω απο την ίσαλο; Γιατί σαν να μου φαίνεται ότι τα καλόπαιδα έχουν χοντρές πετονιές δεμένες από πριν στα ύφαλα του σκάφους και μόλις τα δουν σκούρα δένουν τον οπλισμό τους εκεί και τον ρίχνουν στην θάλασσα!
Μόλις φύγουν οι "χωροφύλακες" παίρνουν την πετονιά πάνω μαζί με τα εργαλεία τους.
...κι εσύ ορκίζεσαι πως τους είδες να τα πετάνε στην θάλασσα!!

Λάμαχος

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2010 στις 9:59:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2010 12:30:00 π.μ. GMT+0300

Πάλι οι αυτιστικοί μας έφεραν την καλή είδηση (και την θετική διεθνή εκπροσώπιση).
Οι χοντρομπαλάδες πολιτικάντιδες; ΤΙ;!!!
-----------------------------------
Η καλη ειδηση που βρισκεται στο οτι πληρωνουμε εκατομμυρια ευρω και ανθρωπινο δυναμικο και μεσα για να προστατευουμε ιδιωτικες επειχειρησεις .Ας πληρωσουν οι εφοπλιστες ιδιωτικη φρουρα πανω στα πλοια τους .Και μην μου πει καποιος για συναλαγμα και δουλειες στους ναυτικους και στα ναυπηγεια μας γιατι εχει καταντησει ανεκδοτο. Τους προσφερουμε αστυνομικους να φυλανε τους ιδιους και τις οικογενιες τους θα τους προσφερουμε και τον στρατο μας.Γιατι ειδαμε και ποσο προσφεραν στην χωρα τωρα που υπαρχει κρισι ποιοι νομιζεται οτι τρεξαν να στειλουν στο εξωτερικο τα χρηματα τους !!!
Αιρετικος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP