“Η Ελλάδα δεν είναι απειλή για την Τουρκία”

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ο γνωστός “καθεστωτικός” δημοσιογράφος και αναλυτής της Άγκυρας, ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ μας λέει τώρα οτι “η Ελλάδα δεν είναι απειλή για την Τουρκία” – φυσικό δεν είναι με τις κυβερνήσεις που έχουμε; Διαβάστε τι μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλλαγή πλεύσης στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας διακρίνουν ο πολιτικός αναλυτής Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, λίγο πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και υποστηρίζει πως η χώρα του δεν αντιμετωπίζει πλέον την Ελλάδα ως απειλή.

«Η Τουρκία, δεν αντιμετωπίζει πλέον την Ελλάδα ως απειλή, ασχολείται περισσότερο με το κουρδικό, τη Μέση Ανατολή, τα θέματα στον Καύκασο, την Αρμενία», σχολιάζει ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ενόψει της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Παρατηρεί ακόμα ότι «το θέμα του Αιγαίου και της Κύπρου δεν έχουν πια την καθοριστική σημασία που είχαν παλαιοτέρα», και συμπληρώνει ότι η Τουρκία έχει υιοθετήσει την άποψη: «διατηρούμε τις θέσεις μας, αλλά συνεχίζουμε τη ζωή μας».

«Υπάρχει μια πραγματική αλλαγή στην τουρκική εξωτερική πολιτική», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o καθηγητής διεθνών σχέσεων, κ. Μενσούρ Ακγκιούν σύμβουλος διεθνών σχέσεων του σεβαστού στην Τουρκία Ινστιτούτου TESEV.

H αλλαγή αυτή, που στοχεύει στα μηδενικά προβλήματα με τις γειτονικές χώρες, έχει αρχίσει να εμπεδώνεται από το 2002 με την εκλογή του κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης. «Η επερχόμενη επίσκεψη (στην Αθήνα) του Τούρκου πρωθυπουργού αντανακλά αυτή την αλλαγή», τονίζει ο κ. Ακγκιούν.

Ο Τούρκος καθηγητής σημειώνει ακόμα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται πάντα από την Άγκυρα ως σημαντικός στρατηγικός εταίρος. «Από την Αλβανία έως την Αρμενία υπάρχει χώρος για την συνεργασία με την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Ενώ επί τριάντα και πλέον χρόνια η Τουρκία προσπαθούσε να περιορίσει την Ελλάδα στο χώρο των Βαλκανίων και προχωρούσε σε συμμαχίες με κράτη και -περισσότερο- χρησιμοποιούσε το μουσουλμανικό στοιχείο, όπως στην Αλβανία, στην Βοσνία κτλ. για να περιορίσει την Ελλάδα, αυτό άλλαξε τώρα εντελώς».

«Αυτό που έχει σημασία για την Τουρκία είναι η σταθερότητα της περιοχής. Υπάρχει πλέον ένα κοινό όραμα (με την Ελλάδα) στα Βαλκάνια», λέει ο Ακγκιούν. «Ο στόχος δεν είναι ο περιορισμός της Ελλάδας, αλλά αντίθετα η συνεργασία με την Ελλάδα για να λυθούν τα προβλήματα».

www.antinews.gr

Φωτό: “The Odalisk” by Francois Boucher

2 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2010 στις 9:56:00 π.μ. EEST  

Θα σας παρακαλούσα να αφαιρέσετε αμέσως την φωτογραφία απο το κείμενο.
Η Ελλάδα κύριοι δεν απεικονίζεται με αυτόν τον τρόπο.
Η Ελλάδα απεικονίζεται με σπαθί μαχόμενη ή ρακενδυτη περιθάλπτουσα τα παιδιά της.
Δεν ευθύνεται η Ελλάδα για το κατάντημα των νεοελλήνων (και το δικό σας)
Έμποροι όπλων που στον βωμό του κέρδους σας δεν αφήσατε ούτε ιερό ούτε όσιο.
Ξέρετε τι θα τον είχαν κάνει τον τούρκο που θα τολμούσε να συμπεριφερθεί σαν εσάς;
Αλλά στο κράτος της ασυδοσίας ευδοκιμείτε, δεν σας ελέγχει κανείς και ιδού που οδηγήσατε την χώρα. Πολιτικάντιδες και δημοσιογραφούντες.

Δραμινός

enkripto 13 Μαΐου 2010 στις 12:04:00 μ.μ. EEST  

Δημοσιογραφούντες έμποροι όπλων;

Αγαπητέ φίλε,κόψε τα ληγμένα...

η φωτογραφία απεικονίζει εύστοχα το πως αντιλαμβάνεται το τουρκικό κατεστημένο την χώρα μας αυτή την περίοδο.Οδαλίσκη των πασάδων. Αν θες να εξοργιστείς με κάτι,εξοργίσου με αυτούς που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση, όχι με αυτούς που στην παρουσιάζουν.

Εκτός και αν σε ενοχλεί μόνο η εικόνα και όχι η πράξη που θα μας επιβληθεί λιαν συντόμως.

Να υποθέσω ότι το "δεν σας ελεγχει κανεις" αναφέρεται στην κατάπτυστη χθεσινή πρωτοβουλία του νεροκουβαλητή για φίμωση των μπλογκ?

Αν επιθυμείς ελεγχόμενη (και με την βούλα που λεμε) ενημέρωση, φιλτραρισμένες απο καθεστωτική σίτα αποψεις, σβήσε τον υπολογιστή και να ανοιξε την τηλεόραση

Δεν θα σε εμποδίσει κανείς

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP