Οι Ταλιμπάν της Θράκης

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Του Γιώργου Διονυσόπουλου

(Αναδημοσίευση από το περιοδικό «Επίκαιρα»)

«Ήταν μία από τις χειρότερες στιγμές που έχω ζήσει. Σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκομαι σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πως δεν μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν στην Ελλάδα. Τέτοιες σκηνές, τόσο φανατισμό και μίσος συναντά κανείς μόνο στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν, όχι σε μία χώρα που είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε. Και στη Γαλλία υπάρχουν μουσουλμάνοι, αλλά τέτοια φαινόμενα όπως αυτά που βίωσα στο μειονοτικό χωριό Θέρμες της Θράκης, δεν θα τα δεις να συμβαίνουν πουθενά μέσα στη γαλλική επικράτεια». Με αυτά τα λόγια περιγράφει, μιλώντας στα «Επίκαιρα» την εξάωρη ομηρία της από φανατικούς μουσουλμάνους της μειονότητας στο χωριό Θέρμες στο νομό Ξάνθης, η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Λιμπερασιόν» και ανταποκρίτρια του γαλλικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού «France 3» στην Αθήνα, Έφη Τσελίκα. Μαζί της και τρία μέλη του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου που παρακολουθούσαν αμήχανα και φοβισμένα περισσότερα από 150 άτομα να τους βρίζουν σε μία άγνωστη γι’ αυτούς γλώσσα, να τους φτύνουν και να τους προπηλακίζουν, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν το γιατί. «Για μια στιγμή νόμισαν ότι βρίσκονταν στην Καμπούλ», ανέφερε η κ Τσελίκα, σπεύδοντας να προσθέσει ότι ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα τους που ένιωθαν ένα τόσο μεγάλο πολιτισμικό σοκ.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου μήνα όταν και στο πλαίσιο ενός ταξιδιωτικού αφιερώματος, με χορηγία μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συνεργείο της εκπομπής «Λεωφόρος της Ευρώπης» που μεταδίδεται κάθε εβδομάδα από τον τηλεοπτικό σταθμό «France 3», αποφάσισε να επισκεφθεί τα Πομακοχώρια στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, προκειμένου να αναδείξει σε ένα ρεπορτάζ τεσσάρων μόλις λεπτών την πολιτισμική κουλτούρα της περιοχής. Τέσσερα λεπτά που στην πορεία όμως φάνηκαν στο συνεργείο του γαλλικού καναλιού σαν ένας ολόκληρος αιώνας…

Όμηροι του πλήθους

Ένας ολόκληρος μηχανισμός στην ευρύτερη περιοχή, που έχει στηθεί με ευθύνη και του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, κινητοποιήθηκε μέσα σε χρόνο – ρεκόρ, κρατώντας επί έξι συνεχείς ώρες τους Γάλλους σε ομηρία. Εκατοντάδες άνθρωποι ξεφύτρωσαν στην κυριολεξία από το πουθενά εγκλωβίζοντας το τηλεοπτικό συνεργείο μέσα στο αυτοκίνητο που το μετέφερε, απειλώντας ταυτόχρονα με τσεκούρια, μαχαίρια και ρόπαλα, τα μέλη του ότι θα τους «κόψουν τα κεφάλια» και όλα αυτά υπό το… άγρυπνο βλέμμα 10 περίπου ελλήνων αστυνομικών οι οποίοι παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν όλα όσα εξωπραγματικά συνέβαιναν. Δίπλα σε αυτούς, κοινοτάρχες και δημοτικοί σύμβουλοι από τα γύρω χωριά, οι οποίοι είχαν επίσης καταφθάσει μέσα σε διάστημα λίγης μόλις ώρας στις Θέρμες, με την πλειονότητά τους να δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το φανατισμό του πλήθους εναντίον των γάλλων. «Καμία Αρχή, δεν έπαιξε το ρόλο της ως Αρχή. Κανείς δεν επιχείρησε να επιβάλει το νόμο και τη τάξη. Είμασταν στην κυριολεξία στο έλεος του όχλου» τονίζει η κ. Τσελίκα προσθέτοντας ότι για όλο αυτό το διάστημα ένιωθε σαν να βρίσκεται σε μία χώρα «εκτός δικαίου».

Από την πρώτη στιγμή που το γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο έφτασε στις Θέρμες, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ, ήρθε αντιμέτωπο με μία πρωτόγνωρη εχθρότητα από την πλευρά του τοπικού πληθυσμού. Στο πρώτο μόλις πλάνο που επιχείρησε να τραβήξει το συνεργείο, έκανε την εμφάνισή της, σύμφωνα με την κ. Τσελίκα, «μία μαυροντυμένη γυναίκα ντυμένη με την παραδοσιακή αράβικη φορεσιά που άφηνε ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο και ξεκίνησε να μας βρίζει με χυδαία λόγια, λέγοντας ότι εδώ είναι Τουρκία. Σε κλάσματα δευτερολέπτων μαζεύτηκαν γύρω της πάνω από 150 άτομα, τα οποία ξεπετάχτηκαν μέσα από ένα παρακείμενο τζαμί. Απαίτησαν να τους δείξουμε τα πλάνα που είχαμε τραβήξει για να δουν εάν μέσα εμφανίζονταν τα παιδιά του σχολείου που εκείνη την ώρα έπαιζαν στην αυλή του, η οποία όμως δεν ήταν παρά ένας δρόμος όπου περνούσαν συνεχώς αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή μία ομάδα από αυτούς κύκλωσε το αυτοκίνητο του συνεργείου και με απειλές μας ζητούσαν να τους δείξουμε τα πλάνα που είχαμε τραβήξει. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο προκειμένου να προφυλαχτούμε, αφού φοβηθήκαμε ακόμη και για την ίδια μας την ζωή, εξαιτίας του μένους του πλήθους. Μαζί τους κουβαλούσαν τσεκούρια και μαχαίρια οι άνδρες και ρόπαλα οι γυναίκες» σημειώνει η κ. Τσελίκα.

Ο αστυνομικός με το ροζ μπλουζάκι

Η συνέχεια θα έκρυβε όμως ακόμη χειρότερες εκπλήξεις για τα μέλη του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου. «Επικοινωνήσαμε με την αστυνομία και σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε ένας άνδρας ο οποίος φορούσε ένα ροζ μπλουζάκι και μας συστήθηκε ως αστυνομικός, χωρίς όμως να προσφέρει καμία ουσιαστική βοήθεια» τονίζει η ελληνογαλίδα δημοσιογράφος. Λίγη ώρα μετά, σαν να είχαν ειδοποιηθεί από ένα αόρατο τηλεφωνικό κέντρο, στην πλατεία των Θερμών φθάνει, με κάθε είδους μέσο, πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, Μελίβια, Εχίνο, Κοτύλη, Δημάριο. Το πλήθος πλέον ελέγχεται δύσκολα. Ουρλιάζει και απειλεί να λυντσάρει τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του «France 3».

Περισσότερα από 700 άτομα πλέον είχαν μαζευτεί γύρω από τους γάλλους, οι οποίοι από το πουθενά βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν σε ένα σκηνικό που όμοιό του συναντά κανείς στα χωριά και τις πόλεις των Ταλιμπάν. Εν ριπή οφθαλμού στην περιοχή έφτασαν το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ΤRT, οι υπεύθυνοι των εφημερίδων MILLET και BIRLIK, ο δήμαρχος Μύκης Μεχμέτ Αγγά, ο αντινομάρχης Μεμίς Τουρκές, ο Μουσταφά Τσουκάλ και οι πρόεδροι όλων των γύρω χωριών. «Μας ζήτησαν να βγάλουμε την κασέτα μέσα από την κάμερα και να τους δείξουμε τι είχαμε τραβήξει. Εγώ αρνήθηκα και τους είπα ότι σύμφωνα με την δεοντολογία και τους νόμους του ελληνικού κράτους κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο παρουσία εισαγγελέα ή άλλων θεσμικών παραγόντων του ελληνικού κράτους και σίγουρα όχι υπό καθεστώς βίας και απειλές εναντίον της ζωή μας. Δεν καταλάβαιναν τίποτα. Απειλούσαν ότι εάν δεν τους δίναμε την κασέτα δεν θα μας άφηναν να φύγουμε. Ένας μάλιστα από τους προέδρους που ήταν μαζεμένοι εκεί μου είπε επί λέξει πως έπρεπε να πάμε σε αυτόν πριν κάνουμε το οτιδήποτε, προκειμένου εν συνεχεία εκείνος να υποδείξει σε αυτούς με τους οποίους συνομιλήσαμε τι θα έπρεπε να πουν. Σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά σε μία χώρα που θέλει να λέγεται ελεύθερη. Αντιμετωπίζαμε ένα καθεστώς κράτους εν κράτη. Το κλίμα τρόμου δε, ήταν τέτοιο που κάθε φορά που επιχειρούσαμε να βγούμε από το αυτοκίνητο μας, -όπου και όλες αυτές τις ώρες μας είχαν εγκλωβισμένους – προκειμένου να διαπραγματευτούμε μαζί τους μας έλουζαν με βρισιές και μας έφτυναν. Έκαναν σαν δαιμονισμένοι. Μείναμε έξι ώρες εκεί και μας πρόσφεραν ένα ποτήρι νερό μόνο όταν ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαπραγματεύσεις» αναφέρει η κ Τσελίκα.

Οι απεσταλμένοι του τουρκικού Προξενείου

Είναι η στιγμή που στο χωριό κάνει την εμφάνισή του ένας άτυπος μάλλον απεσταλμένος του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, μαζί με έναν δικηγόρο. Ο μεν πρώτος εμφανίζεται να έχει ειδικότητα στις κάμερες, αφού εκτός από την κασέτα ζητάει να ελέγξει και την ίδια την τηλεοπτική κάμερα θεωρώντας ότι μπορεί ενδεχομένως να έχουν καταγραφεί εικόνες στην εσωτερική της μνήμη, όπως και τελικά γίνεται. Η προβολή είναι δημόσια και γίνεται κάτω από τις απειλές και τα ουρλιαχτά του φανατισμένου πλήθους. Από την πλευρά του ο δικηγόρος έχοντας ήδη έτοιμο ένα έγγραφο το οποίο βγάζει μέσα από την τσάντα του, το δείχνει στην κ Τσελίκα και της ζητάει να το υπογράψει. «Νόμιζε ότι δε ξέρω να διαβάζω ελληνικά και είχε γράψει ένα ολόκληρο κατεβατό. Το διάβασα και μου σηκώθηκε η τρίχα από αυτά που έγραφε. Δεν υπήρχε περίπτωση με τίποτα να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι τέτοιο. Πήρα ένα στυλό και έσβησα τα πάντα από ένα σημείο και κάτω. Άφησα μόνο τη φράση ότι στα πλάνα μας δεν είχαμε τραβήξει και δεν επρόκειτο να δείξουμε τα παιδιά του σχολείου» συνεχίζει τη διήγησή της η κ Τσελίκα.

Σαν σκηνή βγαλμένη μέσα από αμερικανική κινηματογραφική ταινία, στο χωριό μιάμιση ώρα περίπου μετά την έναρξη του επεισοδίου έφτασαν περιπολικά οχήματα της αστυνομίας από την Ξάνθη. Η διαδικασία απεγκλωβισμού του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου είχε μόλις ξεκινήσει. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις «απεγκλωβισμού των ομήρων» θα κρατήσουν πάνω από τέσσερις ώρες. Συνοδεία περιπολικών μπρος και πίσω, το αυτοκίνητο που μετέφερε τους γάλλους πήρε το δρόμο της επιστροφής προς τον πολιτισμό. «Έπρεπε να μας είχατε ειδοποιήσει ότι θα ανεβαίνατε να κάνετε ρεπορτάζ στα χωριά που κατοικούν οι μουσουλμάνοι» ήταν η φράση με την οποία υποδέχτηκε την κ. Τσέλικα ο επικεφαλής των αστυνομικών. «Είναι μία ελεύθερη χώρα η Ελλάδα ή όχι; Εφόσον είναι, τότε ο δημοσιογράφος μπορεί και πρέπει να κάνει την δουλειά του οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται γι αυτό άδεια της αστυνομίας» ήταν η απάντηση της ελληνογαλλίδας δημοσιογράφου. Ενδιαφέρον για όσα συνέβησαν στους γάλλους υπηκόους και εξηγήσεις για το θέμα ζήτησε από την ελληνική πλευρά και το γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη Ξάνθη προτίθεται να μεταβεί και ο γάλλος πρόξενος κ. Κριστιάν Τιμονιέ.

Επρόκειτο βεβαίως για ένα περιστατικό το οποίο καταδεικνύει αφενός ότι η κατάσταση στα χωριά που κατοικεί η μουσουλμανική μειονότητα έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του ελληνικού κράτους, αφετέρου κάνει σαφές την τεράστια επιρροή που ασκεί στην περιοχή το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Το εντυπωσιακό είναι ότι τέτοιου είδους περιστατικά αφορούν μόνο τα ελληνικά ή ξένα τηλεοπτικά συνεργεία που επιχειρούν να τραβήξουν εικόνες από την περιοχή και όχι τα τουρκικά ΜΜΕ που τριγυρνούν συνεχώς στα χωριά της μειονότητας σε Ξάνθη και Κομοτηνή κάνοντας προπαγάνδα και προβάλλοντας την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα. Εξάλλου μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι σε όλα αυτά τα χωριά τα μόνο κανάλια που «πιάνουν» οι τηλεοπτικοί δέκτες, είναι τα τουρκικά… Να σημειώσουμε ότι στα Πομακοχώρια ένας μεγάλος αριθμός Πομάκων διαφωνεί με τις πρακτικές του τουρκικού προξενείου, ζητώντας να σταματήσει να τους διδάσκεται με το ζόρι στα σχολεία η τουρκική γλώσσα, αφού δεν είναι η γλώσσα τους. Η στάση της Πολιτείας στο συγκεκριμένο αίτημα, είναι ανάλογη με τη στάση που τήρησε η ελληνική αστυνομία στο παραπάνω περιστατικό. Απλά παρακολουθεί «νίπτοντας τα χείρας της»…

http://www.antinews.gr/?p=66468

27 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2010 στις 9:25:00 π.μ. EEST  

Πού είναι ο ΓΑΠ να καμαρώσει για την πολιτική του. Και ο χοντροκουραμπιές ο Καραμανλής να καμαρώσει για τα αποτελέσματα της κουμπαριάς του. Την ξεπούλησαν την Θράκη οι μασκαράδες.

konion 15 Οκτωβρίου 2010 στις 10:05:00 π.μ. EEST  

Ὁ καθεὶς ὅπως στρώνει κοιμᾶται. Ἀφοῦ τρέμουμε νὰ κλείσουμε τὸ προξενεῖο, καλὰ κάνει ὁ κόσμος.
Τὸ παραπάνω πλῆθος μᾶλλον φοβισμένο ἀπὸ τὸ προξενεῖο ἦταν, μὲ τὸ μέρος τοῦ δυνατοῦ πῆγε.

θεσσαλος 15 Οκτωβρίου 2010 στις 11:04:00 π.μ. EEST  

Ζητω ο ΓΑΠ και οι υπολοιποι αυλοκολακες.Ολαν πανε συμφωνα με τα σχεδια.
Το μονο που απεμεινε ειναι να προελασει και ο στρατος της φιλης γειτονος ως απελευθερωτικος πλεον στρατος μεσα σε χειροκροτηματα, συνθηματα και ημισεληνους να ανεμιζουν, να δει μονο ετσι ο κοσμος παντου τη θρακη, και να μπουν αναμεσα οι ουεδες μετα, καπου στον Ολυμπο κατα ΓΑΠ προτιμηση και να τελειωνει το θεμα εκει. Απλα τα πραγματα.
Αλλα ξεχασα. Τα οικονομικα μας πανε κατα διαολου, γιναμε ηδη μιζεροι ανευ αξιοπρεπειας, οποτε ποιος ασχολειται μωρε με τα εθνικα; ΕΙδικα αν πεφτουν και μακρια;
Τυχαιο;;
Δε νομιζω...

Αρματιστής 15 Οκτωβρίου 2010 στις 11:59:00 π.μ. EEST  

Όταν πριν 35 χρόνια, νεαρός ανθυπίλαρχος, βρέθηκα να υπηρετώ σε Επιλαρχία του βόρειου Έβρου, στις μηνιαίες επιμορφωτικές διαλέξεις που πραγματοποιούνταν, το θέμα που κυριαρχούσε ήταν οι κίνδυνοι που κυοφορούνταν από τον ολοένα και πιο έντονο έλεγχο της μειονότητας από την Τουρκία. Από τότε είχε αναδειχθεί ο κίνδυνος να χάσει τον έλεγχο το κράτος στις περιοχές που πλειοψηφούσε το μειονοτικό στοιχείο. Θεωρούσαν ότι πολύ σύντομα θα χάναμε και τους Πομάκους και τους Αθίγγανους. Προτείνονταν και μέτρα που βασικό στόχο είχαν την ανάπτυξη της Θράκης και το άνοιγμα της κοινωνίας.

Την εποχή εκείνη η Θράκη είχε αφεθεί από τη κεντρική διοίκηση στη τύχη της. Οι υποδομές ήταν πρωτόγονες. Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα δυόμισι ώρες με το ΚΤΕΛ. Η Ορεστιάδα, μια πόλη 15.000 κατοίκων, διέθετε δύο κάθετους ασφαλτόδρομους. Όταν αγόραζες παπούτσια έπρεπε να βάλεις πλαστικές σόλες. Και λάσπη παντού…. Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή, μια απόσταση 65 χλμ, μία ώρα το 1990. Από την Αλεξανδρούπολη για Θεσσαλονίκη ήθελες 4 με 5 ώρες. Το 1994 που υπηρέτησα για τελευταία φορά στον Έβρο, η κατάσταση ελάχιστα είχε βελτιωθεί. Αντιλαμβάνεστε τη κατάσταση που επικρατούσε στα χωριά της μειονότητας. Μια απόλυτα παραδοσιακή κοινωνία εντελώς παραμελημένη από το Ελληνικό κράτος, αφημένη στα νύχια του προξενείου, εύκολη λεία στο έλεγχο της Τουρκίας.

Γύρω στο 1990 προσπάθησαν να αυξήσουν το Ελληνικό στοιχείο στο νομό Ροδόπης με την εγκατάσταση των ομογενών από την πρώην Σοβιετία. Προσπάθησαν να κάνουν αγρότες και τσοπάνηδες άτομα με σπουδές, ειδικευμένους τεχνίτες, καθηγητές γιατρούς, ηθοποιούς κλπ. Δηλαδή τρίχες από ένα τρίχινο και ανίκανο κράτος. Φαγώθηκαν κάποια δισεκατομμύρια και το πείραμα απέτυχε.

Σήμερα η κατάσταση και βεβαίως έχει βελτιωθεί όσο αφορά τις βασικές υποδομές, αλλά το πουλάκι πέταξε. Η μειονότητα ελέγχεται ολοκληρωτικά από το προξενείο και επί πλέον έχει ξεσαλώσει.

Στο νομό Ροδόπης, η πολύ καλή βιομηχανική υποδομή που υπήρχε καταρρέει. Έλεγε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, ότι από τις 17.000 θέσεις εργασίας στη βιομηχανική ζώνη το 2003, σήμερα έχουν απομείνει 7.000. Τι θα κάνουν οι άνεργοι Έλληνες; ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Η Μουσουλμανική μειονότητα χάθηκε γιατί το Ελληνικό κράτος είναι αδιάφορο ανίκανο άχρηστο πλαδαρό και βάλτε ότι άλλο θέλετε. Η Μουσουλμανική μειονότητα χάθηκε, γιατί οι εκάστοτε κυβερνώντες είναι ανίκανοι, ανεπαρκείς και αδιάφοροι. Αδυνατούν να αντιληφθούν τις προκλήσεις της ιστορίας και να δώσουν λύσεις.

Τελικά τι μπορεί να γίνει; Αυτή τη στιγμή υπάρχουν λύσεις;

Και βεβαίως υπάρχουν, αρκεί να βρεθούν οι κατάλληλοι Πατριώτες για να τις εφαρμόσουν και όχι ανελλήνιστοι διεθνιστές σαν τον ΓΑΠ, ή αδιάφοροι σαν τους προηγούμενους. Λύσεις όπως οι παρακάτω είναι εφικτές, απαιτούν όμως αποφασισμένους ηγέτες και χρήμα:

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 15 Οκτωβρίου 2010 στις 12:00:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1. Διάθεση σοβαρών πιστώσεων για τη χρηματοδότηση ενός γενναίου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

2. Δημιουργία ενός πακέτου πολύ ευνοϊκών κινήτρων για τη δημιουργία βιοτεχνιών και βιομηχανιών και ως εκ τούτου θέσεων εργασίας.

3. Ανάπτυξη του οδικού δικτύου και των συγκοινωνιών στο έπακρο, προκειμένου να βελτιωθεί η επικοινωνία.

4. Δημιουργία τουριστικής υποδομής, ειδικά για χειμερινό τουρισμό και ειδική χρηματοδότηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού προς τη Θράκη.

5. Γενναίες μειώσεις του ΦΠΑ και του φόρου εισοδήματος για τους μόνιμα εγκατεστημένους και γραμμένους στα δημοτολόγια των δήμων της Θράκης.

6. Παραπέρα άνοιγμα της κοινωνίας με μέτρα που αναγκαστικά θα ανοίξουν και τους ορίζοντες της μειονότητας. Η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου της Θράκης με περισσότερες σχολές και φοιτητές, η θέσπιση υποτροφιών, τα μεταπτυχιακά, η ανάπτυξη της τεχνολογικής εκπαίδευσης και πολλά άλλα μέτρα, θα ανοίξουν τους ορίζοντες και σταδιακά θα εντάξουν τη μειονότητα στην ευρύτερη κοινωνία. Πόσο θα αντέξουν ακόμη τα Μουσουλμανόπαιδα στη κλειστή περιορισμένη και παραδοσιακή κοινωνία τους, όταν η Κομοτηνή και η Ξάνθη θα γεμίσουν «μίνι»; Τι θα κάνουν, πόσο θα μείνουν ακόμη στη μαντήλα; Δεν θα θελήσουν να βγουν πιο έξω; Δεν θα ζητήσουν τα κορίτσια να χειραφετηθούν;

7. Στεγαστικά δάνεια με χρηματοδότηση επιτοκίου και κεφαλαίου από το κράτος.

8. Αύξηση του αριθμού των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων πέρα από τα όρια των οργανικών θέσεων. Δηλαδή δημιουργία αργόμισθων. Είναι προτιμότερο να υπάρχουν αργόμισθοι στη Θράκη και ειδικά στη Ροδόπη και τη Ξάνθη, παρά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επιβάλλεται να χρηματοδοτήσει το δημόσιο τη παραμονή των Ελλήνων στη περιοχή με κάθε τρόπο, διαφορετικά σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για νέο Κόσοβο.

9. Σταδιακή αύξηση του αριθμού των αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, συνοριοφυλάκων, ειδικών φρουρών, προκειμένου να είναι φανερή και δυνατή η παρουσία τους παντού.

10. Στη Ροδόπη και στη Ξάνθη υπάρχουν ήδη δύο (2) ΤΘ Ταξιαρχίες, μία (1) Ταξιαρχία Πεζικού και μία (1) Ταξιαρχία Υποστήριξης. Εάν αυτές οι 4 Ταξιαρχίες συμπληρωθούν σταδιακά στο 100%, με μόνιμους και κληρωτούς και ενισχυθούν και από ένα τάγμα επιπλέον οι δύο ΤΘ και η μία του Πεζικού και συγκροτηθεί και κάποιο Σύνταγμα Καταδρομών στη Ροδόπη, ή μετασταθμεύσει το υπάρχον από τη Ρεντίνα, ή συγκροτηθεί κάποιο Σύνταγμα πεζικού στη περιοχή, τότε να είστε σίγουροι ότι τα πληθυσμιακά δεδομένα θα αλλάξουν.

Όλα τα παραπάνω μέτρα έχουν σαν στόχο: α) Την εμπέδωση της παρουσίας του κράτους παντού. β) Την παραμονή των Ελλήνων στις εστίες τους και την πληθυσμιακή αύξηση του Ελληνικού στοιχείου μέσω της βελτίωσης του βιοτικού τους επιπέδου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας. γ) Τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης της μειονότητας και το άνοιγμα νέων οριζόντων σε αυτή. Πιστεύω ότι όσο θα βελτιώνεται το επίπεδο ζωής στη περιοχή και η μειονότητα θα γίνεται κοινωνός αυτής της βελτίωσης, αργά αλλά σταθερά θα αποδεσμεύεται από τον έλεγχο του προξενείου και εγκάθετων.

Όλα τα παραπάνω μέτρα θα πρέπει να ληφθούν σιωπηρά, σταδιακά και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Αποφασίζονται και εκτελούνται στο δυνατό ανώτερο επίπεδο.

Για να εφαρμοστούν όμως, χρειάζεται το τιμόνι της χώρας να το κρατάνε πατριώτες και όχι ραμολί και διεθνιστές. Ως εκ τούτου οι ελπίδες μου ότι κάτι θα αλλάξει, είναι μηδαμινές.

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2010 στις 3:43:00 μ.μ. EEST  

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2010 στις 7:02:00 μ.μ. EEST  

"Αρματιστή" αυτά που προτείνεις είναι λογικά, εφικτά και εφαρμόσιμα από οποιαδήποτε χώρα επιπέδου Δαχομέης και πάνω. Για τους Έλληνες παιχνιδάκι, για το σημερινό Ελλ. κράτος εξωπραγματικά. Στο τέλος θα βγει ένα κύτος και θα μας πει "όλοι μαζι χάσαμε τη Θράκη" (το χάσαμε κατά το φάγαμε). Μήπως υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας? δε λέω τα γραφικά των εκδρομέων με σημαίες αλλά π.χ. ποιές θρακιώτικες επιχειρήσεις έχουν μείνει που μπορούμε να αγοράζουμε κατα προτίμηση τα προϊοντα τους ωστε να μείνει ο κόσμος εκεί κι ιδανικά να πάει κι άλλος? γνωρίζει κάποιος να μας αναφέρει? έχει κάποιος καμια καλή ιδέα που θα βοηθούσε να ακμάσει ο τόπος πάνω? k@

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2010 στις 10:39:00 μ.μ. EEST  

η μονη λυση για να ξεφυγουν αυτοι οι ανθρωποι απο το προξενιο ειναι η μορφωση.και δεν εννοω φυσικα την εκπαιδευση που παρεχει η δραγωνα και η παρεα της

ΑΧΕΡΩΝ 16 Οκτωβρίου 2010 στις 3:43:00 π.μ. EEST  

Οταν υπογραφηκε η συνθηκη της Λωζαννης το 1923,προβλεφθηκε ο ορος της αμοιβαιοτητος για την πληθυσμιακη ισορροπια αναμεσα στην Ελληνικη μειονοτητα στην Τουρκια και την Μουσουλμανικη-οχι Τουρκικη-μειονοτητα στην Ελλαδα.Με απλα λογια δηλαδη,εαν η μια μειονοτητα μειονοταν εξ υπαιτιοτητος της μιας συμβαλομενης Χωρας,τοτε η αλλη συμβαλομενη ειχε το δικαιωμα να απομειωσει την εντος της επικρατειας της μειονοτητα.Το 1964 η τουρκια αρχισε να απελαυνει τους Ελληνες-κυριως Κωνσταντινουπολιτες-και μαλιστα μαζικα.Η Ελλας λοιπον,ειχε το δικαιωμα να ανταποδωσει το ισοδυναμο στην Μουσουλμανικη μειονοτητα.Αν το επραττε τοτε,δεν θα ειχαμε αυτον τον γορδιο δεσμο σημερα.Βεβαιως,αυτο ειναι σκληρο μετρο,μπορει να πει καποιος και απανθρωπο.Αλλα τετοιες ειναι και οι διεθνοπολιτικες σχεσεις.Και οποιος επιμενει ανθρωπιστικα,καταληγει στην θεση της Ελλαδος-μονιμως σφυροκοπουμενος.Αντιθετως,τα κρατη εγκληματιες επιδοτουνται για τα εγκληματα τους,αν παρατηρησουμε την περιπτωση της Τουρκιας.

Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2010 στις 5:50:00 π.μ. EEST  

Τί συμβαίνει εκεί πάνω,κοιμάται καλά ο Παπανδρέου με αυτά που ακούγονται ή φταίει ο Καραμανλής όπως και πριν λιγες μέρες?Παπανδρέου Δρουτσα και όλο το συγγενολόι μη συνεχίζετε την ίδια τακτική δε βγάζει πουθενά,φύγετε όσο είναι νωρίς γιατί η αγχόνη ήδη συναρμολογείται στο Σύνταγμα.

ΜΠΟΥΝΤΡΟΣ 16 Οκτωβρίου 2010 στις 9:46:00 π.μ. EEST  

ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ""ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ" "ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ 16 Οκτωβρίου 2010 στις 11:28:00 π.μ. EEST  

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις του φίλου αρματιστή τις υποστηρίζω ανεπιφύλακτα αλλά το σχόλιο του φίλου Αχέροντα ήταν η ουσία του θέματος συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του έτσι πρέπει να προσεγγίσουμε ιστορικά πάνω σε αυτό το καυτό πρόβλημα που όλοι το νιώθουμε εκτός από αυτούς της κατηγορίας της κυρίας Δραγώνα.

Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2010 στις 4:41:00 μ.μ. EEST  

Δε περίμενα λογοκρισία σε ένα ευπρεπές σχόλιο... Τελικά είχαν δίκιο οι παραπονούμενοι σε άλλα άρθρα στο παρελθόν. Κρίμα, αλλά τελικά όλοι ίδιοι είστε. Όπως συνηθίζετε να λέτε... Περαστικά σας

enkripto 16 Οκτωβρίου 2010 στις 5:12:00 μ.μ. EEST  

Αδελφέ, το μόνο σχόλιο που δεν ανέβηκε ήταν αυτο που προέτρεπε σε αξιόποινες πράξεις εναντι κατονομαζομενων προσώπων.. Αν ήταν δικό σου εχε υποψην, ότι τέτοια πράγματα δεν τα ανεβάζουμε.

Προβοκάτσιες οχι εδω, δεν απευθύνεσαι σε ανεγκέφαλους

Όσοι παρακολουθούν την σελίδα συστηματικά, ξέρουν ότι οι αντιθετες φωνες δεν λογοκρίνονται, ισα ισα

Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2010 στις 8:17:00 μ.μ. EEST  

Το σχόλιο μου φυσικά και δεν προέτρεπε σε τίποτα τέτοιο, εκτός και αν ερμηνευτεί με εξαιρετικά φαντασιογενή και κακόπιστο τρόπο, οπότε όλα είναι πιθανά. Απλά τόνισα ότι με το να αναφέρουμε τα προβλήματα και να μη προσπαθούμε να προτείνουμε κάποιες εφαρμόσιμες λύσεις δε πάμε πουθενά. Το σχόλιο είχε παραληφθεί από το σύστημα, συμφωνα με το σχετικό μήνυμα. Τώρα αν αυτό προτρέπει σε αξιόποινη πράξη... Ίσως σε άλλα καθεστώτα και άλλες εποχές...

enkripto 16 Οκτωβρίου 2010 στις 9:34:00 μ.μ. EEST  

"Απλά τόνισα ότι με το να αναφέρουμε τα προβλήματα και να μη προσπαθούμε να προτείνουμε κάποιες εφαρμόσιμες λύσεις δε πάμε πουθενά."

Συγνώμη δηλαδή, για ποιο λόγο να λογοκρίνει κάποιος κατι τέτοιο; Δεν το σκεφτηκες αυτό;

Αλλη φορά πριν αρχίσεις να κουνας το δάκτυλο και να μας κατηγορείς για λογοκρισία, προσπάθησε να το ξαναγράψεις. Γιατι προφανώς και δεν το πηρε το συστημα

Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2010 στις 10:50:00 μ.μ. EEST  

Από τα γραφόμενα σας καταλαβαίνω ότι αποδίδετε το όλο θέμα στο σύστημα σας. Γιατί όμως τότε επιπλήτετε εμένα που παρέθεσα το σχόλιο μου, το δικό σας σύστημα επιβεβαίωσε τη παραλαβή του, και τελικά για τον οιονδήποτε λόγο το σχόλιο δεν ανέβηκε; Αντί να προβληματιστείτε για το αναξιόπιστο του συστήματος σας, κατηγορείτε εμένα; Έπρεπε να υποθεσω δηλαδή ότι το σύστημα δε δουλεύει ενάντια σε κάθε λογική και ένδειξη? Κοιτάξτε, η λογική σας μπάζει και το χειρότερο στηρίζει μια συμπεριφορά περίεργη σε πλήρη αναντιστοιχία με την πρακτική σας έως τώρα. Σας αντιμετωπίζω καλόπιστα, δεχόμενος τη βλάβη του συστήματος σαν αιτιολογία, αλλά δε μπορώ να δεχθώ την ευθύνη για το σύστημα σας ή οτιδήποτε άλλο δικό σας. Ας αφήσουμε το θέμα εδώ, ελάχιστα ενδιαφέρει τους υπόλοιπους. Στο μέλλον θα περιοριστώ σε απλή ανάγνωση των, πολύ καλών, ως επί το πλείστον, αναρτήσεων σας, για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων και ανάλογων περιστατικών.

enkripto 16 Οκτωβρίου 2010 στις 11:36:00 μ.μ. EEST  

Επιπλήτω εσένα ανώνυμε φίλε, γιατί δεν καταδέχτηκες να κάνεις μια απλή ερώτηση "ρε παιδιά δεν βλέπω το μηνυμα μου", παρα μας κατηγόρησες αμέσως (με σκαιότατο μαλιστα τρόπο) για λογοκρισία

Από τα γραφόμενα σας καταλαβαίνω ότι αποδίδετε το όλο θέμα στο σύστημα σας.

μια φορα τετοιο σχολιο εγω δεν ειδα, οποτε ειτε υπηρξε προβλημα με την google(εχει ξανασυμβει στο παρελθον) ειτε εγινε καποιο λαθος απο μερους σου

τώρα αν εχεις παραπονα για το συστημα, μπορείς να τα προωθήσεις στην blogger , εμείς ούτε τεχνικοί της google ειμαστε, ούτε προγραμματιστές.

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2010 στις 12:10:00 π.μ. EEST  

Η λογοκρισία του σχολίου ήταν η μόνη λογική εξήγηση για τη μη εμφάνιση του, δεδομένου ότι το σύστημα το δέχτηκε, όπως κατέδειξε η σχετική ένδειξη-ανακοίνωση.

Εσείς με κατηγορήσατε εξίσου εύκολα ως προβοκάτορα, με πολύ λιγότερα στοιχεία, αποπέμποντας με επίσης σκαιότατα. Λοιπόν, μη με κατηγορείτε ως κακόπιστο, η καλή μου πίστη είναι καταφανής από το γεγονός ότι πολύ εύκολα δέχομαι την εξήγηση σας περί δυσλειτουργίας του συστήματος σας.

Τώρα, αφού δε δείχνετε να πολυενδιαφέρεστε για το προβληματικό του συστήματος σχολιασμού σας, κατά τα λεγόμενα σας (δεν είμαστε τεχνικοί, τα παράπονα αλλού) βεβαίως και δε θα ασχοληθώ εγώ. Εδώ ο admin δηλώνει αναρμόδιος, θα επιληφθεί ο αναγνώστης; Η λογική σας εξακολουθεί να είναι κάπως περίεργη...

enkripto 17 Οκτωβρίου 2010 στις 12:15:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ, ξαναδιάβασε καλύτερα και μην βιαζεσαι να απευθυνεις κατηγορίες πάλι :

Αδελφέ, το μόνο σχόλιο που δεν ανέβηκε ήταν αυτο που προέτρεπε σε αξιόποινες πράξεις εναντι κατονομαζομενων προσώπων.. AN ήταν δικό σου εχε υποψην, ότι

Αρχίζω να πιστεύω ότι ο σκοπός της παρουσίας σου δεν είναι ο σχολιασμός,αλλά ο "σχολιασμός"

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2010 στις 12:26:00 π.μ. EEST  

Προβοκάτσιες οχι εδω, δεν απευθύνεσαι σε ανεγκέφαλους

Αγαπητέ, ανάγνωση γνωρίζω, όπως επίσης διαθέτω στοιχειώδη νοημοσύνη για να πιάσω τα 'υψηλά' νοήματα του λόγου σας. Με κατηγορείτε και πάλι ως ταραχοποιό και προβοκάτορα. Ας είναι... Τελικά το αγνοούμενο σχόλιο μου ήταν πολύ επίκαιρο... Εδώ δε μπορούμε να συννενοηθούμε μεταξύ μας, θα περισώσουμε την Πατρίδα; Πάντως ακόμη και αν δε συννενοηθήκαμε αυτή τη φορά, καλή συνέχεια στο έργο σας, νομίζω λείπουν από το διαδίκτυο τέτοια νέα

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2010 στις 12:30:00 π.μ. EEST  

Ο ψηφιακός χώρος έχει και κενά, glitches, αναντιστοιχίες...όπως και ο φυσικός δηλαδή.
Το ότι εμφάνισε ότι το σχόλιο αποθηκεύτηκε/εστάλει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και έλαβε notification ο διαχειριστής του ιστολογίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία που θα συμβεί. :-)

Απλά συμβαίνει.

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2010 στις 12:54:00 π.μ. EEST  

Ξαναστείλτο βρε φίλε εάν θυμάσαι τι έγραφες. Μας έχει πιάσει όλους αγωνία τι μπορεί να ήταν :-)

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2010 στις 2:10:00 π.μ. EEST  

Η πολιτική όλων των ελλην. κυβερνήσεων μεταπολεμικά, στο μειονοτικό, ήταν μειωπική και ολέθρια για τα εθνικά συμφέροντα.
Κάθε αφαίμαξη της ελλην. μειονότητας της Πόλης, έπρεπε να επιφέρει και αντίστοιχη μείωση της μειονότητας της Θράκης, βάση της αμοιβαιότητας.
Σήμερα, στην εποχή των μειονοτήτων και των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", το πουλί έχει πετάξει.
Οι πανηλίθιοι "φωστήρες" του ΥΠΕΞ;!!.., επέτρεψαν ουσιαστικά τον εκτουρκισμό των Πομάκων, όταν από τη δεκαετία του 70 - αρχές του 80, καθιερώθηκε η διδασκαλία της τουρκικής στα πομακοχώρια, για να αποφευχθεί, μάλλον, ο από βορράν κίνδυνος των 500.000 "κομμουνιστών" Βουλγάρων Πομάκων.
Οπότε Θρησκεία+Γλώσσα Χ (Προξενείο + Δορυφορική τουρκ. τηλεόραση)= ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ!
Το μέλλον, όχι μόνο της Θράκης, αλλά της Ελλάδας προβλέπεται ζοφερό. Δε χρειάζεται να μπουν τ'ασκέρια μέσα, θα γίνουμε δορυφόροι της Οθωμανίας και θα κάνουμε ότι μας λένε.
Εκτός αν...υπάρξει το απρόβλεπτο!

Υ.Γ. 1)Αρματιστή, τι δουλειά έχει η ΣΣΕ στην Αθήνα; Δεν έπρεπε πρώτη να εγκατασταθεί στην περιοχή, παράδειγμα προς μίμηση;
2)Είστε σίγουροι ότι η μόρφωση της μεινότητας θα τη χειραφετήσει; Γιατί άλλα βλέπω εγώ, με τους διάφορους συλλόγους Επιστημόνων και πώς προωθούν την τουρκική προπαγάνδα στα διάφορα διεθνή φόρα!
ΕΒΡΙΤΗΣ

Αρματιστής 17 Οκτωβρίου 2010 στις 8:15:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2010 2:10:00 π.μ. GMT+03:00

Δηλαδή η μόνη πρόταση που έχεις είναι να πάει η ΣΣΕ στη Θράκη; Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά η κάθε σχολή έχει την ιστορία της και στην ιστορία αυτή ανήκει και ο χώρος της. Με τη λογική σου Θα μπορούσε να πάει και το πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εγώ πρότεινα να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το πανεπιστήμιο Θράκης με τη δημιουργία και άλλων τμημάτων, αύξηση των φοιτητών κλπ.

Πιστεύω ότι όταν οι άνθρωπι μορφώνονται και διευρύνονται οι ορίζοντές τους, όταν ανοίγουν οι λεωφόροι της επικοινωνίας, είναι δυνατό και να χειραφετηθούν. Μπορεί με αυτό που προτείνω η μειονότητα να ριζοσπαστικοποιηθεί ακόμη περισσότερο. Και βεβαίως αυτό δεν το ξέρουμε.

Εκείνο όμως που ιστορικά ξέρουμε, είναι ότι η απομόνωση και η περιθωριοποίηση της μειονότητας και ειδικά των Πομάκων, τους έσπρωξε στην αγκαλιά της Τουρκίας. Σήμερα πρέπει να προσπαθήσουμε να σώσουμε ότι είναι δυνατό.

Θα ήθελα όμως να ακούσω και τις δικές σου προτάσεις.

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2010 στις 5:38:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Αρματιστή, ένα παράδειγμα έφερα, εδώ υπάρχουν κέντρα κατάταξης ανά την Ελλάδα για να τζιράρουν οι τοπικές κοινωνίες, μονάδες και στρατόπεδα χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης, πλην του βολέματος - λειτουργούμε ακόμη όπως πριν 20-30 χρόνια.
Επειδή όμως μας κυβερνάει αυτό το υδροκέφαλο αθηνοκεντρικό κράτος, νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ευρύτερο, όχι μόνο τα στρατόπεδα, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και κάποιες επενδύσεις, στις οποίες φαγώθηκαν τα λεφτά επί το πλείστον.( αν περάσεις από την Αλεξ/πολη, έλα να σου δείξω τα εργοστάσια φαντάσματα της βιομηχανικής περιοχής και πες μου εσύ αν μπορείς, πού πήγαν τα λεφτά)
Δυστυχώς στην Ελλάδα ποτέ δεν υπήρξε μια πραγματική προσπάθεια ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ και ανάπτυξης της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. Μόνο μεγάλα λόγια από τα 2 κόμματα που μας κυβέρνησαν και αποσμασματικές πολιτικές, χωρίς συνέχεια και συνέπεια.
Με απλά λόγια, ο Θρακιώτης, πληρώνει το πετρέλαιο θέρμανσης το ίδιο με τον Πελοποννήσιο.
Σε μια αγροτική περιοχή, προικισμένη από το Θεό, οι αγρότες απλά οδηγούνται στον αφανισμό.
Υπήρχε ένας νόμος με φορολογικές ελαφρύνσεις σε περίπτωση επενδύσεων στην περιοχή και νομίζω καταργήθηκε!
Θέλουμε ανάπτυξη; Ελάχιστη φορολόγηση για κάθε σοβαρή επένδυση!
Και ακόμα κάτι που σκέφτομαι καιρό:
Θέλουμε πραγματικά επεδύσεις μέγιστης απόδοσης και από άποψη ασφάλειας; Κατασκευή σταθμών παραγωγής ηλεκτρισμού με πυρηνική ενέργεια στη Ροδόπη. Συμφωνία με Γαλλία;, κεφάλαια από Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων και τμημάτων ΤΕΙ με τις ανάλογες ειδικότητες και έχουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας για δεκαετίες!
Αν κάτι με φοβίζει Αρματιστή, δεν είναι τόσο τα άρματα και τα πυροβόλα, είναι η εγκατάλειψη και η υπανάπτυξη. Η Ορεστιάδα 20.000 κατ. η Αδριανούπολη απέναντι 250.000!
Αν λοιπόν δε δοθεί προτεραιότητα σε τέτοιες πολιτικές, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε την τύχη του Βυζαντίου, που όταν εξαθλίωσε την περιφέρεια του, έπεσε σαν ώριμο φρούτο στον Πασά. Και τότε ακόμα και η ΣΣΕ στην Αθήνα δε θα έχει λόγο ύπαρξης.
Εξαιρετικά φιλικά και αγωνιστικά
ΕΒΡΙΤΗΣ
ΥΓ: Επειδή η μειονοτική εκπαίδευση είναι το αντικείμενο μου και είναι τεράστιο θέμα, το συζητάμε παραπέρα, αν θες.

Αρματιστής 17 Οκτωβρίου 2010 στις 9:07:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Εβρίτη καλησπέρα

Το όνομα Εβρίτης θα μπορούσα να το έχω και εγώ, μια και υπηρέτησα στο νομό Έβρου 13 ολάκερα χρόνια.

Κατά τα λοιπά συμφωνούμε. Χρειάζονται γενναία μέτρα για να αναπτυχθεί η Θράκη και να παραμείνει το Ελληνικό στοιχείο.

Ειδικά τα κέντρα εκπαιδεύσεως που βρίσκονται διάσπαρτα ανά την Ελλάδα, πρέπει να κλείσουν άμεσα και να δημιουργηθούν αντίστοιχα στη Ξάνθη και τη Ροδόπη. Ακόμη και τα ειδικά κέντρα των (ΤΘ, ΠΒ, ΜΧ, ΔΒ, ΣΩΜΑΤΩΝ) θα πρέπει να περιορισθούν σε λίγες και πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες, δεδομένου ότι ουσιαστικά η ειδική εκπαίδευση, εκτελείται στις μονάδες.

Δυστυχώς όμως οι πατριώτες που θα μπορούσαν να λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα, δεν υπάρχουν.
Μας κυβερνάνε κάτι λαπάδες διεθνιστές από το υδροκέφαλο αθηνοκεντρικό κράτος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP