Περίεργοι νυκτερινοί «επισκέπτες» σε στρατόπεδα

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Προειδοποιητικοί πυροβολισμοί στην ΔΥΚ

Προβληματισμός επικρατεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις «περίεργες» προσεγγίσεις αγνώστων σε στρατόπεδα της περιοχής Αττικής, των οποίων οι κινήσεις δείχνουν ότι επιχειρούν να εισέλθουν λαθραίως αλλά μέχρι τώρα έχουν αποτραπεί, καθώς έχουν γίνει αντιληπτοί από τα εφαρμοζόμενα μέτρα ασφαλείας κι έχουν σπεύσει να εξαφανιστούν μέσα στην νύκτα.
Τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στον Σκαραμαγκά και ειδικότερα στην περιοχή του στρατοπέδου της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα, τις νυκτερινές ώρες, περίπολος αντιλήφθηκε μία μικρή ελαστική λέμβο η οποία προσέγγιζε στην ακτή του στρατοπέδου. Οι επιβαίνοντες χρησιμοποιούσαν κουπιά προκειμένου η προσέγγισή τους να μην γίνει αντιληπτή. Αρχικώς, οι άνδρες της περιπόλου θεώρησαν ότι επρόκειτο για βατραχανθρώπους της ΔΥΚ που πραγματοποιούσαν κάποια νυκτερινή άσκηση. Όταν όμως προσέγγισαν και η περίπολος εφάρμοσε τις διαδικασίες αναγνωρίσεως, οι άγνωστοι δεν απάντησαν, με αποτέλεσμα να ριχτούν προειδοποιητικές βολές στον αέρα, όπως προβλέπεται από τις τυποποιημένες διαδικασίες. Αμέσως, οι άγνωστοι έθεσαν σε λειτουργία τον εξωλέμβιο κινητήρα κι έσπευσαν να απομακρυνθούν.
Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι σε άλλες δύο περιπτώσεις, παρατηρήθηκαν άγνωστοι οι οποίοι επεχείρησαν να εισέλθουν νύκτα σε στρατόπεδα, αυτή την φορά του Στρατού Ξηράς. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, δίχως να αποκλείουν τίποτε, αρχής γενομένης από την εικασία ότι πρόκειται για άτομα τα οποία επιδιώκουν να εκθέσουν τις ένοπλες δυνάμεις, προβάλλοντας την «επιτυχία» τους έναντι των εφαρμοζόμενων μέτρων ασφαλείας. Αυτό πάντως που έχει προκαλέσει εντύπωση, είναι ότι οι άγνωστοι δεν έχουν διστάσει να προσεγγίσουν και στρατόπεδα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως στην περίπτωση της ΔΥΚ.

21 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2010 στις 12:33:00 π.μ. EEST  

Κανονικά στο ψαχνό έπρεπε να τους ρίχνουν τι είναι πάλι αυτές οι ιστορίες.

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2010 στις 1:41:00 π.μ. EEST  

Τη τελευταία φορά που είχαμε ελληνοισραιληνή άσκηση, συνέβη το περιστατικό με τις μολότοφ στο αεροδρομίου του Καστελίου στη Κρήτη.

Τώρα που έχουμε πάλι ελληνοισραηιλινή άσκηση, συμβαίνουν αυτά.

Τυχαίο?

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2010 στις 4:02:00 π.μ. EEST  

Εδώ από το Πακιστάν φτάνουν παράνομα μέχρι και την Ομόνοια, δε θα έφταναν οι μυτατζήδες;

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2010 στις 10:26:00 π.μ. EEST  

Διαβάστε το βιβλίο του Ηλιάδη για την ΜΙΤ, τώρα που κυκλοφόρισε σε (επανέκδοση)

Πόσα γίνονται και δεν έχουμε ιδέα !!!

θεσσαλος 15 Οκτωβρίου 2010 στις 11:14:00 π.μ. EEST  

Μην αγχωνεστε συμπατριωτες. Δεν ειναι τιποτα το ανησυχητικο το θεμα. Απλα η τελευταιες προβες των δολιοφθορεων ειναι..
Ισα ισα να χαιρομαστε κιολας. Θα συνεχισουμε την ενδοξη ελληνικη ιστορια με το να γραφτουμε ως η πρωτη χωρα στον κοσμο που μια αλλη χωρα την κατελαβε αφου εκανε και προβες πραγματικου χρονου στις θεσεις του εχθρου. Ας μην εκπλαγουμε αν μετα απο αυτα γινει και τουρκικη ασκηση αποβασης στη Χιο. Ασκηση ειναι θα πουνε και ολα καλα. Α!! ξεχασα.. Παιζει να κανουμε και διαβημα διαμαρτυριας, οποτε δεν τρεχει μια..

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2010 στις 1:14:00 μ.μ. EEST  

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν. Ελπίζω να είναι μια απαράδεκτη και κακόγουστη πλάκα έφοδος κάποιου στατόκαυλου καταγκιοζοπαίχτη.

Το περιστατικό έτσι όπως παρουσιάζετε είναι πολύ σοβαρό.

F-22 raptror 15 Οκτωβρίου 2010 στις 1:14:00 μ.μ. EEST  

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν. Ελπίζω να είναι μια απαράδεκτη και κακόγουστη πλάκα έφοδος κάποιου στατόκαυλου καταγκιοζοπαίχτη.

Το περιστατικό έτσι όπως παρουσιάζετε είναι πολύ σοβαρό.

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2010 στις 6:58:00 μ.μ. EEST  

Έχετε την εντύπωση πως αν γίνει πόλεμος με την Άγκυρα θα κάνουν απόβαση απλώς σε ένα νησί; Θα χτυπήσουν ταυτόχρονα σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Απο τη ΔΥΚ μέχρι τη Ζ ΜΑΚ, την Ελευσίνα, τον Ισθμό, πιλότους κτλ. Είναι πανεύκολο με τόσους λαθρομετανάστες που έχουμε και δεν ξέρουμε ποιός είναι τι...
Και δεν είναι ανάγκη όλοι αυτοί να είναι Τούρκοι ειδικοδυναμίτες αλλά απλοί φανατικοί Μουσουλμάνοι ή απλώς κάποιοι μετανάστες που τους τα έσκασαν...
Αν το περιστατικό έχει συμβεί τρεις φορές, τότε η ΔΥΚ έχει πρόβλημα. Έπρεπε να είχαν αν όχι κάτι άλλο, να έχουν συλληφθεί.
Όταν όμως σε μια χώρα κυλοφορούν ελεύθερα και ανενόχλητα άτομα όπως ο Πετρ. Κων. τι περιμένατε;
Τέλος οι στρατιωτικοί να μην κοιμίζονται με το χύμα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Αν συμβεί κάτι ο Γιωργάκης αυτούς θα κατηγορήσει-ξηλώσει...

ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 15 Οκτωβρίου 2010 στις 8:47:00 μ.μ. EEST  

Όντος αν δεν ήταν άτομα του στρατού , υπάρχει μεγάλο θέμα , σίγουρα πρέπει να ενταθούν τα μετρά προστασίας στα στρατόπεδα γιατί λόγω ελλείψεως στρατιωτών με τις μειώσεις της θητείας παρουσιάζονται τα στρατόπεδα σήμερα σχεδόν αφύλαχτα.

Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2010 στις 1:04:00 π.μ. EEST  

ειναι δυνατον να τους αφισουν να φυγουν και ολοκληρη ΔΥΚ να κοιμαται? Με τοσα μεσα με τετοια εκπαιδευση?
Και γιατι βολες στον αερα, μηπως επρεπε να κινητοποιηθει το λιμενικο και η ιδια η ΔΥΚ για να τους πιασουν?

ΜΠΟΥΝΤΡΟΣ 16 Οκτωβρίου 2010 στις 9:12:00 μ.μ. EEST  

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΑΥΤΗ Η ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ.

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2010 στις 5:56:00 μ.μ. EEST  

Παιδιά, λίγη αυτοσυγκράτηση. Απ' ό,τι καταλαβαίνω από το κείμενο, συνολικά 3 φορές επιχειρήθηκε από αγνώστους να μπουν σε στρατόπεδο και 3 φορές αποτράπηκαν από τα μέτρα ασφαλείας. Μην σπέρνουν κάποιοι την καταστροφή.

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2010 στις 9:43:00 μ.μ. EEST  

Για σκεφτείτε όμως να τους έπιαναν και να έτρωγε και ένας μια βολίδα στο πόδι..
Θα το ξανασκέφτονταν οι υπόλοιποι...

Ανώνυμος 18 Οκτωβρίου 2010 στις 10:04:00 π.μ. EEST  

@17 Οκτωβρίου 2010 5:56:00 μ.μ. GMT+03:00

Αποτυχία είναι καθότι οι επίδοξοι εισβολείς δεν συνελήφθησαν.

AegeanHawk 18 Οκτωβρίου 2010 στις 2:36:00 μ.μ. EEST  

Και ποιός σου είπε ρε μεγάλε (ανώνυμος 5:56) ότι η φρουρά ενός στρατοπέδου μπορεί να προβεί σε σύλληψη ατόμων εκτός στρατοπέδου ?

Εχεις φυλάξει ποτέ σκοπιά, έχεις πάει ποτέ σε αναφορά φρουράς ή το μόνο που ξέρεις είναι να "βαράς" τα πλήκτρα ενός υπολογιστή ?

Ανώνυμος 18 Οκτωβρίου 2010 στις 4:22:00 μ.μ. EEST  

Δηλαδή αν είχε μπει στο στρατόπεδο και στην αναγνώριση δεν σταματούσε, οπότε το περίπολο του άναβε μία και τον άφηνε στον τόπο, δεν υπάρχει θέμα; Ερώτηση κάνω, δεν ξέρω.

Ανώνυμος 18 Οκτωβρίου 2010 στις 4:50:00 μ.μ. EEST  

Αποτυχία είναι καθότι οι επίδοξοι εισβολείς δεν συνελήφθησαν.



Πλάκα κάνεις προφανώς...

Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2010 στις 12:36:00 π.μ. EEST  

παρακληση, αν καποιος ενστολος διαβαζει τα σχολια και τοu τuχει το ιδιο αφηστε τοuς να μποuν και μολις πατησοuν το ποδι τοuς στο στρατοπεδο στο ψαχνο ή σuλληψη. Να μαθοuμε ποιοι στον κορακα ειναι επιτελοuς αuτοι οι τuπαδες και τι ρολο βαρανε.

AegeanHawk 19 Οκτωβρίου 2010 στις 1:21:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμε 4:22, ΝΑΙ

θα υπάρχει θέμα αν
η φρουρά στρατοπέδου πυροβολήσει ότι κινείται είτε είναι μέσα, είτε έξω απο το στρατόπεδο. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για κάθε περίπτωση και για τις οποίες ενημερώνεται αναλυτικά η Φρουρά απο τον Επόπτη, τον Αρχιφύλακα Φρουράς κλπ.

D-Mitch 20 Οκτωβρίου 2010 στις 12:40:00 π.μ. EEST  

Όπως είπε και ο Aegean Hawk στη σκοπιά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Υπάρχει διαδικασία για το πως διώχνεις κάποιον και ποιον ενημερώνεις. Αν ρίξεις ειδικά σε κάπιον θα κάνεις να δεις τους δικούς σου πάρα πολύ καιρό!
Θυμάμαι περιστατικά που είχαμε εντοπίσει φωτογράφους και μας απαντούσαν ότι ήταν φυσιολάτρεw και άλλα κουλά. Εδώ έναν που έπιασε η αστυνομία (από τις σπάνιες φορές) είχε όλο φωτό του στρατοπέδου.. Και μάθαμε ότι δεν του έκαναν τίποτα, πόσο μάλλον δεν επιβράβευσαν τους φαντάρους για την καλή δουλειά που έκαναν (τον εντόπισαν σε ένα βουνό επειδή γυάλισε η μηχανή του!). Κακά τα ψέμματα οι σκοπιές στηρίζονται στο φιλότιμο και μόνο του σκοπού.

Θέλω να θίξω ένα άλλο ζήτημα. Το ζήτημα των ΕΠΟΠ. Κανουν 5 σκοπιές το μήνα,ή συμμετέχουν σε μπάντες, είναι μάγειρες και άλλα τέτοια και τους πληρώνουμε 1000 ευρώ. Για κάτι άτομα που τα περισσότερα δεν έχουν αθλητική κατατομή, είναι αγράμματα επι το πλείστον και το μόνο που κάνουν είναι να διατάζουν και να νομίζουν ότι είναι σπουδαίοι. Αυτή είναι η δουλειά τους? Φυσικά δεν είναι όλοι οι ΕΠΟΠ ίδιοι, πόσο μάλλον των ειδικών δυνάμεων που αξίζουν συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό τους.

Απλά τονίζω ότι ο απλός φαντάρος μπορεί να κάνει εξίσου καλά τη δουλεια του με έναν ΕΠΟΠ με το υπολλαπλασιο κόστος. Η λύση είναι οι κληρωτοί στρατιώτες να επιλέγονται για το πόστο τους με βάση τα προσόντα τους και όχι ότι να'ναι.. Έτσι μπορούμε να σώσουμε λεφτά για καλύτερο ατομικό εξοπλισμό και οπλισμό που είναι το σπουδαιότερο κατά τη γνώμη μου!

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2010 στις 6:34:00 μ.μ. EET  

Χαλαρωστε παλικαρια!!!! αυτα συμβαινουν στο Σκαραμαγκα κ στη Σαλαμινα εδω κ τριαντα χρονια τουλαχιστον. Ρωτηστε κ κανενα 'μονιμο' να μαθετε . Φανταζομαι ο κακομοιρης ο ψαρας (παρανομος ψαρας εννοειτε) θα χεστηκε πανω του μολις ακουσε τη ντουφεκια χαχαχαχαχαχα !!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP