"Μερική" υποβολή σχεδίων πτήσεων προτείνει το ΕΛΙΑΜΕΠ..

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Προχθές πραγματοποιήθηκε στο ΕΛΙΑΜΕΠ η εκδήλωση “Ελληνοτουρκικές σχέσεις: σημερινή κατάσταση, μελλοντικές προοπτικές”.

Ομιλητες : Δρ. Ιμπραΐμ Καλίν, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Τουρκίας
κ. Πωλίνα Λάμψα, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ (και σύμβουλος του ΓΑΠ)
Δρ. Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ ,
κ. Ομέρ Τσελίκ, Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ και επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Γ.Δ του ΕΛΙΑΜΕΠ Θ. Ντόκος, σύμφωνα με το άρθρο του ΑΠΕ: “Ημερίδα ΕΛΙΑΜΕΠ για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων”. Ο Γ.Δ. του ΕΛΙΑΜΕΠ Θ. Ντόκος υπενθύμισε προτάσεις για “μερική” υποβολή σχεδίων πτήσεων, για την επίλυση του θέματος των παραβάσεων του FIR, για μια πτήση το χρόνο, ως προς τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, για την τήρηση του πνεύματος και όχι μόνον του γράμματος στο θέμα της αβλαβούς διέλευσης και πρότεινε την απομάκρυνση του αποβατικού στόλου του Αιγαίου στη Μαύρη Θάλασσα….

Σχόλιο: Τι άλλο θα ακούσουμε…

Έλεος, τι πάει να πει “μερική” υποβολή σχεδίων πτήσεων και μια πτήση τον χρόνο; Στο σημείο αυτό και για να καταλάβουμε τι εννοεί ο “ποιητής”, σας παραπέμπουμε σε άρθρου του κ. Ντόκου στην Καθημερινή (1 Σεπ.2010) με τίτλο: “Κινητικότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;”

“Θα πρέπει να είμαστε, όμως, έτοιμοι να δοκιμάσουμε τις πραγματικές προθέσεις του κ. Ερντογάν, καταθέτοντας ιδέες και πρωτοβουλίες που θα μείωναν τις πηγές έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ένα ζήτημα που προκαλεί καθημερινές τριβές και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους -ακόμη και πρόκλησης θερμού επεισοδίου- είναι η είσοδος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών, χωρίς την υποβολή σχεδίων πτήσης, που καταλήγει σε αναχαίτιση από ελληνικά αεροσκάφη και συχνές αερομαχίες. Το πρόβλημα θα μπορούσε να επιλυθεί με «λειτουργικό» τρόπο, χωρίς να επηρεαστούν στο ελάχιστο τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, μέσω της υποβολής μερικού σχεδίου πτήσης από τουρκικής πλευράς στο νατοϊκό αεροπορικό στρατηγείο στη Νάπολη (ιδέα που είχε συζητηθεί στη δεκαετία του 1990 και είχε απορριφθεί από ελληνικής πλευράς). Έτσι, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα απαλλαγεί από ένα καθημερινό άχθος και θα μπορέσει να επιτελέσει πιο αποτελεσματικά μια αποστολή στην οποία, λόγω τεχνολογίας και πολιτικών και οικονομικών ιδιαιτεροτήτων της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης, έχει βαρύνοντα ρόλο: την αποτροπή τυχόν «κακών σκέψεων» εκ μέρους της γείτονος.“

Στα συγκεκριμένα θέματα κ . Ντόκο δεν υπάρχει “ολίγον έγκυος”, δεν υπάρχει μερική υποβολή.. Δεν υπάρχει λειτουργικός τρόπος, υπάρχει ο ορθός, προβλεπόμενος και καθορισμένος τρόπος-διαδικασία υποβολής σχεδίων πτήσεως.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι ούτε επιδιαιτητής, ούτε αρμόδιος οργανισμός να ασχολείται με σχέδια πτήσης. Αυτή είναι δουλειά άλλων φορέων και οργανισμών. Υπάρχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες συμφωνίες και συμβάσεις, που προβλέπονται από τον αρμόδιο οργανισμό International Civil Aviation Organization (ICAO). Να ξεκαθαρίσουμε και κάτι που θεωρούμε ιδιαίτερα σοβαρό το σχέδιο πτήσης, εξ ορισμού, είναι διεθνές εξ ου και ο τίτλος του: “Ιnternational Flight Plan”. Δεν είναι διμερές μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας…

Οτιδήποτε άλλο είναι “αμπελοφιλοσοφίες” και δείχνουν προχειρότητα στον τρόπο αντιμετώπισης τόσο σοβαρών εθνικών θεμάτων….

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/10/blog-post_7816.html

6 σχόλια:

Νίκος 10 Οκτωβρίου 2010 στις 7:12:00 μ.μ. EEST  

Το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι σφηκοφωλιά.

Geopolitics & Daily News 10 Οκτωβρίου 2010 στις 7:50:00 μ.μ. EEST  

Το δόγμα ΕΛΙΑΜΕΠ: «Ιστορικός συμβιβασμός» στα Εθνικά Θέματα…!

Kώστας Πικραμένος

Η Καθημερινή της Κυριακής φιλοξενεί κατά κόρον τις απόψεις στελεχών του ΕΛΙΑΜΕΠ, ερευνητικού ινστιτούτου πάσης φύσεως (!), στελέχη τα οποία ανήκουν στην πλειοψηφία τους στη Κεντρο-Δεξία τύπου Ντόρας Μπακογιάννη ή Στέφανου Μάνου…

Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ονόματα και ιδιότητες των στελεχών αυτών. Μεταξύ των πλέον προβεβλημένων (και ιστορικών) εκπροσώπων της σχολής σκέψης του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρος Κουλουμπής. Ο εν λόγω καθηγητής υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του Ελληνο-Τουρκικού (πολιτικού) Φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν γνωστά στελέχη του Kεμαλικού εθνικιστικού κατεστημένου όπως ο πρώην Τούρκος ΥΠΕΞ και διπλωμάτης Ilker Turkmen (απολογητής της τρομοκρατικής οργάνωσης Εrgenekon).

Στο τελευταίο του άρθρο στη ΚτΚ (3/10/2010) επανέρχεται στις λίγο-πολύ Τουρκοφοβικές απόψεις περί «ιστορικού συμβιβασμού» με τους Νεο-Οθωμανούς Ερντογάν – Νταβούτογλου.

Συγκεκριμένα γράφει:

Κορυφαία είναι η τουρκική πρόκληση και συνεπάγεται τη διατήρηση επαρκών αμυντικών δυνάμεων για την πειστική λειτουργία της αποτρεπτικής μας στρατηγικής.

Σωστά, όμως, τα τελευταία έντεκα χρόνια έχουμε ανοίξει την προοπτική ενός ιστορικού συμβιβασμού, υποστηρίζοντας, με αυστηρούς όρους, την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μια συμφωνία, για παράδειγμα, αμοιβαίας και ισόρροπης μείωσης επιθετικών όπλων στο Αιγαίο και στη Θράκη θα επιτρέψει και στις δύο χώρες να επικεντρωθούν στους αναπτυξιακούς τους στόχους.

- Ο κ. Κουλουμπής αναφέρεται στην «Διπλωματία των σεισμών» που εγκαινίασαν το 1999 ως Υπουργοί Εξωτερικών οι κ.κ Γιώργος Παπανδρέου και Ιsmail Cem. ( Σημείωση: Το Τουρκικό σχέδιο πραξικοπήματος υπό τον τίτλο “Βαριοπούλα” για την ανατροπήι της δημοκρατικώς εκλεγμένης κυβέρνησςη Ερντογάν, το 2003 προέβλεπε ότι θέση Υπουργού Εξωτερικών στη νέα Χουντική Κυβέρνηση θα αναλάμβανε ο “σοσιαλδημοκράτης “ Ismail Cem!!!)

- Ο κ. Κουλουμπής αναφέρεται στα τελευταία ένδεκα χρόνια των 50 και πλέον διμερών συναντήσεων οι οποίες ΔΕΝ οδήγησαν σε κανένα αποτέλεσμα περί καθορισμού υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Αντιθέτως η συζήτηση πέρασε σε άλλα ζητήματα Τουρκικού ενδιαφέροντος τα οποία δεν έγιναν ποτέ γνωστά στο ευρύ κοινό καθώς τα πρακτικά ΔΕΝ έχουν μέχρι σήμερα δημοσιευθεί.

Γιατί άραγε;

- Ο κ. Κουλουμπής προτείνει αμοιβαία ισόρροπη μείωση επιθετικών όπλων σε Αιγαίο και Θράκη προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αναπτυξιακοί στόχοι των δύο χωρών.

1) Πότε θα καταλάβει ο κ. καθηγητής ότι η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία και ιδιαίτερα οι εταιρίες Aselsan, Havelsan και Roketsan (ιδιοκτησίας ΤΕΔ) αποτελούν βασικό πυλώνα της βιομηχανικής παραγωγής της Τουρκίας;

2) Πότε θα καταλάβει ο κ. καθηγητής ότι ο Τουρκικός ΣΕΒ (Τusiad) παίρνει δουλειές από τα εξοπλιστικά προγράμματα των ΤΕΔ και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργαζομένων εξαρτώνται από αυτά;
(Στη Tuzla της Πόλης ναυπηγούνται 8 νέα αποβατικά σκάφη εκ των οποίων το πρώτο καθελκύστηκε μόλις χτες.

Ποιος θα τα «υποδεχτεί» στις ακτές των νησιών του κ. καθηγητά;)

Ο κ. Κουλουμπής γράφει:

Σωστά επίσης στηρίζουμε την ένταξη του συνόλου των δυτικών Βαλκανίων στους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς.

Στο θέμα της ΠΓΔΜ, η ελληνική κόκκινη γραμμή ενός σύνθετου ονόματος για όλες τις χρήσεις είναι άκρως συμβιβαστική, με την καλή έννοια της λέξης, και αναμένει την ανάλογη συμπεριφορά των γειτόνων μας.

Δεν μας είπατε κ Κουλουμπή αν τα Κράτη αυτά (Αλβανία, ΠΓΔΜ, Κόσοβο, κλπ) πρέπει να μπουν στον «αυτόματο πιλότο» του κ. πρωθυπουργού της Ελλάδος (Πρωτοβουλία 2014) ή θα πρέπει να αποκηρύξουν τον εθνικισμό και αλυτρωτισμό προτού αρχίζει να ρέει ζεστό χρήμα από την Ε.Ε. Όσον αφορά τη ΠΓΔΜ, τι προτιμάτε

α)Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη ή

β) Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας;

Ποιος είναι ο «ιστορικός συμβιβασμός» εδώ;

http://endotourkika.blogspot.com/

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2010 στις 8:39:00 μ.μ. EEST  

Μερική ή ολική κατάθεση σχεδίων πτήσεων από την ΤΗΚ δεν προκειτε να γίνει ποτέ γιατί τότε ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα σημαίνει ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ των Ελληνικών θέσεων...!!!

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2010 στις 9:39:00 μ.μ. EEST  

να σημειώσουμε ότι την άποψη περι "μιας πτησης τον χρόνο", συμμερίζεται και ο τωρινός ΑΝΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης..

http://www.enkripto.com/2009/12/2.html

Ανώνυμος 11 Οκτωβρίου 2010 στις 2:59:00 π.μ. EEST  

Να κι ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Ας το διαβάσει το ΕΛΙΑΜΕΠ μπας και αλλάξει έστω λιγάκι τις απόψεις του.

http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=962:2010-10-10-20-43-04&catid=31:defence-greece&Itemid=54

Ανώνυμος 11 Οκτωβρίου 2010 στις 12:37:00 μ.μ. EEST  

Ο κ. Ν(Σ)τόκος επιβεβαιώνει την σημερινή πραγματικότητα που διάγουμε σαν Έθνος και σαν Λαός. Το ότι δηλαδή, δεν έχουμε ανάγκη τους εχθρούς για να διαλυθούμε. Τα καταφέρνουμε περίφημα και μόνοι μας. Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδος είναι οι "ελληνες" μαϊμού που παριστάνουν τους Έλληνες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP