Μέρκελ: το πολυπολιτισμικό μοντέλο στη Γερμανία "απέτυχε πλήρως"

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι το μοντέλο μιας πολυπολιτισμικής Γερμανίας, όπου φέρονται να συμβιώνουν αρμονικά διάφοροι πολιτισμοί «απέτυχε εντελώς», ενώ η συζήτηση για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών έχει ανάψει στη Γερμανία.

Ωστόσο η Γερμανία χρειάζεται μετανάστες με εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση, καθώς δεν διαθέτει επαρκές εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, τόνισε η Μέρκελ

Το «πολυπολιτισμικό» δόγμα, σύμφωνα με το οποίο: «Ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και είμαστε ικανοποιημένοι», απέτυχε, είπε η καγκελάριος. .«Αυτή η προσέγγιση απέτυχε πλήρως», τόνισε η Μέρκελ σε συγκέντρωση της νεολαίας του συντηρητικού κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο επικεφαλής του κόμματός της στη Βαυαρία Χορστ Σίχοφερ (CSU) είχε δηλώσει ενώπιον του ίδιου κοινού: «Εμείς, ως Ένωση, δεσμευόμαστε υπέρ του γερμανικού πολιτισμού και κατά του πολυπολιτισμικού. Το πολυπολιτισμικό έχει πεθάνει».

Δηλώνοντας ότι η Γερμανία παραμένει μια χώρα ανοικτή στον κόσμο, η Μέρκελ εντούτοις επισήμανε: «Δεν χρειαζόμαστε μια μετανάστευση που βαρύνει το κοινωνικό μας σύστημα».

Η χώρα ωστόσο χρειάζεται ξένους με εξειδικευμένες γνώσεις παρότι καταρτίζει Γερμανούς ανέργους, υπογράμμισε η καγκελάριος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του γερμανικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Χανς Χέινριχ Ντρίφτμαν, η γερμανική οικονομία στερείται σχεδόν 400.000 μηχανικών και ανθρώπινου δυναμικού με επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης.

«Αυτό μας κοστίζει σχεδόν 1% της ανάπτυξης», είπε στην εφημερίδα Βελτ αμ Σόνταγκ της Κυριακής, συνηγορώντας υπέρ μιας μετανάστευσης ανθρώπινου δυναμικού με εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση.

Πηγή: εφημερίδα Καθημερινή

Σχόλιο "Εν Κρυπτώ": και μιλάμε για μια χώρα που έχει λύσει το πρόβλημα του αριθμού των μεταναστών, της απασχόλησής τους και της δημόσιας ασφάλειας... Στην Ελλάδα που το κράτος δεν μπορεί καν να ελέγξει τον αριθμό των μεταναστών και την ασφάλεια του κέντρου της πρωτεύουσας, ο πρωθυπουργός μιλάει ακόμα για πολυπολιτισμικότητα...

9 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Οκτωβρίου 2010 στις 2:38:00 μ.μ. EEST  

"Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα." Ο Επιμηθεύς σε όλο του το "μεγαλείο"

Ανώνυμος 18 Οκτωβρίου 2010 στις 3:32:00 μ.μ. EEST  

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΜΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


Ο Ισοκράτης λοιπoν απλως διαπιστώνει:

“η πόλις μας (δηλαδή αι αθηναι, η Ελλας Ελλάδος κατα τον Θυκυδίδη), τόσον εχει αφήσει πίσω της (“απολέλοιπε”, “εξεπέρασε”) ως προς την φρόνησιν τους αλλους ανθρώπους, ωστε οι μαθηται αύτης εγιναν διδάσκαλοι αλλων και το ονομα των Ελλήνων πεποίηκε ( = Εδημιούργησε την πεποιημένην, πλαστην εντύπωσιν) δοκειν ειναι ( =να φαίνεται οτι ειναι –δίχως ομως να ειναι) χαρακτηριστικον οχι πια του γένους αλλα της διανοίας και να αποκαλουνται Ελληνες (δεν τους αποκαλουμε εμεις) μαλλον οι μετέχοντες τής ημετέρας εκπαιδεύσεως παρα (οι μετέχοντες) της κοινης φύσεως ( =γεννήσεως, καταγωγης).



Λίγο αργότερα ο Ηρόδοτος με αναφορά στα γεγονότα τον 480-479 π.Χ. παίρνει αφορμή για να διατυπώσει τα βασικά γνωρίσματα της εθνότητας (Ιστορίαι, VII. 144):
«ομαιμον, ομόγλωττον, ιδρύματα κοινά, ηθεα ομότροπα».



ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ , ΟΤΙ ΤΟ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ .
ΑΡΑ ΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ .

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΕΛΕΧΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΔΑΣΚΑΛΑΚΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ .


HEIL GAP

Ανώνυμος 18 Οκτωβρίου 2010 στις 4:21:00 μ.μ. EEST  

Ναι αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τον ΓΑΠ, την Διαμαντοπούλου, Ρεπούση και το λοιπό συνάφι, πλην βεβαίως των Ηρακλειδών τύπου Τσίπρα και του συνασπισταριού το κακό συναπάντημα. Αυτοί δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Μόνο την θολούρα που επικρατεί στο μυαλό τους

Ανώνυμος 18 Οκτωβρίου 2010 στις 6:29:00 μ.μ. EEST  

Enkripto,
Flanker yok!!!

Δες το σχόλιό μου στο άθρο σου για τα κινέζικα Su-27 που δήθεν πήγανε στην Τουρκιά, ήταν ψέματα.

ciao ciao
και σορρυ για το ΟΤ εδώ

θεσσαλος 18 Οκτωβρίου 2010 στις 7:01:00 μ.μ. EEST  

Ζητω ο ηγετης μας. Ο ηγετης ολων των εποχων. Ολοι μας (τουρκοι, αλβανοι, σκοπιανοι, πακιστανοι, αφγανοι, γερμανοι, γαλλοι κλπ) τον ευχαριστουμε. Ειναι οτι καλυτερο εχει βγαλει μια χωρα για ολους τους ανωτερους πολιτισμους. Σαρα και μαρα ολου του κοσμου ενωθειτε. Προορισμος : Γραικυλια, Αντισταση : Μηδεν.
Ζητω YORGOS!!!!...

konion 19 Οκτωβρίου 2010 στις 2:44:00 μ.μ. EEST  

Σὲ λίγο τὰ ἴδια θὰ λέμε καὶ ἐμεῖς, πιστεύω πρὶν εἶναι ἀργά.

konion 19 Οκτωβρίου 2010 στις 2:48:00 μ.μ. EEST  

Ἁπλῶς μερικοὶ ἠλίθιοι πάντα θεωροῦσαν ὅτι προέρχεται ἀπὸ τὶς μεγάλες ἡγεμονικὲς δυνάμεις εἶναι πρὸς ὅφελος τοῦ «καλοῦ τῶν ἀνθρώπων» γενικότερα.
Ἡ ἀλήθεια εἶναι ὅμως ὅτι εἶναι πρὸς ὄφελος τῶν μεγάλων ἡγεμονικῶν δυνάμεων καὶ πρὸς διάλυσι τῆς Ἑλλαδίτσας μας.

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2010 στις 10:56:00 π.μ. EEST  

Αχ κυρία Καγγελάριε!!! Πως τις πετάς έτσι τις τορπίλες σου. Δεν σκέπτεσαι (εν μέσω κρίσεως παρακαλώ) τα ενχώρια παπαγαλάκια του "πολυπολιτισμού" που θα μείνουν άνεργα;; Και τώρα τι θα περιμένει ο φίλτατος Πάκης(Πα. Πα. η πάπια) προς "γονιμοποίηση";;; Πόσο πια θα πρέπει να περιμένει ο Τζέφρυ-ΓΑΠ για να "ανέβει" μια θεατρική παράσταση των Αφγανο-Αλβανο-πακινο-και-λοιπών-κατσαπλιάδων στο Ηρώδειο;;;; Αχ κυρία Μέρκελ μου δεν τ'αμολάνε έτσι αυτά. Σκεφτείτε λίγο τα ..."παιδιά" σας. Είδαμε και πάθαμε να βρούμε νέους κουκουλοφόρους και σεις πάτε να τους αχρηστέψετε;;;Ήμαρτον!

Tommygun 24 Οκτωβρίου 2010 στις 12:57:00 μ.μ. EEST  

Το πολυπολιτισμικο μοντελο ειναι λογικο να εχει και τα καλα του και τα κακα του. Ζωντας μια πενταετια στην Γερμανια, αξιωθηκα να το ζησω και να πιστευω οτι ειναι απολυτα βιωσιμο, διοτι ακριβως υπαρχουν συγκεκριμενα πλαισια, κανονες και νομοι που ρυθμιζουν μεγαλο αριθμο παραμετρων.

Οι μονο που αρνηθηκαν να ενταοθυν σ' αυτο το πλαισιο ηταν οι Τουρκοι, οι υπολοιποι λαοι σε μεγαλο βαθμο αφομοιωθηκαν με την γερμανικη κουλτουρα και νοοτροπια και πορευομαστε καλως.

Παρομοιες δηλωσεις εχουν γινει στο παρελθον και απο στελεχη του SPD, σχετικα με το οτι η Γερμανια δεν αντεχει αλλους αλλοδαπους και μπλα-μπλα-μπλα. Εντασσεται απλως στο πλασιο του "χαιδευουμε τα αυτια του γερμανου υπηκοου", μια και η κυρια Μερκελ γνωριζει απο πρωτο χερι οτι οι Γερμανοι ως λαος ειναι υπερβολικα καλομαθημενοι και θεωρουν μια πληθωρα εργασιων "υποτιμητικες" οποτε χρειαζομαστε καποιον να τις κανει, εξαρτωμαστε δηλαδη απο αυτους τους μεταναστες που κανουν λατζοδουλειες.

Παντςω να την θυμισει καποιος την μικρη μας γελαδιτσα, οτι Τουρκοι και Ελληνες εχτισαν την Γερμανια μετα τον Β' παγκοσμιο Πολεμο. Απλως τοτε που ηταν οι μεταναστες αναλωσιμοι, δεν πειραζαν. Οι επομενες γενιες που σπουδασαν και μπηκαν στην θεση των γερμανοπουλων ειναι αυτες που ενοχλησαν. Οποτε προσπαθει με ευσχημο τροπο να το δειξει. Καλως η κακως ειναι αργα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP