ΓΑΠ : «ευθύνες για την εισβολή έχει η Ελλάδα, όχι ο ελληνικός λαός»..

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Η Ελλάδα έχει ευθύνες για την εισβολή, αλλά δεν έχει ευθύνες ο ελληνικός λαός, ανέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνομιλία που είχε σήμερα με τους πολιτικούς συντάκτες στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου του 2009.

Ερωτηθείς για τη συζήτηση που γίνεται στην Κύπρο ''περί δύο εισβολών'' στη μεγαλόνησο, με αφορμή σχετική αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρόκειται για μια γνωστή και τυπική θέση του ΑΚΕΛ.

Όπως είπε, η Ελλάδα έχει ευθύνες για την εισβολή, αλλά δεν έχει ευθύνες ο ελληνικός λαός. Η εισβολή του '74, πρόσθεσε, είναι τουρκική, εξελίχθηκε σε κατοχή η οποία μάλιστα παραμένει μέχρι σήμερα. Και οι ευθύνες είναι αποκλειστικά τουρκικές γι' αυτό, κατέληξε.

Σκληρή γλώσσα από τη Νέα Δημοκρατία
Είναι αδιανόητο, όσο και ανιστόρητο να εξισώνεται η τουρκική εισβολή στην Κύπρο με το πραξικόπημα κατά του Προέδρου Μακαρίου, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Νέα Δημοκρατία. Σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι «τουλάχιστον ατυχείς οι δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, αν αποδόθηκαν σωστά και οι οποίες δεν βοηθούν, αυτές τις ώρες, στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού». «Είναι αδιανόητο, όσο και ανιστόρητο να εξισώνεται η τουρκική εισβολή στην Κύπρο με το πραξικόπημα κατά του Προέδρου Μακαρίου, μία πράγματι εγκληματική και προδοτική ενέργεια, που έδωσε προσχηματική αφορμή για την τουρκική εισβολή και κατοχή. Κατοχή που διαιωνίζεται για τριάντα έξι ολόκληρα χρόνια, σε προκλητική αντίθεση με τη διεθνή έννομη τάξη και τις αρχές του Ο.Η.Ε.», καταλήγει.

http://www.sigmalive.com/news/politics/311156

8 σχόλια:

enkripto 1 Οκτωβρίου 2010 στις 10:31:00 π.μ. EEST  

Να παραθέσω και ένα σχόλιο του Σάββα Καλεντερίδη για το ίδιο θέμα, το οποίο θέτει τα πράγματα στις σωστές τους διαστασεις :

Oι δηλώσεις αυτές είναι τουλάχιστον άθλιες, για να μην πω προδοτικές.
Ευθύνες για την εισβολή δεν έχουν ούτε οι Έλληνες, ούτε η Ελλάδα.
Ευθύνες για την εισβολή είχαν οι ΗΠΑ και ο εβραϊκός παράγοντας.
Oι Έλληνες αξιωματούχοι που συμμετείχαν στην προδοσία της Κύπρου, δεν εκλέχτηκαν από τον ελληνικό λαό, ήταν εκλεκτοί της αμερικανικής πρεσβείας και της CIA.
Άρα, δεν υπάρχουν ευθύνες ούτε του ελληνικού λαού, ούτε της Ελλάδας.
Τις ευθύνες των ΗΠΑ μάλιστα, αναγνώρισε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ζήτησε συγνώμη μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Τί αθλιότητες είναι αυτές επιτέλους.
Τάχουμε χάσει εντελώς;


http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_7483.html

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2010 στις 11:17:00 π.μ. EEST  

Ο Χριστόφιας δικαιώνει την τουρκική θέση, και έρχεται ο ΓΑΠ και τον καλύπτει.
Πού κατάντησε ο Ελληνισμός.

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2010 στις 2:31:00 μ.μ. EEST  

Όμοιος στον όμοιο και κοπριά στα λάχανα!!
Οι υποστηρικτές του "σχεδίου" Α(υ)νάν με πλήρη "ταύτιση" (εθνοπροδοτικών) απόψεων.
Κατά τον κ. Mind the GAP Jeffry, η Ελλάδα (τα βράχια δηλαδή, τα νησιά, τα χωράφια, η θάλασσα κλπ,) σηκώθηκαν ένα πρωϊ και εισέβαλλαν στην Κύπρο. Άντε μωρέ!!! και αν δεν τρελαθούμε σ'αυτόν τον τόπο, σίγουρα θα αγιάσουμε (με όλους αυτούς τους τσαρλατάνους που έχουμε μπλέξει). Α ρε θεέ μου και πως κρατάς τα κεραμύδια ξεκάρφωτα!!!!!

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2010 στις 3:17:00 μ.μ. EEST  

Από το ΑΚΕΛ και τα βλακορομποτάκια του, δεν περίμενα τίποτα καλύτερο. Ο χαζοστρόφιας ξεπέρασε και τον πλέον αισιόδοξο τούρκο...
Αλλά μήπως και ο παπα-Μακάριος δεν ήταν αυτός που στον ΟΗΕ κατήγγειλε την Ελλάδα για εισβολή; Ποιος υποστήριζε ανέκαθεν τον Μακάριο στην αντεθνική πολιτική του; Μα φυσικά το ΑΚΕΛ!
Μήπως ο χαζοστρόφιας και το ΑΚΕΛ δεν έχουν αναστήσει και πάλι το καθεστώς Μακαρίου στο νησί; Παρακολουθήσεις πολιτών κι εκδηλώσεων από ΕΥΠ, ψυθιριστές και υπονόμευση της Εθνικής Φρουράς (οι Ελλαδίτες αξιωματικοί έχουν φύγει προ πολλού)
Έτσι για να θυμηθούμε μερικές λεπτομέρειες.

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2010 στις 5:03:00 μ.μ. EEST  

Mάλλον καλύτερα Αχρηστόφιας ή και Αντιχριστόφιας .

Αλλά ο Τζέφρυ όμως δεν παίζεται.

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2010 στις 8:24:00 μ.μ. EEST  

Ρε enkripto, τι ήθελες να κάνει ο Τζέφρυ; Να κατηγορήσει τις πατρίδες του, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ;;;;

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2010 στις 12:35:00 π.μ. EEST  

Όχι Ελλάδα και οι Έλληνες οι χουντο-αμερικανοστολιάδες και υποτακτικοί του state Jeffrey μου, εσύ με τους αμερικάνους ξέρω καμιά σχέση!

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2010 στις 6:57:00 μ.μ. EEST  

Children, eirini eimin. At some point Ellines must unite again for a common cause of freedom, love, justice. As things stand, because of the lithargy of the populations, some great event will force the nation to rise up again- not only for Ellas- but for all of humanity- united under Christ. Pray without ceasing for Kyrio's eleusis. Nai erxou Kyrie.

O kairos gar eggys

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP