"Τα ελληνικά μαχητικά σταμάτησαν τις πτήσεις στο Αιγαίο", λένε οι Τούρκοι!

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

H τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα SABAH, στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο « Διάλειμμα στις αερομαχίες στο Αιγαίο» ισχυρίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες δεν έχει γίνει καμία αερομαχία μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών πάνω στο Αιγαίο, λόγω της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα.
Η Sabah γράφει ότι «τα ελληνικά μαχητικά από τις 14 Οκτωβρίου όπου ανακοινώθηκε η επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, έχουν πάψει να πετούν και να «παρενοχλούν» τα τουρκικά μαχητικά, που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις στο Αιγαίο. Οι παρενοχλήσεις αυτές, συνήθως γίνονται με την δικαιολογία της παραβίασης του εναέριου χώρου».

Υποστολή σημαίας σε νησί του Αιγαίου...

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι τις τελευταίες ημέρες τα ελληνικά μαχητικά απλώς παρακολουθούν τις εκπαιδευτικές πτήσεις των τουρκικών μαχητικών και δεν κάνουν καμία πτήση για να τα εμποδίσουν και χαρακτηρίζει αυτή τη κίνηση «η ειρήνη του Ερντογάν στο Αιγαίο»!
Η Sabah συμπεράνει ότι αυτή είναι μια κίνηση για να ηρεμήσουν τα νερά στο Αιγαίο πριν την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα από την 1η Ιανουαρίου του 2010 τα ελληνικά μαχητικά "παρενόχλησαν" 385 φορές τα τουρκικά F-16 πάνω στο Αιγαίο και αυτό είχε κόστος στην ελληνική οικονομία που έφτασε τα 7 εκατομμύρια Ευρώ. Οι τούρκοι αναφέρουν πως στο διάστημα 2000-2009 τα ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν 19888 φορές και το κόστος των "παρενοχλήσεων" έφτασε τα 444 εκατομμύρια Ευρώ.

Πηγή: OnAlert

3 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 23 Οκτωβρίου 2010 στις 5:08:00 μ.μ. EEST  

Δηλαδη δεν ανοιξαμε μονο την αγκαλια μας στον Ερντογκαν,αλλα και κατι αλλο...

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2010 στις 9:39:00 μ.μ. EEST  

Θα κρατήσω μία (μεγάλη) επιφύλαξη.

Θεωρώ πολύ πιθανότερο να πρόκειται για τουρκικές ΨΕ, παρά να είναι αληθινή η είδηση.

ΑΧΕΡΩΝ 24 Οκτωβρίου 2010 στις 11:07:00 μ.μ. EEST  

Εγω παντως εχω περισσοτερες επιφυλαξεις απεναντι στους -ας πουμε-δικους μας.Υπενθυμιζω οτι το 1974 στην Κυπρο,το ΡΙΚ και οι ΕΙΡΤ και ΥΕΝΕΔ,δεν επειθαν με τις αρλουμπες τους.Για παραδειγμα,καλουσαν τον Ε\Κ πληθυσμο να παραμεινει στις εστιες του κατα τον Αττιλα2.Στο βιβλιο του 'ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ',ο τοτε υπολοχαγος Ε.Σταματης,ομολογει οτι οι μαχιμοι επαιρναν περισσοτερο στα σοβαρα τον Τ/Κ ρ/σταθμο 'μπαυρακ'.Δυστυχως.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP