Yπουργείο Eξω(φρε)νικών
Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010
• Τραγική η προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει την απαράδεκτη έναρξη συνομιλιών με την Τουρκία, με αντικείμενο ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.
• Και τι δεν ακούσαμε: Ότι η Ελλάδα «δεν φοβάται» – επομένως μπορεί η Τουρκία να θέτει στο τραπέζι και να συζητά μαζί της η Ελλάδα κάθε διεκδίκηση και αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ακούσαμε ότι δεν υπήρξαν μυστικές διαπραγματεύσεις, γιατί είχε ειπωθεί ότι θα βρίσκονταν οι κ. Ζέππος και Σινιριόγλου – χωρίς φυσικά ποτέ να ανακοινωθεί ότι αντικείμενο της συνάντησης ήταν αεροναυτιλιακά θέματα...
• Ο κ. Ζέππος διαπραγματεύτηκε το έτερο σκέλος των διερευνητικών επαφών, σε ό,τι αφορά τον εναέριο χώρο του Αιγαίου (απλώς οι Τούρκοι φρόντισαν να έχουν τον ίδιο συνομιλητή, τον κ. Σινιρλίογλου και στις δύο διαδικασίες). Όταν είδαν τον κίνδυνο της αποκάλυψης, από την τουρκική πλευρά, της μυστικής διαπραγμάτευσης, προσπάθησαν να την «κάψουν».
• Εξάλλου, εάν πράγματι επρόκειτο περί μη σχεδιασμένης διαρροής, θα ήταν πανεύκολη υπόθεση να εντοπιστεί ο «ένοχος». Τα τηλεγραφήματα αυτά έχουν έως τρεις (3) αποδέκτες. Ο νοών νοείτω. Για παράδειγμα, να σας πούμε ότι στην αρμόδια διεύθυνση έψαχναν την εφημερίδα για να ενημερωθούν...
• Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι το δημοσίευμα (στα «ΝΕΑ») περιλάμβανε στο τέλος και το «ηθικό δίδαγμα»: Ο κ. Παπανδρέου, όταν αντιλήφθηκε ότι οι Τούρκοι θέλουν να στρέψουν τη συζήτηση σε θέματα κυριαρχικών δικαιωμάτων, έδωσε εντολή για «πάγωμα επ' αόριστον» των συζητήσεων αυτών.
• Προσπάθησαν να εμφανίσουν τον κ. Παπανδρέου ως τον ηγέτη που απέτρεψε την «εθνική υποχώρηση», παραβλέποντας το γεγονός ότι ο ίδιος είχε αποδεχτεί την πρόταση Ερντογάν για μυστικές διαβουλεύσεις με θέμα τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.
• Η οποιαδήποτε συζήτηση περί δήθεν μείωσης της έντασης στο Αιγαίο εκ προοιμίου οδηγεί σε διαπραγμάτευση επί ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, καθώς τα μεν τουρκικά αεροσκάφη ίπτανται ελληνικού εναέριου χώρου για να περάσουν σε διεθνή εναέριο χώρο, ο έλεγχος του οποίου έχει παραχωρηθεί στις ελληνικές αρχές, ενώ αντίθετα τα ελληνικά κινούνται από ελληνικό σε ελληνικό εναέριο χώρο, με διαστήματα πτήσης σε διεθνή εναέριο χώρο του ελληνικού FIR.
• Πολύ απλά: Η Τουρκία επιδιώκει και κατοχυρώνει με τέτοιου είδους συνομιλίες το δικαίωμα να συναποφασίζει με την Ελλάδα για τους όρους «χρήσης» του εναέριου χώρου στο Αιγαίο, στα θεμέλια μιας μορφής συνδιαχείρισης στο Αιγαίο.
• Η σκοπιανή κυβέρνηση έχει πάρει υπέρ το δεόν σοβαρά τον ρόλο της ως προεδρεύουσας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Έτσι ο κ. Μιλόσοσκι πρωτοστατούσε στη λήψη απόφασης για το θέμα των απελάσεων Ρομά, κάτι που αφορά, όπως καταλάβατε, τη Γαλλία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Σαρκοζί και η κυβέρνησή του μάλλον δεν θα εκτιμήσουν αυτό το ενδιαφέρον του κ. Μιλόσοσκι στο να καταδικασθεί ουσιαστικά η Γαλλία από το ΣΤΕ, αν κρίνουμε από τα όσα άκουσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όταν επιχείρησε να στραφεί εναντίον της Γαλλίας…
• Το συνήθως λαλίστατο υπουργείο Εξωτερικών λησμόνησε προφανώς να εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση για την πολύ σημαντική απόφαση της Νομικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που χαρακτήρισε ουσιαστικά παράνομο τον Κανονισμό της Επιτροπής για απευθείας εμπόριο της ΕΕ με τα κατεχόμενα. Έκτος εάν δεν ήθελε να προκαλέσει τον κ. Ερντογάν παραμονές επίσκεψής του στην Αθήνα.
• Δεν γνωρίζουμε πότε δόθηκε η συνέντευξη του κ. Ερντογάν στον ΣΚΑΪ, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ήταν γνωστό στους παροικούντες τη Β. Σοφίας ότι ο κ. Νετανιάχου δεν επρόκειτο να έρθει στην Αθήνα, τέθηκε από τον έλληνα δημοσιογράφο το ερώτημα στον κ. Ερντογάν εάν ήταν διατεθειμένος να τον συναντήσει στη Βουλιαγμένη. Και εκ του ασφαλούς ο κ. Ερντογάν έκανε την υπερήφανη εξωτερική πολιτική του, δηλώνοντας ότι αν πάει στην Αθήνα ο Νετανιάχου, δεν θα πάει ο ίδιος στο συνέδριο του Γιώργου (και ολίγον της Τίνας).
• Εκτός εάν φυσικά ατόνησε η προσπάθεια της Αθήνας να πείσει τον κ. Νετανιάχου να έρθει στο συνέδριο, λόγω του βέτο που είχε θέσει ο κ. Ερντογάν…
• Γιατί άραγε ο κ. Ερντογάν δεν επέλεξε να μείνει στον τόσο ωραίο και ασφαλή χώρο του Αστέρα της Βουλιαγμένης; Πάντως ο μοναδικός λόγος που επέλεξε τη Μ. Βρεταννία δεν ήταν η θέα της στην πλατεία Συντάγματος, αλλά μάλλον το πλεονέκτημα που προσέφερε για ραντεβού μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των δημοσιογράφων και όλων των άλλων που είχαν μαζευτεί στη Βουλιαγμένη.
• Ενδιαφέροντα στοιχεία πληροφορηθήκαμε από την ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών για το βιογραφικό του φον Δημητρίου Α’.
• Ο κ. Δρούτσας γεννήθηκε στη Λευκωσία –εν μέσω δικτατορίας στην Ελλάδα– αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι το βιογραφικό, έξυπνα γραμμένο, αναφέρει ότι «μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ξεκίνησε, το 1994, την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως βοηθός καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ερευνητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης», χωρίς να διευκρινίζει πώς εξελίχθηκε η ακαδημαϊκή καριέρα ενός «βοηθού καθηγητή».
• Ο κ. Δρούτσας φρόντισε ο ίδιος, πάντως, να απομυθοποιήσει και την περίφημη σχέση του με την αυστριακή... καγκελαρία, καθώς λίγο-πολύ είχαμε όλοι θεωρήσει ότι ουσιαστικά χάρασσε επί έτη την αυστριακή διπλωματία. Αναφέρει λοιπόν στο πιο προσγειωμένο βιογραφικό του:
«Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, διετέλεσε, από το 1998, νομικός σύμβουλος στο επιτελείο του υπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα καγκελάριου της Αυστρίας, Wolfgang Schessel.
Toν Σεπτέμβριο 1999 επέστρεψε στην Ελλάδα ως ειδικός σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Α. Παπανδρέου…» Σε απλά ελληνικά: έκανε ένα πέρασμα στο διάστημα 1998-1999 (το οποίο μπορεί να είναι απλώς μερικοί μήνες) από το νομικό γραφείο του τότε αυστριακού υπουργού Εξωτερικών.
Και μετά βρέθηκε στην άκρη της σκάλας που τον οδήγησε στο νεοκλασικό της Β. Σοφίας…
• Πράγματι λαμπρή πορεία, εάν υπολογίσεις ότι από εκεί πέρασαν πραγματικές φυσιογνωμίες της ελληνικής πολιτικής και πνευματικής ζωής.
Αλλά από την Ελλάδα του Μνημονίου, τι απαιτήσεις να έχεις….
Απο την στήλη "Yπουργείο Eξω(φρε)νικών" της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής.
8 σχόλια:
Φαντάρος πήγε;
Σὰν πολὺ δὲν τρέμουνε τὴν Τουρκία;
Γιατί τόση δειλία;
Αμα την ετρεμαν την τουρκια θα φυλαγονταν.. δεν θα εστηναν κωλο. Απλα δεν μιλαμε για δειλια.. μιλαμε για προδοσια.. απροκαλυπτα και ακαλυπτα. ΑΠΛΑ..
Οταν ερθει η ωρα - πολυ συντομα οπως φαινεται -, παλι τα παρισια και η αιγυπτος κοντα θα ειναι για τους ηγετες μας και τους αυλοκολακες. Μετα, για αλλη μια φορα, θα μεινουμε ενα τσουρμο "εθνικιστες" να πεθανουμε για να σωσουμε οτι θα μπορουμε απο τον σουλτανο μας ερντογαν και οποιο αλλο καρακι αλβανο, σκοπιανο κ.λ.π τριβει τα χερια του χαρη στον τζεφρυ μινεικο που ο ελληνικος λαος ΕΠΕΛΕΞΕ για αντιπροσωπο του ελληνικου ΕΘΝΟΥΣ.
Μπραβο μας. Ζητω το βολεμα!..
Ακομα και τωρα..
Μονο που το πολυ το βολεμα μας παει πλεον απευθειας για θεση σε χαρεμι.. Ξανα μπραβο μας..
Για οποιον εχει παιδια μια φιλικη συμβουλη.. Μαθετε στα παιδια ιστορια. Την Ιστορια του Ελληνικου Εθνους. Οπως εχει πει και ο Ιων Δραγουμης " ..ενας να μεινει το Εθνος θα Υπαρχει.. ". Προς το παρον για μενα υπαρχει μια κορη που δεν εχει παει ακομα νηπια. Την ιστορια που θα προσπαθησουν να της πλασαρουν στα ξενων συμφεροντων ιδρυματα που λεγονται σχολεια, δεν θα τη χαψει. Θα τη χλευασει και θα απαντα μ αυτη που ξερει και θα μαθει απο τις πηγες που πρεπει με τη βοηθεια μου. Ηδη, δυστυχως που συμβαινει, γνωριζει οσα δε γνωριζουν εφηβοι επιπεδου λυκειου. Ετσι μας καταντησαν κι προσπαθουν για χειροτερα. Κριμα για την νεολαια μας, κριμα για το Εθνος. Παρ ολα αυτα ας προσπαθησουμε ολοι να μεταδωθει η αληθινη και ενδοξη ιστορια μας. Ο σκοπος ειναι ιερος και το αποτελεσμα θα ειναι ελληνοπουλα με ψυχη μεσα τους και με λογο απεναντι σε οποιο ξεφτιλισμενο υποκειμενο τυπου μινεικο, δραγωνα, δρουτσα, μμε κλπ. Δε φτιαχνω την κορη μου για να ειμαι περηφανος γι αυτην..Το κανω για να ειναι εκεινη περηφανη που γεννηθηκε ελληνιδα. Αυτο ακριβως που δεν αντεχουν οι προδοτες του Εθνους. Καντε κι εσεις το ιδιο στα παιδια σας, στα ανιψια σας, σε οποιοδηποτε φυτωριο της πατριδας. Μην τα αφησουμε να γινουν ενα τιποτα. Εχουν πατριδα, και ειναι η πιο τιμημενη. Καντε η γνωση της ελληνικης ιστοριας να ειναι η τροφη τους. Δεν ειναι δυσκολο. Απλα δωστε τους κινητρα. Και η ιστορια μας ειναι γεματη απο κινητρα. θα δειτε τα ματια τους να σπινθηριζουν ακουγοντας για την πατριδα μας. Εγω το βλεπω. Το ζω. Δειτε το κι εσεις. Κοντρα σε ολα και σε ολους. "..ενας να μεινει φτανει.."
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=21612
Θεσσαλε,ετσι ακριβως το βλεπω και εγω.
Τοτε ελπιζω να χεις παιδια για να χεις να φτιαχνεις ελληνες, κι αν δεν εχεις ευχομαι να αποκτησεις πολλα , μπας και κανουμε πλειοψηφια..
Δημοσίευση σχολίου