Ερντογάν: Οι εξοπλισμοί φταίνε για την κρίση στην Ελλάδα !

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Πίσω από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους του πανεπιστημίου Πιρί Ρεΐς στην Κωνσταντινούπολη, το Σάββατο, είπε τα εξής:

“Επί χρόνια ξόδεψαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στους εξοπλισμούς. Εναντίον τίνος; Αυτό είναι γνωστό. Και σε τι ωφέλησε αυτό; Η τεχνολογία των όπλων και η αμυντική βιομηχανία αλλάζει και αναπτύσσεται συνεχώς. Όταν ξοδεύετε τα χρήματα αυτά, υποθηκεύετε και το μέλλον της χώρας σας. Αυτό ήταν το βαρύ τίμημα της κατασκευής φανταστικών εχθρών για τη γείτονά μας. Δεν πρέπει να υποπέσουμε στο ίδιο λάθος“.

Υπενθυμίζουμε ότι υπέρ της μείωσης των εξοπλισμών τάσσεται σε όλους τους τόνους και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Φλας, ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι με το πρόσχημα της τουρκικής απειλής στήθηκε ένα πάρτι στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών και ορισμένοι έφτιαξαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες (!).

Απο την άλλη βεβαίως ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προαναγγέλλει επέκταση στην θάλασσα (υφαλοκρηπίδα): "Στο παρελθόν υπήρχε η έκφραση ότι η Τουρκία είναι περιστοιχισμένη από τρεις πλευρές από θάλασσα και από τέσσερις πλευρές από εχθρούς. Επί χρόνια, δεν κάναμε αυτά που έπρεπε για τη θάλασσα, αλλά ξοδεύτηκαν η ενέργεια και η ελπίδα της χώρας μας στο όνομα των φανταστικών εχθρών. Η Τουρκία, ασχολήθηκε επί χρόνια με τους φανταστικούς εχθρούς που κατασκευάστηκαν στο εσωτερικό και το εξωτερικό και δεν κατάφερε να αφιερώσει χρόνο στις θάλασσές της, τα μέταλλά της, τους ποταμούς της και το κυριότερο, στον άνθρωπό της, στο ανθρώπινό της δυναμικό, στους νέους, τα παιδιά και την παιδεία, δηλαδή στο μέλλον της“.

http://www.antinews.gr/?p=64699


9 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΥΝΕΥΣ 5 Οκτωβρίου 2010 στις 6:59:00 μ.μ. EEST  

Ακριβώς αυτό που ισχυρίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός έλεγαν επίμονα και για μεγάλο χρονικό και κάποιοι εδώ στην Ελλάδα αλλά μετά τα νέα στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα σώπασαν διότι το κόστος των αμυντικών δαπανών της χώρας είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα μυθώδη ποσά που σπαταλούνται χωρίς αντίκρισμα με κομματικά κριτήρια στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2010 στις 7:06:00 μ.μ. EEST  

Δημήτριε,

τυχαίο; δεν νομίζω..

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2010 στις 9:56:00 μ.μ. EEST  

Κι εγώ που νόμιζα ότι φταίνε οι αρπαχτές... των κομματοληστών

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2010 στις 3:10:00 π.μ. EEST  

"ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι με το πρόσχημα της τουρκικής απειλής στήθηκε ένα πάρτι στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών και ορισμένοι έφτιαξαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες (!).
Και γιατι δε παει να μας φερει τα λεφτα που χτισανε περιουσιες καποιοι αλλοι ο Υπουργος μας?Τους φοβαται?Ή τους κανει πλατη και μας τα λεει για λαϊκισμο??Κατι τετοιους φτηνιαρηδες εχει το πασοκ εκει μεσα,σαν τον αλλο τον κυριο,τον "μαζι τα φαγαμε"!Σε τι χερια επεσε αυτη η χωρα...

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2010 στις 9:10:00 π.μ. EEST  

Έχετε παρατηρήσει πως όλοι αυτοί που τα ισχυρίζονται αυτά έχουν ... τουρκαλβανικά επώνυμα;;; Πχ Μπεγλίτ, Κουλουμπί κλπ κλπ...

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2010 στις 9:47:00 π.μ. EEST  

αντε παμε παλι..μια χαρα Ελληνες είναι φίλε μου και Ελληνικότατα τα επώνυμα

Αλλού είναι το πρόβλημα και με της συνωμοσιολογικές θεωρίες περι καταγωγής κτλ, πεταμε την μπάλα στην κερκιδα..

ΑΧΕΡΩΝ 6 Οκτωβρίου 2010 στις 9:52:00 π.μ. EEST  

Ανωνυμε 6/10 9.10
Ελεος με αυτη την μανια να ανακαλυπτετε παντου επωνυμα τουρκικης προελευσεως η ακουστικης!Πως να το κανουμε,ειναι και αυτη μια ακομα παρακαταθηκη της τουρκοκρατιας.Ομως ονοματα οπως Λοβερδος,Δραγωνα,Ραγκουσης,Βαλλιανατος,Δημητρας,κλπ κλπ,και αυτα τουρκικα ειναι;Εγω παντως,σε οτι με αφορα,προτιμω ξενα ονοματα αλλα Ελληνικες ψυχες,οπως Μερλιν,Ρουσσεν,Σεεμαν,Νιδερ,παρα ονοματα μεν Ελληνικα,αλλα ψυχες γενιτσαρων.

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2010 στις 10:57:00 π.μ. EEST  

Μα τω θεώ,κυνηγάς φαντάσματα.Σύνελθε.

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2010 στις 12:35:00 μ.μ. EEST  

η Ελλάδα δεν εξοπλιζόταν και δεν εξοπλίζεται για να επιτεθεί, ούτε οι εξοπλισμοί έχουν ως στόχο «φανταστικούς εχθρούς». Η Ελλάδα εξοπλίζεται προκειμένου να αμυνθεί έναντι της πραγματικής τουρκικής απειλής, που δεν είναι ούτε φανταστική ούτε κατασκευάστηκε στο μυαλό των Ελλήνων. Η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, η κατοχή που συνεχίζεται για 36 χρόνια, τα μη αποκρυβόμενα στρατηγικά σχέδια των Τούρκων στην Κύπρο -τα οποία αποκαλύπτονται στο βιβλίο του Αχμέτ Νταβούτογλου-, οι καθημερινές παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας, στον αέρα και στη θάλασσα, από τα τουρκικά πολεμικά, οι βλέψεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, και πολλά άλλα, δεν είναι «φανταστικοί κίνδυνοι».

Είναι υπαρκτοί και απλώς η Άγκυρα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να εφορμήσει.

Εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ
http://goo.gl/9sCx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP