Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Επανεκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ το βιβλίο του Μάνου Ηλιάδη, Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ (Α’ Τόμος), που όταν πρωτοκυκλοφόρησε, το 1998, τάραξε τα νερά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς και κυρίως στην ίδια τη γείτονα χώρα, όπου η ΜΙΤ προχώρησε στη μετάφραση και την παράνομη έκδοση και κυκλοφορία του στην τουρκική αγορά βιβλίου. Όταν κυκλοφόρησε θεωρήθηκε από Έλληνες και ξένους μελετητές και αναλυτές ως ‘ευαγγέλιο’, αφού πήρε επάξια τον τίτλο της πιο συστηματικής και ενδελεχούς μελέτης παγκοσμίως γύρω από την ιστορία, την οργάνωση-διάρθρωση, τις επιχειρησιακές δυνατότητες, τις πρακτικές και τη δράση της ΜΙΤ και των άλλων υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών της Τουρκίας.

Τώρα, εν όψει της έκδοσης και κυκλοφορίας του Β΄ Τόμου του εν θέματι βιβλίου, που θα αφορά τη συνέχεια και τις εξελίξεις γύρω από τη ΜΙΤ και τις λοιπές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας από το 1998 και εντεύθεν,ο εκδοτικός οίκος ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ προχώρησε στην επανέκδοση του μνημειώδους έργου του Μάνου Ηλιάδη, Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ (Α’ Τόμος), που αποτελεί πολύτιμο εργαλείο γνώσης και ανάλυσης της πολιτικής που ασκεί η Τουρκία δια των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας και μέσα από τη δράση παρακρατικών και παραστρατιωτικών ομάδων και συμμοριών, που ελέγχονται ασφυκτικά από το τουρκικό ‘βαθύ’ κράτος.

Τίτλος: Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ (Α’ Τόμος)
ISBN: 960836243-1
Σελίδες: 512
Τιμή: 28 ευρώ
Κεντρική Διάθεση: Εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
Φιλελλήνων 14, Σύνταγμα, Αθήνα,
Τηλ. 210 3316036, Φαξ 210 3250421, e-mail: info@infognomon.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Οκτωβρίου 2010 στις 11:29:00 π.μ. EEST  

Το θέλω !!!

Ανώνυμος 7 Οκτωβρίου 2010 στις 11:51:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 11:29:00

Φίλε μου, διαβάζεις τα στοιχεία, μπορείς να ενεργήσεις αναλόγως. Μη το κάνουμε εδώ φέϊσμπουκ με χαζοχαρούμενα σχόλια!

Ανώνυμος 9 Οκτωβρίου 2010 στις 11:57:00 μ.μ. EEST  

απο την στήλη Εν Αμύνη :

"Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να το διαβάσουν στο παρελθόν και ερωτούσαν κατα καιρούς που μπορούσαν να το προμηθευτούν, κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα σε επανέκδοση (4η έκδοση) το βιβλίο του συντάκτη της στήλης ¨¨Οι Τουρκικές Μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ¨

Το βιβλίο (512 σελίδες 28 ευρώ) κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Infognomon του φίλου Σάββα Καλεντερίδη, ο οποίος εκρίθη ως... ο πλεόν κατάλληλος να το εκδώσει. Ως δράστης του πονήματος, ο συντάκτης της στήλης δεν νομιμοποιείται να το κρίνει απο αυτή την στήλη όπως έκανε για αναλογα πονήματα αλλων φίλων του.

Σύντομα ολοκληρώνεται και ο δεύτερος τόμος ο οποίος θα καλύπτει τις δραστηριότητες της τουρκικής υπηρεσίας μεχρι της μέρες μας με ακόμη ποιο πλούσιο υλικό και αποκαλύψεις. Θα εκδοθεί απο τον ίδιο εκδοτικό οίκο."

Ανώνυμος 20 Απριλίου 2011 στις 8:44:00 μ.μ. EEST  

Τόσοι άσχετοι γίνονται διδάκτορες, ενώ είναι ιστορικοί "γιαλαντζή", ήγουν τιποτένιοι και ως επιστήμονες και ως άνθρωποι!

Τον κ. Μάνο Ηλιάδη, ο οποίος έχει συγγράψει πληθώρα βιβλίων και επιστημονικότατων ανακοινώσεων κατά κάποιον τρόπο, συγγραφέα του πράγματι σπουδαίου αυτού βιβλίου, γιατί δεν του απονέμουν "τιμής ενέκεν" τον τίτλο του Διδάκτορος ;

Θα μου πείτε με τον Ιστορικό κ. Σαράντο Καργάκο τι έχουν κάνει, για να αναγνωρίσουν τον Μάνο Ηλιάδη ως Διδάκτορα τιμής ενέκεν !


Ευμένης ο Καρδιανός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP