Επερώτηση για τις τορπίλες των νέων υποβρυχίων

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Το θέμα της απουσίας σύγχρονων τορπιλών για τα υπο παράδοση υποβρύχια U-214 έθεσε με επερώτηση του προς τον ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλο, ο τομεάρχης Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης,Θεόφιλος Λεονταρίδης. Όπως είναι γνωστό τα νέα υποβρύχια θα στερούνται σύγχρονων τορπιλών για άγνωστο μέχρι στιγμής διάστημα.

"Όπως είναι γνωστό, προ ολίγων ημερών υπεγράφησαν από τον κ. Υπουργό οι Συμφωνίες πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Ναυπηγείων στην Abu Dhabi Mar, οι τροποποιήσεις των παλαιών Συμβάσεων των υποβρυχίων τύπου 214 και 209, καθώς και η νέα Σύμβαση για την κατασκευή επιπλέον δύο υποβρυχίων τύπου 214. Τα 6 συνολικά (4 + 2) νέα αυτά υποβρύχια τύπου 214, όπως και το εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο τύπου 209 θα διαθέτουν προηγμένα οπλικά συστήματα και μέσα εντοπισμού στόχων σε μεγάλες αποστάσεις, τα οποία έχουν κοστίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ. Επειδή από επιχειρησιακής απόψεως ένα σύστημα δεν θεωρείται ολοκληρωμένο αν δεν διαθέτει τα κατάλληλα όπλα, και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα υπερσύγχρονα αυτά υποβρύχια δεν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους χωρίς την αυτονόητη διαθεσιμότητα σύγχρονων τορπιλών. Επειδή από έγκυρες πληροφορίες τα οπλικά συστήματα που έχουν ήδη εγκατασταθεί στα υπό παραλαβή υποβρύχια έχουν δυνατότητα να βάλλουν μόνον συγκεκριμένου τύπου και χώρας σύγχρονες τορπίλες, ενώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί αύξηση του συμβατικού κόστους προκειμένου τα οπλικά αυτά συστήματα να είναι συμβατά και με άλλου τύπου τορπίλες. Επειδή στις υπογραφείσες ως άνω Συμβάσεις δεν υπάρχει πρόνοια για την ταυτόχρονη απόκτηση σύγχρονων τορπιλών υποβρυχίων. Επειδή κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου (την 5-10-2010), ο κ. Υπουργός μιλώντας για τον προγραμματισμό των επόμενων εξοπλιστικών προγραμμάτων, δεν αναφέρθηκε σε πρόγραμμα σύγχρονων τορπιλών υποβρυχίων.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

  1. Εάν το πρόγραμμα απόκτησης σύγχρονων τορπιλών υποβρυχίων το οποίο συζητείται ήδη από το 2001 και το οποίο αποτελεί ουσιαστική επιχειρησιακή ανάγκη και πολλαπλασιαστή ισχύος, είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης? Αν ναι, πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες?
  2. Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι τα υπό παραλαβή υποβρύχια έχουν δυνατότητα να βάλλουν μόνον συγκεκριμένου τύπου και χώρας σύγχρονες τορπίλες, και πόσο εκτιμάται το κόστος της μετατροπής ώστε το οπλικό τους σύστημα να δύναται να βάλλει και άλλου τύπου τορπίλες?

H απάντηση του ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλου αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

6 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2010 στις 5:04:00 μ.μ. EEST  

"Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:


1.Εάν το πρόγραμμα απόκτησης σύγχρονων τορπιλών υποβρυχίων το οποίο συζητείται ήδη από το 2001 και το οποίο αποτελεί ουσιαστική επιχειρησιακή ανάγκη και πολλαπλασιαστή ισχύος, είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης? Αν ναι, πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες?"

Ερωτάται ο κ.Λεονταρίδης: από το 2004 ως το 2009 τι στο καλό έκανε η κυβέρνησή του για την προμήθεια τορπιλλών; Πυρομαχικών για τα Leo2 HEL; Τον κ. Βασιλάκο τον έχει ακουστά ο κ. Λεονταρίδης;

ΟΥΣΤ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!!!

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΟΣΟ ΕΙΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ Μ@Λ@Κ!Ε$ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ!!!

enkripto 10 Οκτωβρίου 2010 στις 5:17:00 μ.μ. EEST  

είπες την μαγική λέξη ανώνυμε : Βασιλάκος.

διακομματικός και αμετακίνητος..

ΑΧΕΡΩΝ 10 Οκτωβρίου 2010 στις 5:17:00 μ.μ. EEST  

Επερωτηση προς τον κ.Λεονταριδη:τι επραξε το κομμα του επι 5,5 ετη για το συγκεκριμενο θεμα;Φαινεται οτι η θητεια στην αντιπολιτευση οξυνει την ευαισθησια,αλλα απαλυνει την μνημη.Εγω απο την πλευρα μου δεν αστειευομουν,οταν σε προγενεστερο μου σχολιο επι του ιδιου θεματος εδειχνα ως ´´λυση´´τις mk-8.Οπως δεν αστειευομαι οταν λεω οτι δεν ειναι τυχαιο οτι στους εξοπλισμους λαμβανει χωρα εγκλημα εκ προμελετης,και μαλιστα αμφιδρομο:απο την μια επιβαρυνεται η εθνικη οικονομια,απο την αλλη ομως,βραχυκυκλωνεται και η αμυνα σε παραλυση και αφασια λογω εκκρεμοτητων οπως αυτη των υ/β.ΕΧΩ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2010 στις 7:40:00 μ.μ. EEST  

H απάντηση είναι γνωστή από τότε που ακυρώθηκε το πρόγραμμα των 51 τορπιλλών. Τα νέα υποβρύχια θα χρησιμοποιούν τις παλαιότερες γερμανικές τορπίλλες που διαθέτει το ΠΝ.
Κατά τα άλλα ο Βασιλάκος είναι κλασσική περίπτωση τεμπέλη και ανίκανου καρεκλοκένταυρου που λεηλατεί το δημόσιο με τον μισθό που "αρπάζει" γιατί να τον κερδίζει αποκλείεται.

ΜΠΟΥΝΤΡΟΣ 10 Οκτωβρίου 2010 στις 9:48:00 μ.μ. EEST  

ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ, ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

enkripto 10 Οκτωβρίου 2010 στις 10:04:00 μ.μ. EEST  

υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι εν μέσω κινδύνου ακύρωσης ολόκληρου του προγράμματος υποβρυχίων δεν τρέχεις να αγοράσεις τορπίλες..πρώτα εξασφαλίζεις οτι θα έχεις υποβρύχια..(πράγμα που ΔΕΝ εκανε ο απαραδεκτος πρώην ΥΕΘΑ)

Εν πασει περιπτώση δεν νομίζω ότι μπορούμε να χρεώσουμε στον Λεονταρίδη την καταστροφική θητεία Μεημαράκη και τις επιλογές του.Αυτά τα "παράσημα" τα κέρδισε επάξια ο πρώην υπουργός.

Για να αποδίδουμε τα του καίσαρος τω καισαρι..

Υπάρχει θέμα και ορθώς κατέθεσε την ερώτηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP