Υπόθεση κατασκοπείας - με αναφορές και στην Ελλάδα - συγκλονίζει την Τουρκία

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Πολεμικά σχέδια για ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου φέρεται να βρίσκονται μεταξύ σχεδίων που εκλάπησαν από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο υπόθεσης κατασκοπείας.

Οι σχετικές αναφορές του τουρκικού Τύπου κάνουν λόγο για «Ελληνίδα κατάσκοπο», η οποία καταζητείται. Εκτός από το Πολεμικό Ναυτικό το κύκλωμα φέρεται να είχε στοχοποιήσει ένα ινστιτούτο ερευνών και αμυντικές βιομηχανίες.

Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν συλληφθεί επτά άτομα, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί και ο ένας διαθέτει το βαθμό συνταγματάρχη. Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπείας και της εκβίασης.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακριθεί συνολικά 12 άτομα, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει ο ίδιος εισαγγελέας που επιφορτίστηκε με τις έρευνες για το δίκτυο Εργκένεκον, Φικρέτ Σετσέν.

Δύο εκ των υπόπτων εργάζονται στην TUBITAK, το ερευνητικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Τουρκίας.

Το κύκλωμα λειτουργούσε με εκδιδόμενες γυναίκες που προσέγγιζαν στρατιωτικούς εκβιάζοντάς τους για την απόσπαση πληροφοριών. Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας Star, έγγραφα διέρρευσαν από τη ναυτική βάση του Ακσάζ, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και από τη διοίκηση της Σχολής Ναυτικού Πολέμου. Μεταξύ αυτών είναι σχέδια για ασκήσεις και επιχειρήσεις, θέσεις φυλακίων μονάδων, σημεία όπου υπάρχουν κάμερες σε στρατόπεδα και σχέδια προσομοίωσης πολέμου -μεταξύ αυτών και ο πόλεμος με την Ελλάδα.

Η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει ότι η τουρκική αστυνομία αναζητά τα ίχνη «Ελληνίδας κατασκόπου», η οποία υποτίθεται πως μετέφερε τα εν λόγω στοιχεία στην Ελλάδα (τα συγκεκριμένα στοιχεία εκλάπησαν από τη ναυτική βάση στη Μαρμαρίδα και το Γενικό Επιτελείο Πολεμικού Ναυτικού).


Η όλη υπόθεση ήλθε στο φως από τον δημοσιογράφο Αλί Μπιράντ στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Kanal D το βράδυ της Πέμπτης.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μερικές μέρες. Στις έρευνες που έγιναν σε διάφορα σημεία σε εννέα πόλεις της Τουρκίας βρέθηκε υλικό, το οποίο περιλαμβάνει και διάφορα βίντεο, η εγγραφή των οποίων έγινε με κρυφές κάμερες.

Μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών που στοχοποιήθηκαν βρίσκονται η ASELSAN (στρατιωτικά ηλεκτρονικά συστήματα) και η HAVELSAN (ηλεκτρονικά μαχητικών αεροσκαφών).

Πηγή: εφημερίδα "Τα Νέα"

Σχόλιο Εν Κρυπτώ: Κάποιοι Έλληνες "δημόσιοι υπάλληλοι" φαίνεται πως κάνουν καλά τη δουλειά τους, κκ. της κυβέρνησης...

9 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2010 στις 5:40:00 μ.μ. EEST  

Ας ελπίσουμε ότι και αυτά τα ΑΞΙΑ παιδιά της Ελλάδος, δεν θα έχουν την "τύχη" του Στηβ Λάλας. Πάντως τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και παράσημο για την πράξη τους. Με τέτοια παιδιά η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη. Αρκεί να μην βρεθούν "πουλημένοι" στον (δύσκολο) δόμο τους.

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2010 στις 5:58:00 μ.μ. EEST  

ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ...?

AegeanHawk 29 Οκτωβρίου 2010 στις 6:55:00 μ.μ. EEST  

Είναι πάντως η δεύτερη "εξάρθρωση" δικτύου κατασκοπείας που αποκαλύπτουν οι "γείτονες" μας.

Η αντικατασκοπεία τους δείχνει να δουλεύει "σωστά".

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2010 στις 7:11:00 μ.μ. EEST  

ΜΠΑΒΟ ΣΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2010 στις 7:19:00 μ.μ. EEST  

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2010 στις 8:08:00 μ.μ. EEST  

Μαλλον για προπαγανδα (για ενχωρια-τουρκια χρηση) πηγαινει και οχι για τσακαλια... Τα τζαμια τα ξεχασαμε??? Η προπαγανδα εχει 2 οψεις κυριως οταν αφορα τετοιες "κυβερνησεις" . Μηπως συσπυρωνει τους γειτονες στο οτι "ο Γιουναν ειναι εχθρος.... και μας κατασκοπευει??? Και πρεπει να συνεχιζουμε τους εξοπλισμους ασχετα τα οικονομικα προβληματα που εχουν οι Ελληνες"

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2010 στις 8:23:00 μ.μ. EEST  

Κρυπτέ θές να σχολιάσεις την τελευταία παράγραφο;

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/blog-post_7771.html

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2010 στις 10:04:00 μ.μ. EEST  

Προπαγάνδα ή προβοκάτσια? Είναι η καλύτερη περίοδος για τους γείτονες να λύσουν τα προβλήματά τους στην περιοχή μια και καλή. Σα να εφευρισκουν αφορμές σιγά-σιγά..

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2010 στις 12:56:00 μ.μ. EEST  

παιδιά, μην τσαρώνεται, η όλη υπόθεση αν διαβάσεις προσεκτικά μυρίζει μοσαντ, και τι καλύτερο από την Τουρκιά να αποδώσουν την κατασκοπεία σε κάποια μυστηριώδη Ελληνίδα κατάσκοπο, έτσι ώστε να μπορούν άνετα να δικαιολογούν τις προκλήσεις τους και πιθανών αυξήσεις στα εξοπλιστικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP