Το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο συζητά για τα ελληνικά χωρικά ύδατα...

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

(Σημ. "Εν Κρυπτώ": τουλάχιστον υπάρχουν και τα τουρκικά ΜΜΕ που για τους δικούς τους λόγους δημοσιεύουν πληροφορίες, κι έτσι μαθαίνουμε και εμείς τι "τέρας" εγκυμονούν οι "διερευνητικές" ελληνοτουρκικές επαφές. Γιατί αν περιμέναμε από τα ελληνικά...)

Θέματα που αφορούν στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, τον διεθνή εναέριο χώρο και την έκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο συζήτησε μεταξύ άλλων το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Kanal D.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του δικτύου από την Άγκυρα, το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε σενάρια για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε μερικές περιοχές στα επτά μίλια και σε μερικές οκτώ μίλια.

Η συζήτηση διήρκεσε 4,5 ώρες και έγινε στο πλαίσιο της ανασκόπησης της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζεμίλ Τσιτσέκ απέφυγε να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι «ανακοινώσεις σε τέτοια ζητήματα κάνει το υπουργείο Εξωτερικών όταν θεωρείται σκόπιμο. Απ΄ όσο γνωρίζω δεν υπήρξε τέτοια ανακοίνωση».


Το Αιγαίο με τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια (δεξιά) και στα 12 μίλια (αριστερά). Τα οφέλη προφανή - έναν ηγέτη, επιτέλους...

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία επίκειται λύση των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο, είπε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί. Με καλή θέληση, ειλικρίνεια και θάρρος μπορούμε εύκολα να επιλύσουμε τα προβλήματα που αφορούν στο Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα».

«Χάρη στις προσπάθειες των πρωθυπουργών των δύο χωρών έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος», είπε και πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων θα δημοσιοποιηθούν όταν έρθει η ώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

8 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2010 στις 8:32:00 μ.μ. EEST  

Μια πρόταση μομφής στη Βουλή είναι το καλύτερο αντίδοτο σε τέτοιες περιπτώσεις. Θεσμοί και διαδικασίες υπάρχουν!

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2010 στις 11:45:00 μ.μ. EEST  

Νέο Γουδί με συνοπτικές διαδικασίες.

AXEΡΩΝ 27 Οκτωβρίου 2010 στις 12:53:00 π.μ. EEST  

Προταση μομφης;Εδω χρειαζεται Γουδι.

Ανώνυμος 27 Οκτωβρίου 2010 στις 1:22:00 π.μ. EEST  

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΕΣΤΕ {ναι με Ε} που τους κανετε βουλευτεσ και υπουργους και προθυπουργους και αρχηγους κοματων ολους αυτους τους αμερικανογενιτσαρκαραπαπα ....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Ανώνυμος 27 Οκτωβρίου 2010 στις 1:50:00 π.μ. EEST  

Na tous kremasetoun ollous pou theloun na dosoun tin Ellada!

Ανώνυμος 27 Οκτωβρίου 2010 στις 9:21:00 π.μ. EEST  

Η Ελλάς δεν πωλείται. Δεν είναι ιδιοκτησία ουδενός πολιτικάντη ή κατοίκου αυτής της χώρας. Αντιθέτως εμείς είμαστε ιδιοκτησία της και απαιτεί από εμάς την υπεράσπισή της. Ουδείς νομιμοποιείται καθ' οιονδήποτε τρόπο να παραχωρεί ή να παραδίδει έστω και σπιθαμή Ελληνικής γης. (ΓΑΠ τα περί "ολιγιτέρων στρεμμάτων" να τα ξεχάσεις). Αντιθέτως τα μέχρι σήμερα σκλαβωμένα κομμάτια της Ελληνικής γης, απαιτούν απελευθέρωση. Και είναι πολλά. Β.Ήπειρος, Β.Μακεδονία, Ανατολική Ρωμυλία, Ανατολική Θράκη, Ίμβρος, Τένεδος, Κύπρος, Ιωνία-Πόντος, κ.α. Όχι εκεί που μας χρωστάνε, να μας πάρουν και το βόδι. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. Η μόνη λύση.

ΒΗΣΣΟΣ 28 Οκτωβρίου 2010 στις 9:34:00 π.μ. EEST  

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ

ΑΧΕΡΩΝ 29 Οκτωβρίου 2010 στις 6:40:00 μ.μ. EEST  

Γουδι ειπαμε;Παιδες,μας προλαβανε.Μολις χθες διαβασα οτι στις 20 Οκτωβριου ο Αρειος Παγος αθωωσε τους Εξη,δλδ τους καταδικασθεντες απο την επαναστατικη επιτροπη-διαβαζε Βενιζελο-ως πρωταιτιους της Μικρασιατικης Καταστροφης.Το σκεπτικο,αναμενομενο,αφου ηταν γνωστο ηδη απο το 1922.Συγκεκριμενα λοιπον,η αναρμοδιοτητα του επαναστατικου δικαστηριου.Ναι ομως,ποιον θα αναγνωριζαν οι Εξη ως αρμοδιο;Υπηρχε προβλεψη του τοτε πολιτευματος,για τιμωρια εσχατης προδοσιας;Θεωρητικα,ισως,στην πραξη ομως;Οπως και σημερα,ετσι και τοτε,το κατεστημενο φυλουσε τα νωτα του.Οποτε τι εμενε;Η εκτροπη,απλουστατα.Για να ειμαι ειλικρινης,στο Γουδι επρεπε να λο γοδοτησει ΚΑΙ ο Βενιζελος,διοτι δεν ηταν καλυτερος,απλως πονηροτερος,και επισης ο Κωνσταντινος,και φυσικα ο Στεργιαδης.Αυτην την στιγμη ομως η αποκατασταση των Εξη χτυπαει στα αυτια μου σαν καμπανακι.Και ξερετε γιατι;Η αποενοχοποιηση των Εξη βασιστηκε στην ενοχοποιηση της Μικρασιατικης Εκστρατειας,και της Μεγαλης Ιδεας εν γενει.Δεδομενου οτι ακομη και για τους δωσιλογους της κατοχης εγινε προσπαθεια αποενοχοποιησεως-δια της πλαγιας οδου,περι το ετος 2000-2003 θυμαμαι κατι σποντες-κατι στην χρονικη συγκυρια δεν μου αρεσει καθολου.Σαν να δινεται ενα στιγμα,σαν να δινεται καποια ΄΄προκαταβολη΄΄,για την αποενοχοποιηση καποιων μελλοντικων πρωταιτιων.Ξερετε,το αρθρο που διαβασα,κατεληγε με το σπαραξικαρδιο΄΄προς Θεου,οχι αλλο Γουδι΄΄.Ο νοων,νοειτω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP