Ψώνια στη Νέα Υόρκη

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Tου Στεφανου Κασιματη

Η Αμερικανίδα Andrea Peyser είναι δημοσιογράφος της New York Post και, όπως προκύπτει από τα γραφόμενά της, είναι και εχθρά της πατρίδος μας. Στη στήλη την οποία διατηρεί στην προαναφερθείσα εφημερίδα δημοσίευσε προχθές ένα επαίσχυντο κείμενο, όπου ισχυρίζεται ότι η Αυτού Εξοχότης ο υπουργός Εξωτερικών φον Δρούτσας διέπρεψε, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, στα ψώνια. Αναφέρει, συγκεκριμένα, τις μαρτυρίες αυτοπτών, βάσει των οποίων πομπή τριών η τεσσάρων αυτοκινήτων, συνοδευόμενη από περιπολικό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, κατέπλευσε σε ένα -φρικτόν ειπείν- κυριλέ στοκατζίδικο (discount designer store) στα βόρεια της πολιτείας. Από τα αυτοκίνητα υποτίθεται ότι ξεχύθηκαν ξένοι διπλωμάτες, οι οποίοι και επέπεσαν στην πραμάτεια του στοκατζίδικου. Τέλος, η δημοσιογράφος, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ισχυρίζεται ότι η πομπή μετέφερε τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, τον οποίο και κατονομάζει ως «Dimitros Droutsas».

Ο ισχυρισμός της είναι καταφανώς ψευδής και υποβολιμαίος. Κατ’ αρχάς, επειδή η κυρία που υπογράφει το κατάπτυστο δημοσίευμα όχι μόνον παραλείπει τον τίτλο ευγενείας του υπουργού, αλλά επιπλέον παραποιεί και το όνομά του. Το καταγράφει ως Δημητρό, αντί του ορθού Δημήτριος. Επιπροσθέτως, είναι απλώς αδιανόητο ότι ένας φον Δρούτσας θα μπορούσε ποτέ να ψωνίζει από ένα στοκατζίδικο κάπου στις εξοχές της Νέας Υόρκης. Ο φυσικός χώρος του ανδρός, ως προς τα ενδυματολογικά, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τα καθωσπρέπει καταστήματα της λεωφόρου Μάντισον: να ράβεται στου Logsdail, να παραγγέλνει τα πουκάμισά του από τον Kabbaz και για γραβάτες και αξεσουάρ να ψωνίζει από τον Herzfeld. Προφανώς όμως, αγαπητοί αναγνώστες, ο Κίσιντζερ και οι λοιποί συνωμότες έχουν προσαρμόσει στα νέα δεδομένα το άθλιο σχέδιό τους για την υπονόμευση του Ελληνισμού. Μετά τη γλώσσα και τη θρησκεία μας, τώρα έβαλαν στο μάτι και τον Δρούτσα μας. Ας γνωρίζουν όμως ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να τα καταφέρουν!


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_112_06/10/2010_417607

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP