Η Φωτογραφία της εβδομάδας

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010


Μαχητικά Su-27 της Κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας (PLAAF) τροχοδρομούν στο αεροδρόμιο Tabriz κατα το σύντομο stop-over καθ'οδόν προς το πεδίο ασκήσεων Ικονίου στην Τουρκία. Την τετράδα των κινεζικών μαχητικών συνόδευε τουλάχιστον ένα μεταγωγικό Il-76MD (φωτογραφία μέσω aerospacetalk.ir)

15 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2010 στις 12:00:00 μ.μ. EEST  

ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ η φωτογραφία. Η Κίνα ποτέ δεν έστειλα μαχητικά στην Τουρκία, διαβάστε το Air Forces Monthly. Πρόκειται για ΨΕ από την Τουρκία την ώρα που εμείς ασκούμασταν με τους ισραηλινούς και η δική τους άσκηση ήταν "πεσμένη".

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2010 στις 12:04:00 μ.μ. EEST  

CHINA DENIES SENDING AIRCRAFT TO TURKEY
http://www.airforcesmonthly.com/view_news.asp?ID=2625

enkripto 20 Οκτωβρίου 2010 στις 5:27:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε φίλε, απο το δημοσίευμα του Airforces Monthly δεν προκυπτει πουθενά οτι η φωτογραφία είναι ψεύτικη...προκύπτει ότι μη-κατονομαζόμενος Κινέζος αξιωματούχος "διαψεύδει" ότι εσταλησαν α/φ στο εξωτερικό

Το γεγονός ότι η αμερικανική πλευρά προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις προς τους Τούρκους θα έπρεπε να μας λεει κατι παραπάνω.

Να τονίσω ότι η μόνη πηγη "διάψευσης", εστω και κουτσής,είναι το AFM το οποίο οπως τονισα παραπάνω δεν αναφέρει πουθενά (ούτε στο συγκεκριμένο δημοσιεύμα ούτε αλλού στο site του) το ονομα και θεση του Κινεζου αξιωματουχου...

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2010 στις 6:43:00 μ.μ. EEST  

Δεκτά αυτά που λέτε.

Αλλά από πουθενά δεν προκύπτει ότι η αμυδρή και χαμηλής ποιότητος φωτογραφία που αναρτήσατε (σε ότι αφορά τα αεροσκάφη) αντιπροσωπεύει όλα όσα γράψατε πιο κάτω. Πόσο μάλλον όταν τα έχετε λιγάκι μπερδέψει (κάτι που δεν επεσήμανα άμεσα διότι πίστευα ότι το σφάλμα θα γινόταν αντιληπτό).

Λέτε λοιπόν: "τροχοδρομούν στο αεροδρόμιο Tabriz της Τεχεράνης κατα το σύντομο stop-over καθ'οδόν προς το πεδίο ασκήσεων Ικονίου στην Τουρκία."

Η πόλη Ταμπρίζ είναι διοικητική πρωτεύουσα της ιρανικής Επαρχίας του Ανατ. Αζερμπαϊτζαν. Το "αεροδρόμιο Tabriz" (ΤΒΖ) βρίσκεται λοιπόν εκεί και όχι στην Τεχεράνη που γράφετε.

Πέραν όλων αυτών, θελω να εξάρω το μπλογκ σας για την υψηλοτάτου επιπέδου ενημέρωση που κάνετε στην μεγάλη πλειοψηφία της θεματολογίας σας και να τονίσω ότι θα είμαι ο 1ος που θα ενδιαφερθεί εαν κάτι πιο αξιοπιστό δημοσιευτεί επί του θέματος.

Γεια και χαρά!

enkripto 20 Οκτωβρίου 2010 στις 7:08:00 μ.μ. EEST  

Ασφαλώς και εχεις δίκιο για το Tabriz εγινε λάθος εκ παραδρομής(δεν γινεται να ειμαστε πανω απο το pc 24/7..)
Σε ότι αφορά τις φωτογραφίες (γιατι προκειται για σειρά φωτογραφιών απο την τροχοδρόμηση και του Il-76), αυτές τραβήχτηκαν απο spotters με έντονη παρουσία (δλδ δεν ξεφύτρωσαν χθες η πριν ενα μηνα) και δείχνουν να επιβεβαιώνουν πληθώρα δημοσιευματων αλλα και τις επισημες αντιδράσεις αρκετών δυτικών κυβερνήσεων, με προεξέχουσες τις ΗΠΑ που μαλιστα προέβησαν σε "συστασεις" προς τους Τούρκους δια της διπλωματικής οδού.

Σε όλα τα παραπάνω ερχεται να αντιπαρατεθεί δήλωση "ανώνυμου Κινέζου αξιωματούχου, αγνώστου βαθμού".

Απο εκεί και πέρα ο καθένας τα βαζει κατω και τα ζυγίζει, βγάζοντας τα συμπερασματα του

Σε ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια και για την παρεμβαση σου

D-Mitch 20 Οκτωβρίου 2010 στις 7:30:00 μ.μ. EEST  

Για τον ανώνυμο που λέει ότι είναι ψεύτικη η φωτογραφία, πως ξέρει ότι δεν είναι και αληθινή? Επειδή αρνήθηκαν οι Κινέζοι ότι έστειλαν μαχητικά στην Τουρκία? Τι έπρεπε να κάνουν δηλαδή?

Όσον αφορά την πόλη αυτό δεν έχει σημασία αν είναι η Τεχεράνη ή άλλη πόλη. Αυτό γράφτηκε στη ροή του δημοσιογραφικού λόγου. Σημασία έχει ότι οι Αμερικανοί είναι άκρως θορυβημένοι (και σίγουρα κάτι ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς), οι Κινέζοι τρέχουν να διαψεύσουν και τέλος ότι υπάρχουν φωτογράφοι που ισχυρίζονται ότι πήραν τα κινεζικά μαχητικά φωτογραφία στο Ιράν. Για βόλτα δηλαδή πήγαν οι Κινέζοι?

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.. Μην παθιάζεσαι λοιπόν ανώνυμε φίλε με την ιστορία και κάποτε θα μάθουμε την αλήθεια.

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2010 στις 7:43:00 μ.μ. EEST  

Turkish-Chinese war games

The Pentagon said Wednesday that the Turkish government promised to protect U.S. defense technology during its recent military exercises with China's People's Liberation Army Air Force (PLAAF) — drills that analysts say may have compromised key NATO war-fighting secrets.

Army Lt. Col. Tamara Parker, a Pentagon spokeswoman, confirmed European press reports of the unusual aerial military exercises last month involving U.S.-made Turkish jets and Chinese Su-27 fighters that engaged in simulated aerial combat.

"The government of Turkey is committed to the NATO Alliance and the continuation of strong ties to the United States, and Turkey assured us they would take the utmost care related to their possession of U.S. and NATO technologies," Col. Parker told Inside the Ring.

However, she did not address the issue of whether the Chinese military might have learned sensitive NATO aerial combat information

http://www.washingtontimes.com/news/2010/oct/6/inside-the-ring-488593726/?page=2

http://ca.reuters.com/article/topNews/idCATRE6975HC20101008

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2010 στις 7:46:00 μ.μ. EEST  

σωστος..

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2010 στις 8:18:00 μ.μ. EEST  

Μην αποκλείσετε την περίπτωση το νέο μαχητικό της Τουρκίας (εκτός από το F-35) να είναι Κινεζικής προέλευσης και στα επίπεδα Su-35. Έχει συμβεί ήδη στην περίπτωση των WS-1 και Yildirim (αν δεν κάνω λάθος).

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2010 στις 8:25:00 μ.μ. EEST  

To "Pentagon" είδε και WMD στο Ιράκ ή δεν είδε τουρκικά Μ48 στην Κύπρο.

Αυτό που παραμένει είναι ότι η εν λόγω εικόνα δεν αποδεικνύει απολύτως τίποτα και ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αξιόπιστο στοιχείο ότι κινεζικά μαχητικά πήγαν στην Τουρκία. Και αυτή είναι αλήθεια.

Πρέπει να αντιληφθοούμε οτι στην γεωπολιτική υπάρχουν και μπανανόφλουδες απ' τις οποίες "πεφτουν" πολλά ΜΜΕ και που στερούνται αληθείας.

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2010 στις 8:56:00 μ.μ. EEST  

ρε μεγαλε, αν το pentagon ελεγε παπαριες και τα τουρκακια δεν ειχαν λερωμενη την φωλια τους νομίζεις δεν θα ειχαν βγει ηδη στα κεραμιδια ;

τους ξερεις να ειναι τπτ χουβαρνταδες που αφηνουν τετοιες ευκαιριες να πανε χαμενες;

enkripto 20 Οκτωβρίου 2010 στις 9:10:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε φίλε, η γνώμη σου ειναι απολύτως σεβαστή. Πάντως εχε υποψην σου οτι δεν ξυπνάμε και κοιμόμαστε με την εγνοια να "αποδείξουμε κατι σε καποιον".

Όπως ειπα και παραπανω, τα δεδομενα ειναι στο τραπεζι, ο καθενας τα ζυγίζει και σχηματίζει αποψη

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2010 στις 11:43:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 20 Οκτωβρίου 2010 8:25:00 μ.μ. GMT+03:00

Όχι, τα WMD τα έβλεπε ο Dubya στα νεοσυντηρητικά οράματά του.

Το τι πιστεύεις είναι δική σου υπόθεση, από τη μια υπάρχουν Αμερικανοί Αξιωματικοί και Διπλωματικοί που βγαίνουν με δηλώσεις on the record και επιβεβαιώνουν την άσκηση και από την άλλη μια (1) μη κατονομαζόμενη Κινέζικη πηγή.

Διαλέγεις και παίρνεις.

Ανώνυμος 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:11:00 μ.μ. EET  

Ειναι ενα θεμα αν η φωτο ειναι αληθινη.Ενω πρεπει να ειμαστε σκεπτικοι δεν πρεπει και να ξεχναμε το παρελθον της Τουρκιας και τα οσα διαδραματιστηκαν στο Β. Ιρακ με αλληλοκατηγοριες και διαψευσεις εκατερωθεν για δραση μυστικων υπηρεσιων της Τουρκιας ωσπου να προβαλει μετα απο λιγες βδομαδες το σκανδαλο της συλληψης των πρακτορισκων της ΜΙΤ απο τους Αμερικανους που εκανε το γυρο του κοσμου και τους Τουρκους να φανουν τουλαχιστον γελοιοι.
Ισως σε ενδεχομενη επαναληψη δουμε περισσοτερες και αποκαλυπτικοτερες φωτο.

Φιλικα.

enkripto 17 Μαΐου 2011 στις 10:02:00 π.μ. EEST  

το βάζω και εδώ να υπάρχει..

Φωτογραφικό στιγμιοτυπο απο την κινεζοτουρκική συνεκπαίδευση

http://www.enkripto.com/2011/05/blog-post_9375.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP