Παράδοση του 1ου εκσυγχρονισμένου RF-4 της Τ.Α

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

RF-4E της 113 Filo με ατρακτίδιο LOROP

Παραδίδεται επισήμως αύριο Τετάρτη το πρώτο εκσυγχρονισμένο RF-4 της Τουρκικής αεροπορίας του προγράμματος Ισίκ (Φώς) ,στην Αεροπορική Βάση Δορυλαίου (Εσκισεχίρ) έδρα της 113 Μοίρας που επιχειρεί με τα αναγνωριστικά της McDonnell Douglas . Το πρόγραμμα αναβάθμισης με κωδικό Ισίκ αφορά 18 RF-4E τις ΤΑ τα οποία θα αναβαθμιστούν τοπικά με την βοήθεια τουρκικών εταιριών (Ασελσάν) και πιο συγκεκριμένα θα αποκτήσουν καινούργια ηλεκτρονικά (RWR ,GPS,INS και πιθανότατα glass cockpit) .

Σε μια παράλληλη εξέλιξη η υποδιεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) υπέγραψε τον
περασμένο Δεκέμβρη συμβόλαιο ύψους 165 εκ. δολλαρίων με την Ασελσάν για το πρόγραμμα προμήθειας και ολοκλήρωσης ενός νέου αισθητήρα ,με ορίζοντα ολοκλήρωσης του προγράμματος το 2011.Πιθανότατα πρόκειται για αισθητήρα ανάλογο του LOROP το οποίο να θυμίσουμε χρησιμοποιούν τα Rf των γειτόνων και στις δύο εκδόσεις του (ψηφιακή,αναλογική) .Ήταν ακριβώς ένα τέτοιο RF-4/LOROP της 113 Μοίρας που προσπάθησε να αναγνωρίσει στις 23 Μαΐου 2006 ο αδικοχαμένος Κωνσταντίνος Ηλιάκης ο οποίος δολοφονήθηκε απο τον ατζαμή - και φυγόδικο πλεόν -Οζντεμίρ




patch LOROP της 113 filo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP