Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων ΤΑΜΣ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 2009"

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 17 Μαϊου η ΤΑΜΣ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 2009" στην περιοχή του ποταμού Νέστου. Περίπου 100 εθελοντές έφεδροι από την ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης, Αττικής και Ξάνθης έλαβαν μέρος στην άσκηση
Το τακτικό σενάριο της άσκησης, προέβλεπε αιφνιδιαστική εκδήλωση εχθρικής δραστηριότητας και την απώθηση των φίλιων δυνάμεων μέχρι τον ποταμό Νέστο όπου έχει οριστεί το ΠΟΤ. Αποστολή του ασκούμενου τμήματος ήταν η διενέργεια ενέδρας σε δρομολόγιο όπου θα διέρχονταν μηχανοκίνητη φάλαγγα του εχθρού με σκοπό την καθήλωση της εκεί για 15’. Στην συνέχεια το τμήμα θα καλούσε πυρά πυροβολικού προς καταστροφή των εχθρικών μηχανοκίνητων τμημάτων και θα απαγκιστρώνονταν ανοίγοντας τον δρόμο για την αντεπίθεση των φίλιων τμημάτων.
Κατά την διάρκεια της άσκησης οι έφεδροι είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν σε διάφορα αντικείμενα όπως

  • Μεταφορά τραυματία σε απόσταση 5 km,
  • Πορεία 15 km ,με πλήρη φόρτο μάχης,
  • Ασκήσεις άμεσης αντίδρασης περιπόλου,
  • Κίνηση ομάδας με χρήση χάρτη και πυξίδας,
  • Κλήση πυρών πυροβολικού, κτλ
Κατά τη διάρκεια της ΤΑΜΣ χρησιμοποιήθηκαν τα εκπαιδευτικά ομοιώματα και βοηθήματα τύπου airsoft για ρεαλιστικότερη εκπαίδευση. Πρέπει να τονιστεί η εντυπωσιακή συμμετοχή εφέδρων από διάφορα μέρη της Ελλάδας οι οποίοι θυσίασαν την ξεκούραση του Σαββατοκύριακου, άφησαν τις οικογένειες και τα σπίτια τους και διένυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να εκπαιδευτούν ώστε να είναι έτοιμοι αν τους χρειαστεί η πατρίδα.


4 σχόλια:

enkripto 19 Μαΐου 2009 στις 12:13:00 μ.μ. EEST  

προσεχώς περισσότερες λεπτομέρειες/φωτογραφίες και τηλέφωνα επικοινωνίας

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2009 στις 3:19:00 μ.μ. EEST  

Γενικά ήταν πολύ μεγάλη άσκηση από απόψεως συμμετοχής και ίσως η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα από Λέσχες τέτοιου είδους . Συμετείχα και εγώ στην ομάδα ανιχνευτών του λόχου κρούσεως και μπορώ να βεβαιώσω το άριστο κλίμα μεταξύ των συμετεχόντων και ταυτόχρονα την ανάδειξη των διαφορετικών επιπέδων εκπαίδευσης μεταξύ των ανδρών . Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία . Διπλό μπράβο για τα παιδιά της ΛΕΦΕΔ Αθηνών , που διένυσαν 700 χλμ και ήρθαν αψηφώντας την κούραση για να ενισχύσουν το κίνημα και τα αδέλφια μας στην Θράκη .

PRO

enkripto 19 Μαΐου 2009 στις 3:43:00 μ.μ. EEST  

μπράβο παιδιά,πάντα τέτοια.αυτες τις δραστηριότητες θα τις προβάλουμε όσο μπορούμε ,με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2009 στις 11:40:00 μ.μ. EEST  

Ευχαριστούμε για την προβολή . Όταν οι περισσότεροι έβλεπαν Eurovision εμείς..............
Πάντως στο μυαλό μας και στα 23km της πορείας και σε όλες τις φάσεις
της καταδρομικής ενέργειας (Διείσδυση,ενέργειες επί του στόχου,επάνοδος ), επίσης κατά την διάρκεια της επανόδου σε ολόκληρο το μήκος της διαδρομής που μας κυνηγούσε η απεικόνιση με οχήματα και πεζή και έπρεπε να κάνουμε εμπλοκές-απεμπλοκές , τρέχοντας , καθώς και στο σημείο όπου (βάση σεναρίου) εγλωβιστήκαμε από τα εχθρικά τμήματα σε κάποιες εγκαταστάσεις και αμυνθήκαμε εώς ότου απεγκλωβιστούμε από τα προελαύνοντα φίλια τμήματα .......είχαμε συνέχεια στο μυαλό μας την υπερπροσπάθεια του Σάκη . Greece twelve points-Grece douze points.

Pro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP