Διακριτική παρουσία του ΠΝ κατα την διάρκεια της Efes 2009

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Ολοκληρώθηκε η τουρκική άσκηση Efes 2009 στην περιοχή Ντογάνμπει βορείως της Σάμου.Το σενάριο της φέτος κινήθηκε στα γνωστά πλαίσια δλδ περιελάμβανε αποβατική ενέργεια συντάγματος πεζοναυτών σε νησιωτική περιοχή της γειτονικής εχθρικής "κιτρινης χωρας" μετα απο ραγδαία επιδείνωση των σχεσεων λογω της καταπιεσης της μειονοτητας της "ερυθρής" χώρας . Η άσκηση αυτή γίνεται σε ετήσια βάση με το σενάριο ίδιο και απαράλαχτο ,όπως και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της. Το Πολεμικό Ναυτικό όπως κάθε φορά παρακολούθησε στενά τις τουρκικές δραστηριότητες όπως δείχνουν και οι σχετικές φωτογραφίες


Photobucket
Κομβόι τουρκικών αποβατικών υπο την διακριτική παρακολούθηση του ΠΝ εισέρχεται στο στενό της Χίου κινούμενο βόρεια προερχόμενο απο τον χώρο της άσκησης (νοτίως της χερσονήσου της Ερυθραίας

Photobucket
Περιπολικό του ΠΝ παρακολουθεί διακριτικά τουρκικά LCT στο στενό της Χίου

Ο κύριος όγκος των τουρκικών αποβατικών σκαφών βρίσκεται στον ναύσταθμο Φώκαιας (στην είσοδο του κόλπου της Σμύρνης) ενώ στην ίδια περιοχή εδρεύει και η Ταξιαρχία Πεζοναυτών . Κατα συνέπεια τα φορτωμένα αποβατικά και τα συνοδευτικά τους που συμετέχουν στην άσκηση κάθε χρόνο πραγματοποιούν μια χαρούμενη "παρέλαση" εμπρός απο την πόλη της Χίου καθώς διέρχονται απο τον δίαυλο Κρήνης(Τσεσμέ)-Χίου για να καταλήξουν στην περιοχή ασκήσεων Υψηλής(Ντογκάνμπέι) βορείως της Σάμου.



Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι το τουρκικό γενικό επιτελείο δημοσιευσε πριν απο μερικές μέρες ανακοίνωση στην οποία "κατήγγειλε" μεταξύ άλλων την παρενόχληση
απο ελληνικό περιπολικο ενός εκ των συνοδευτικών των αποβατικών ,και συγκεκριμένα της κορβέτας Α-69 Bafra (Πάφρα) .Ως ημερομηνία και τόπος αναφέρονται η 23η Μαίου και η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Κρήνης αντίστοιχα (απεικονίζεται στις φωτογραφίες αυτής της ανάρτησης).Ίσως θα ήταν υπερβολικά αισιόδοξο να περιμένουμε να υπάρξει κάποια σοβαρή αντίδραση στα τουρκικά παραμύθια απο το Υπουργείο της κυρίας Μπακογιάννη ή το ΥΠΕΘΑ (χρησιμοποιώντας ίσως και φωτογραφικό υλικό) καθώς αμφότερα τα υπουργεία έχουν επιλέξει να κάνουν γαργάρα τις τουρκικές αιτιάσεις για χάρη του "καλού κλίματος" μεταξύ των δύο χωρών .Το θέμα της έλλειψης επίσημης αντίδρασης στο κλίμα που προσπαθούν να επιβάλουν οι Τούρκοι μέσω των συνεχών ανακοινώσεων αυτού του τύπου , είναι εξόχως σημαντικό και δεν θα σταματήσουμε να το θέτουμε ,ελπίζωντας σε κάποιο θαύμα..Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία λένε.



Μεταξύ των αρκετών LCT και ενός ναρκαλιευτικού ,στις φωτογραφίες διακρίνονται το αρματαγωγό LST Osmangazi καθώς και η "παρενοχληθείσα" κορβέτα Α-69 Bafra ...όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες το περιπολικο "Στάμου" απλά παρακολουθεί διακριτικά και εξ'αποστάσεως τα παραπλεόντα αποβατικά

Photobucket
Η κορβέτα Πάφρα (Bafra) του ΤΝ ,χιλίων και κάτι τόνων ,παρενοχλήθηκε απο το περιπολικό Στάμου (80 τόνων) σύμφωνα με τους απιστευτους τύπους που ανεβάζουν τις ανακοινώσεις στην ιστιοσελιδα του τουρκικού επιτελείου. Σημειώνεται επίσης ότι τα περιπολικά σκάφη αυτής της κατηγορίας είναι ξύλινα σκαρια..

Photobucket
Η κορβέτα τύπου Α-69 ,εκτελεί χρέη συνοδευτικού των αποβατικών

Photobucket
Το αρματαγωγό LST Osmangazi ,που πήρε μέρος στην άσκηση επιστρέφει στον ναύσταθμο Φωκαιας


2 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2009 στις 3:39:00 μ.μ. EEST  

Εξαιρετικά συγκροτημένο άρθρο...

Ευχαριστούμε!!!!

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2009 στις 1:28:00 μ.μ. EEST  

12 φρεγγατες φρεμ και 70 ευροφαιτερ για ασφαλεια και οικονομικη αναπτηξη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP