Εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009


Αεροπορική επίδειξη από το ακροβατικό σμήνος της RAF «RED ARROWS» (Κόκκινα Βέλη), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 23 Μαΐου, στο παλιό λιμάνι των Χανίων, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης, στα Χανιά Στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο, 16, έως και την Κυριακή, 24 Μαΐου, σε όλο το νομό, περιλαμβάνονται τελετές μνήμης, εκθέσεις, ομιλίες και δρώμενα.

Εκδηλώσεις στο Τυμπάκι

Σάββατο 23 Μαΐου: 138 Σμηναρχία Μάχης: Στις 10π.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κκ Μακάριο.
Στις 10.15π.μ. θα αρχίσει η εκδήλωση με καλωσόρισμα από το δήμαρχο Τυμπακίου, Αντώνη Χαραλαμπάκη.

Αμέσως μετά θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης με υλικό εποχής.
Στις 12μ. θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελεύθερης Πτώσης.
Την ίδια ημέρα στο Ίδρυμα Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας στους Βώρους, στις 8μ.μ. θα γίνει διάλεξη με θέμα «Γερμανικές Αποζημιώσεις-προοπτικές. Γερμανικό Κατοχικό Δάνειο». Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο μαθηματικός, ποιλτειολόγος, διδάκτορας κοινωνιολογίας και καθηγητής στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, κ. Τάσος Ηλιαδάκης.

Κυριακή 24 Μαΐου: Στην 138 Σμηναρχία Μάχης στις 11π.μ. θα γίνει χαιρετισμός από το δήμαρχο Τυμπακίου, κ. Αντώνη Χαραλαμπάκη. Αμέσως μετά ο ιστορικός και ερευνητής Κώστας Κοτζάκης θα παρουσιάσει και θα αφηγηθεί ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης.
Στις 11.30μ.μ. θα γίνει ζωντανή αναπαράσταση της Μάχης της Κρήτης. Αυτό περιλαμβάνει ρίψεις αλεξιπτωτιστών, αερομαχίες, κατάληψη του αεροδρομίου, δυναμική αντίσταση των κατοίκων αλλά και απελευθέρωση. Η αναπαράσταση θα ολοκληρωθεί στη 1 το μεσημέρι.
Μετά το τέλος της αναπαράστασης θα γίνει η απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους συμμετέχοντες στο διήμερο εκδηλώσεων στη Λέσχη Αξιωματικών της 138 Σμηναρχίας Μάχης.

Τόλμη ,news.ert.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP