Ποιοι και γιατί ρίχνουν (πάλι) λάδι στην φωτιά;

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Το κουτί της Πανδώρας, για το μεταναστευτικό ζήτημα, που μάταια προσπαθούσε να κρατήσει κλειστό η κυβέρνηση, άνοιξε… Μετά τα χθεσινά επεισόδια σήμερα τα ξημερώματα, «άγνωστοι» έβαλαν φωτιά σε υπόγειο διαμέρισμα, στην πλατεία Αττικής, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως τόπος λατρείας από μουσουλμάνους μετανάστες. Πέντε αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και τραύματα από σπασμένα τζάμια.

Και το γαϊτανάκι των κινητοποιήσεων συνεχίζεται … Το απόγευμα σήμερα μετανάστες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ομονοίας, για να διαμαρτυρηθούν για το νέο περιστατικό και θα ζητήσουν να επιτρέψει ελληνική Πολιτεία την ίδρυση επίσημου τζαμιού στην Αθήνα -ένα θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετά χρόνια.

Ανευθυνότητα χωρίς όρια

Στο μεταξύ τα ΜΜΕ επιδίδονται για μια ακόμα φορά σε ένα όργιο παραπληροφόρησης διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα και καλλιεργώντας κλίμα αναταραχής.

«Ρατσισμός χωρίς όριο» είναι, για παράδειγμα, ο τίτλος ρεπορτάζ της «Ε» για χθεσινά επεισόδια. Δείτε και τι γράφει μεταξύ άλλων: «Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε τον 24χρονο Μοχάμετ, ο οποίος δεν γνωρίζει καλά ελληνικά, και ζήτησε να αδειάσει τις τσέπες του. Ανάμεσα σ’ αυτά που ο νεαρός είχε πάνω του, ανακαλύπτει στην τσέπη του και ένα βιβλιαράκι με αραβικούς χαρακτήρες. «Τι είναι αυτό;». «Είναι το Κοράνι. Το διαβάζω πρωί και βράδυ. Όπως εσείς προσεύχεστε στο Ευαγγέλιο, έτσι κι εμείς έχουμε το Κοράνι», προσπαθεί να εξηγήσει εκείνος. Ο αστυνομικός το παίρνει από τα χέρια του και το σκίζει. «Μην το σκίζεις, ρε», του φωνάζει ένας συνάδελφός του. «Να πάνε να γ…», απαντάει εκείνος, πατώντας το κάτω στο έδαφος.

Ερωτήματα αφελούς:

1. Το Κοράνι χωράει στην τσέπη;

2. Ο Μοχάμετ πόσα χρόνια ζει στην Ελλάδα και έμαθε τόσο καλά Ελληνικά;

3. Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψεύδεται; Η «Ε», ή η ΕΛ.ΑΣ που στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο Μοχάμετ δεν ξέρει λέξη Ελληνικά; Και ότι δεν κρατούσε Κοράνι αλλά ένα πακέτο μικρής διάστασης με έγγραφα στην Αραβική;

Απαιτούμε να μάθουμε την αλήθεια. Να εμφανισθεί πάραυτα ο Μοχάμετ στην τηλεόραση και να πει απέξω την φράση «Είναι το Κοράνι. Το διαβάζω πρωί και βράδυ. Όπως εσείς προσεύχεστε στο Ευαγγέλιο, έτσι κι εμείς έχουμε το Κοράνι….».

Αν την πει, τότε να εγκλιθεί η ΕΛΑΣ για παραποίηση στοιχείων..

antinews

2 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2009 στις 8:15:00 μ.μ. EEST  

Ευτυχώς , τα γεγονότα εκεί που μας οδηγούν , φαίνεται ότι θα αποφύγουμε τις πολυπολιτισμικές μπούρδες και θα απαλαγούμε μια για πάντα από αυτούς . Θέλουμε δεν θέλουμε θα μας αναγκάσουν αυτοί να τους διώξουμε . Ουστ.......

PRO

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2009 στις 1:06:00 μ.μ. EEST  

ακριβως 7 ημερες απο υπογραφη soyth stream

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP