Συνέλαβαν αντιπλοίαρχο στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκενεκόν

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκενεκόν ο εν ενεργεία αντιπλοίαρχος του τουρκικού ναυτικού Τουράν Ετζεβίτ.

Το όνομά του συνδέεται με τον οπλισμό που είχε βρεθεί σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης, τον περασμένο μήνα.

Οι έρευνες στην περιοχή Ποϊράζκιοϊ στην ανατολική ακτή του Βοσπόρου είχαν γίνει στις 21 Απριλίου. Είχαν βρεθεί εκρηκτική ύλη, χειροβομβίδες, διάφορα όπλα και σφαίρες. Στη συνέχεια συνελήφθησαν τέσσερις αξιωματικοί, εκ των οποίων ο ένας απόστρατος. Ταυτόχρονα εκδόθηκε ένταλμα για τον εν λόγω αντιπλοίαρχο.

Την περασμένη Παρασκευή, κατά το τακτικό εβδομαδιαίο μπρίφινγκ του τουρκικού γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοινώθηκε ότι ο αντιπλοίαρχος είναι σε υπηρεσία σε πολεμικό πλοίο, ότι βρίσκεται στο εξωτερικό και ότι μόλις επιστρέψει θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες. Προχθές, ο αντιπλοίαρχος επέστρεψε στην Τουρκία και παραδόθηκε στις στρατιωτικές αρχές. Χθες οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου και συνελήφθη για να οδηγηθεί στις φυλακές. Κατηγορείται ως μέλος σπείρας, αλλά και για παραβίαση του νόμου περί όπλων. Πρόκειται για τη γνωστή μονάδα SAT (μονάδα υποβρύχιων αποστολών). Δεν είναι ο πρώτος άντρας της συγκεκριμένης μονάδας που συλλαμβάνεται στην υπόθεση «Εργκενεκόν». Αρκετοί εν ενεργεία και απόστρατοι άντρες της μονάδας έχουν συλληφθεί από τότε που ξέσπασε η υπόθεση πριν από 1,5 χρόνο

enet.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP