Το Τουρκικό ΥΠΕΞ για τις εκδηλώσεις της Ποντιακής Γενοκτονίας..

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Θαυμάστε ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ποντιακή Γενοκτονία..

"Η Βουλή των Ελλήνων ανακύρηξε την "19 Μαΐου" σαν την λεγόμενη «Ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου"με ένα νομοσχέδιο που εγκρίθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1994. Η πράξη αυτή, η οποία συκοφαντεί τη χώρα μας και ιδίως τον Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, δίνει πάτημα για τις εκστρατείες διαφόρων κύκλων που έχουν στρεβλή αντίληψη της ιστορίας και κινείται προς την κατεύθυνση της επιδείνωσης του κλίματος εμπιστοσύνης και φιλίας, (sic) που καλλιεργείται μεταξύ του τουρκικού και ελληνικού λαού.

Η συμμετοχή των εκπροσώπων της κυβέρνησης στις εν λόγω δραστηριότητες, μαζί με μέλη του Κοινοβουλίου, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και των τοπικών αξιωματούχων, καθώς και οι λόγοι που εκφωνούνται κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων αυτών, αποκαλύπτουν την επίσημη υποστήριξη σε αυτές τις αβάσιμες αξιώσεις κατά τη χώρα μας.

Καταδικάζουμε αυτή την απερίσκεπτη συμπεριφορά, η οποία βασίζεται σε μια διαστρεβλωμένη αντίληψη της ιστορίας κατά της χώρας μας και καλούμε τους υποστηρικτές αυτών των κατηγοριών να αντιμετωπίσουν τις ιστορικές πραγματικότητες.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις θηριωδίες που πραγματοποιήθηκαν από την Ελλάδα στην Ανατολία κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας στο πλαίσιο του άρθρου 59 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης, το οποίο ορίζει ότι «Η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωση της να επανωρθώσει για τη ζημία που προκάλεσε στην Ανατολία οι ενέργειες του ελληνικού στρατού οι οποίες ήταν αντίθετες με τους νόμους του πολέμου "!!!!!!.


Το εν λόγω κείμενο-"διαμάντι" μπορείτε να βρείτε στην αγγλική στην επίσημη σελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ ,στην ακόλουθη διεύθυνση
http://www.mfa.gov.tr/no_75_-21-may-2009_-press-release-regarding-the-activities-held-in-greece.en.mfa

Αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την αντίδραση της ΥΠΕΞ Θεωδώρας Μπακογιάννη...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP