Συνεχίζεται ο εποικισμός της Κύπρου, καταγγέλλει ο δήμαρχος Μόρφου

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Το συνεχιζόμενο εποικισμό της Κύπρου κατήγγειλε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο δήμαρχος Μόρφου, Χαράλαμπος Πίττας.

Ο δήμαρχος της Μόρφου κατήγγειλε την αδιαλλαξία της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος του Ταλάτ, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ενώ εμείς προσπαθούμε για λύση του προβλήματος αυτοί αποθρασύνονται και δημιουργούν τετελεσμένα και δύσκολες καταστάσεις".

"Δεν μπορεί σήμερα μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες να εξακολουθούν να φέρουν εποίκους", είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ακόμη και ο ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι αυτή τη στιγμή τρομάζουν με τον εποικισμό που γίνεται από Τούρκους από την Ανατολή, που αγγίζει το μισό εκατομμύριο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πίττας κατήγγειλε ότι συνεχίζουν να οικοδομούν παράνομα στην ελληνοκυπριακή γη και να πωλούν σε ξένους αγοραστές, παρά τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων και την έκκληση της κυπριακής πλευράς για διάλογο, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο εθνικό πρόβλημα.

enet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2009 στις 11:21:00 μ.μ. EEST  

...Ο κ. Πίττας εξήγησε πως ''παρ όλες τις προσπάθειες της δικής μας πλευράς, και κυρίως του Προέδρου Χριστόφια για λύση του εθνικού μας προβλήματος, από την άλλη πλευρά βρίσκουμε την αδιαλλαξία της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος του Ταλάτ, με θέσεις απαράδεκτες, θέσεις - πολλές φορές - προκλητικές. Και δείχνει ότι η Τουρκία, ενόσω εμείς προσπαθούμε για λύση του προβλήματος αυτοί αποθρασύνονται και δημιουργούν και τετελεσμένα, μπορώ να πω, αλλά και πιο δύσκολες καταστάσεις''.

http://www.sigmalive.com/news/politics/157588

Αυτο το κατάπιαν οι "δικοί μας", ως επίσης δεν μας τα λέει καλά ο Δήμαρχος σχετικά με τις συναντησεις Ταλάτ-Χριστόφια. Μήπως δεν ξέρει ποιός είναι ο Ταλάτ???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP