Ο επικίνδυνος κύριος Μπεγλίτης : Μέρος 2ο

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Πρίν μερικές μέρες αναγνώστης του "Εν Κρυπτώ" μας παρότρυνε να παρακολουθήσουμε την τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Μπεγλίτη σε εκπομπή του Α.Παπαχελά (ευχαριστούμε Κώστα!). Ομολογουμένως δεν είμασταν προετοιμασμένοι για τo
κακόγουστο ρεσιτάλ αυτολύπησης και ραγιαδισμού που παρακολουθήσαμε παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες δηλώσεις του διδύμου Μπεγλίτη-Βενιζέλου μας είχαν προετοιμάσει ψυχολογικά... Σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνουν μερικές επισημάνσεις για την παρουσία του κυρίου υπουργού (ολόκληρη η εκπομπή στο τέλος της ανάρτησης).

Στον κύριο Μπεγλίτη πρέπει, κατ΄αρχάς, να αναγνωριστεί η εφεύρεσης μιας καινούργιας, οργουελικής σχεδόν, ορολογίας για την ελληνική εξωτερική και αμυντική πολιτική. Και δεν εννοούμε τις αναφορές περι "dongfires" οι οποίες τουλάχιστον προκαλούν χαμόγελα και όχι αγανάκτηση*.

Ενώ είναι σαφές ότι η Τουρκία ακολουθεί έντονα επιθετική πολιτική έναντι της Ελλάδος, τόσο ρητώς και διπλωματικώς όσο κι εμπράκτως (υπερπτήσεις, παραβιάσεις, παραβάσεις, προξενείο,κτλ ) κι αυτό είναι κάτι που ο κ. Μπεγλίτης δεν αρνείται, εν τούτοις παρατηρούμε μια εκπλητική αντιστροφή στους όρους που χρησιμοποιεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό λοιπόν αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε την τουρκική απειλή, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε αποφαστικά (όπως ο πρέσβης κ. Ζαχαράκης και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης) χαρακτηρίζονται "φοβικοί". Ενώ εκείνοι που φοβούνται την παραμικρή τουρκική ενέργεια και απειλή, ψάχνοντας φύλλο συκής για την υποχωρητικότητα που εισηγούνται, αυτοχαρακτηρίζονται "γενναίοι", έτοιμοι για "γενναίες αποφάσεις" .



Προφανώς, για να προβαίνει σε τόσο προκλητική κι εξόφθαλμη αντιστροφή των όρων και των εννοιών, ο κ. Μπεγλίτης βασίζεται σε ορισμένες εκτιμήσεις... Εκτιμά ότι τα προσκείμενα ΜΜΕ αντί να τον...σατιρίσουν για την ορολογία του, θα τον επικροτήσουν, και θα συμπλεύσουν. Εκτιμά, επίσης, ότι η μέχρι σήμερα πλύση εγκεφάλου έχει επιφέρει τέτοια αποτελέσματα στον ελληνικό λαό, ώστε να είναι δεκτικός στην παρουσίαση του μαύρου ως άσπρου...Κάνετε ΛΑΘΟΣ κύριε υπουργέ...

Προσπαθώντας να παραπληροφορήσει τον τηλεθεατή ο κύριος Μπεγλίτης φτάνει ακόμα και στο σημείο να αμφισβητήσει πως έλαβε χώρα παρενόχληση της αλλαγής φρουράς Φαρμακονησίου από τους Τούρκους ,γεγονός καταγεγραμένο σε μυριάδες δημοσιεύματα..

Η τηλεοπτική αυτή παρουσία του κ. Μπεγλίτη έρχεται ως συνέχεια των εξαγγελιών του διδύμου Βενιζέλου-Μπεγλίτη για την αμυντική πολιτική, που δεν αποτελούν απλά μια διαφορετική άποψη για την πιο αποτελεσματική οργάνωση των αμυντικών πραγμάτων, αλλά αποτελούν ουσιώδη αναθεώρηση της Πολιτικής Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Γιατί αυτό ακριβώς είναι το νόημα της δηλώσεως ότι “δεν πρέπει να περιμένουμε γενικευμένο πόλεμο ούτε και να προετοιμαζόμαστε για αυτόν” αλλά μόνο για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, και ότι σε αντίθετη περίπτωση “όποιος περιμένει κάτι τέτοιο τότε στην ουσία αμφισβητεί το σύνολο των διεθνών σχέσεων και συμμαχιών της χώρας αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς”.

Τα περί θερμών επεισοδίων ως αποκλειστικών απειλών είναι απλές ανοησίες, από αναλυτικής απόψεως. Γιατί ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να παραμείνει "επεισόδιο" μόνον αν υπάρχει γενικότερη στρατιωτική ισορροπία, η οποία αποτρέπει την κλιμάκωση. Αυτό είναι τόσο παιδαριώδες που ούτε το δίδυμο Βενιζέλου-Μπεγλίτη το αγνοεί. Απλά έχει άλλη ατζέντα.

Το ποια είναι αυτή γίνεται αμέσως αντιληπτό από το ρεσιτάλ ραγιαδισμού που παρακολουθήσαμε στο κλείσιμο της συγκεκριμένης εκπομπής, με τον κ. υπουργό να λέει πως ο "παιδευτικός ρόλος του πολιτικού" (sic) περιλαμβάνει την ανάγκη εμπέδωσης απο τον Έλληνα των λόγων για τους οποίους πρέπει να δορυφοριοποιηθεί η χώρα. Είτε μας αρέσει, είτε όχι για αντικειμενικούς λογους (δημογραφικούς, μεγέθους, κτλ.) η Τουρκία είναι μία μεγάλη περιφερειακή δύναμη και εμείς πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας δήλωσε ο κύριος Μπεγλίτης...




Ιδού λοιπόν: η διολίσθηση της Ελλάδας από ανεξάρτητο εθνικό κράτος, (έστω στα πρόθυρα του καθεστώτος client-state) , σε δορυφόρο της Τουρκίας, γίνεται πλέον, όχι άρρητη πρακτική, αλλά επίσημη πολιτική δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θα μας βρείτε απέναντί σας κύριε υπουργέ... Και εμάς και τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.


Ολόκληρη η εκπομπή για όσους απο τους αναγνώστες του "Εν Κρυπτώ" δεν είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν :



* Ο (προερχόμενος από το διπλωματικό σώμα και άρα κατά τεκμήριο αγγλομαθής) κ. Μπεγλίτης συγχωρείται ίσως να μη γνωρίζει τι σημαίνει ο όρος "dong" στη βρετανική αργκό... Αυτό που δεν του συγχωρείται είναι, δυο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, να μη γνωρίζει τον όρο "dogfight" (αερομαχία), που προσδιορίζει την καθημερινή πραγματικότητα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και πολλών εκλεκτών υφισταμένων, των χειριστών της ΠΑ.

17 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Δεκεμβρίου 2009 στις 5:46:00 μ.μ. EET  

kopste enan "psixraimo" re

Νήμα 7 Δεκεμβρίου 2009 στις 5:46:00 μ.μ. EET  

Φτου Ξεφτίλα.

Ανώνυμος 7 Δεκεμβρίου 2009 στις 5:47:00 μ.μ. EET  

Άκου dongfires...Δυο μήνες αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και ακόμα να μάθει τη λέξη dogfight.
Πώς να μας πάρουν μετά στα σοβαρά οι Τούρκοι...
Για τον dong καβάλα ο κ. υπουργός...

Ανώνυμος 7 Δεκεμβρίου 2009 στις 7:22:00 μ.μ. EET  

Καλά πλάκα κάνετε; Οι άνθρωποι με το που ανέβηκαν στην εξουσία άρχισαν την δουλειά προσπαθώντας να κλείσουν μια σειρά από εκκρεμότητες.

Η πράσινη ανάπτυξη δεν περιμένει. Ούτε οι πράσινοι αντιπρόσωποι.

Ανώνυμος 7 Δεκεμβρίου 2009 στις 10:54:00 μ.μ. EET  

Ding Dong Ding Dong
Για ποιόν χτυπάν οι καμπάνες;

Ανώνυμος 7 Δεκεμβρίου 2009 στις 11:02:00 μ.μ. EET  

“όποιος περιμένει κάτι τέτοιο τότε στην ουσία αμφισβητεί το σύνολο των διεθνών σχέσεων και συμμαχιών της χώρας αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς”.

Ναι. Όπως ακριβώς ο Χίτλερ έτσι και οι φασίστες Τούρκοι στρατοκράτες μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα αμφισβητήσουν τις διεθνείς σχέσεις και οργανισμούς.

Ανώνυμος 7 Δεκεμβρίου 2009 στις 11:04:00 μ.μ. EET  

Φοβάμαι ότι μετά από λίγο καιρό θα νοσταλγήσουμε τη θητεία Μεϊμαράκη ως ΥΠΕΘΑ :(


Και μη χειρότερα

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:41:00 π.μ. EET  

απο το κακο στο χειροτερο παμε τι
αμαρτιες εχουμε ακομι να πληρωσουμε θεε μου

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2009 στις 3:43:00 π.μ. EET  

Έλα Πάνο, θα κάνουμε μπανά... έεε, αναπροσαρμογή!

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2009 στις 10:03:00 π.μ. EET  

Να τολμήσω να συνδυάσω τα λεγόμενα από τον κ. Μπεγλίτη με την χθεσινή δήλωση του Γιωργάκη ότι η οικονομική κρίση απειλεί την εθνική κυριαρχία;;; Θα ξυπνήσω μια μέρα και θα φοράω φερετζέ;;;
Αντί να θωρακίζουν την εξωτερική πολιτική της χώρας την υπονομεύουν σταθερά. Μπράβο σε όσους επέλεξαν τον Γιωργάκη πρωθυπουργό...

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2009 στις 3:25:00 π.μ. EET  

ΓΑΠ η αλιως μηδεν εις το πηληκιον

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2009 στις 9:58:00 μ.μ. EET  

Ο Θεός να βάλει το χέρι του με αυτό το φρούτο που έχουμε εκεί που τον έχουμε. Ο άνθρωπος είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ αστείος.

-- Ronin

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2009 στις 2:30:00 μ.μ. EET  

Η "ευέλικτη" κυβέρνηση που υποσχέθηκε το "Γωγουλίνι" είναι πλέον πραγματικότητα. Οι Τούρκοι δε θα χρειάζεται να κλέβουν τα επιχειρησιακά σχέδια από τη Ζήρο, θα τους τα στέλνει με κούριερ ο Μπεγλίτης.

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2009 στις 11:27:00 π.μ. EET  

Η λέξη dong σημαίνει στα Αγγλικά χυδαιστί το πέος.

Όπως πολύ σωστά ανέφεραν οι άλλοι φίλοι του ιστολογίου, το ορθό είναι dogfight !

Τι διάβολο υπουργός ΕΑ είναι ο Μπεγλίτης, και σαν διπλωμάτης τι Αγγλικά γνωρίζει;

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2009 στις 10:09:00 π.μ. EET  

The bottom line is that Greece has been and continues to be governened by incompetent subserviant morons.

Ανώνυμος 16 Μαρτίου 2010 στις 4:49:00 μ.μ. EET  

Μήπως πέρασε απο το Μπιλντεμπεργκ κι'αυτός ;;;

NAUPLIOS 20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:42:00 π.μ. EEST  

Κατι διπλοματες σαν τον κυριο Μπεγλιτη
διασυρουν την Ελλαδα στο εξωτερικο.
Εχοντας ζησει αρκετα χρονια στην
Washington DC,μπορω να πω οτι οι ελληνες διπλοματες ειναι η καλυτερη
δυσφημιση για την χωρα μας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP