Ιδρύεται Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην ίδρυση Ειδικού Σώματος Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο περιθώριο συνάντησης που είχε χθες το μεσημέρι με αντιπροσωπεία των 5.500 εποχικών πυροσβεστών. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε το 2011 η πλειονότητα των εποχικών υπαλλήλων να απορροφηθεί είτε στο υπό διαμόρφωση Σώμα είτε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, δίχως ωστόσο να προσδιορίσει το νομικό πλαίσιο μέσω του οποίου θα ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι και το 2010 οι δασοπυροσβέστες θα συνεχίσουν να εργάζονται με 8μηνες συμβάσεις, όπως έγινε και φέτος.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με το προεδρείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό κ. Σπύρο Βούγια και τον γενικό γραμματέα κ. Γρηγόρη Τασούλα, μετέβη στο Πάρκο Στρατού όπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι οι εποχικοί πυροσβέστες και μίλησε μαζί τους. «Απόφαση του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι μια νέα πολιτική και νέα δομή στη διαχείριση φυσικών καταστροφών. Εκεί θέλω να εντάξουμε και εσάς», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί το προσχέδιο νομικού πλαισίου για τη σύσταση του νέου Ειδικού Σώματος, ώστε το φθινόπωρο να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός και η Ελλάδα να αποκτήσει σύγχρονο τρόπο διαχείρισης κρίσεων. «Οταν το 2011 θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα ξεκινήσει η διαδικασία οριστικής ένταξής σας», τόνισε ο υπουργός.

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για τις επικείμενες αλλαγές στον κώδικα μεταθέσεων και το πειθαρχικό δίκαιο.

KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP